Saturday, August 1, 2015

atleast u care

ntahla. sebenarnya memang boleh rasa kedinginan itu.
cuma hati ini yang degil.
mengharap dan yakin. pada yang tak sudi mungkin.

bila aku jatuh sayang,
aku akan jadi manusia paling annoying pada orang yang aku sayang.
suka nak buruk sangka. suka nak jeles tak tentu pasal.
ntah. aku akan cuba. untuk. berubah. untuk dia.

bila aku mula sentap dengan perlakuan dia. padahal aku tak faham dia
berulang kali dia kata dia sibuk.
tapi. aku tak faham.

ntah.

ku menunggu, kamu.
ku menanti, kamu saja.
yang terindah, dari dia.
yang tercipta, dari dia.



Friday, July 24, 2015

awak

i was a judging person.
by means of judging, i really judge a person.
on every single details.

for me, i x boleh nak pergi dengan orang yang sebaya.
orang sebaya ni selalu tak leh nak control i.
i was super duper annoying person actually.
i tak penyabar. i suka buruk sangka. i emo. i kuat marah. i pendesak.
then, i tau only the matured person which for me the old one (maybe 5 years older than me) can handle myself.
thats why i like to be friend with my senior and more close with them.

things got worse bila i judge the person appearance.
i tak boleh pergi dengan orang yang stylish, yang care about their appearance. for me, a man should be simple. how can you wear a jacket or cardigan in this hot environment?
i tak boleh pergi jugak dengan someone yang suka hiburan. by means hiburan bukanlah kate i tak berhibur. suka for me is you suka giler kat artis. you asik la nak nyanyi. asik la nak join competition sana sini yang melibatkan hiburan. i just cant.

i also become judgemental on the relationship built using social media. how can a person fall in love by meeting in social media? what? are you kidding me? for me, love grows when you see them lively, spending time together.

the other things is, the unlogic things, i dont like engineer. its not that i dont like the job, but my friend always said,they want to marry an engineer for a better life. i easily get annoyed with that statement as for me do every man have to be engineer?

and for now, i fall in love. with a person. who got all the personalities i dont like and i judge as above. haha. thus. maybe this is a lesson allah give me. dont judge. you never know what allah prepared for you for the future.

awak. it was a blessed and lesson for me to meet you. you are younger. stylish. suka nyanyi. found u in social media. an engineer to be.but the main things is, u can handle me. handle my behaviour. who are you awak? how did you change my life without doing anything? tak pernah saya cuba untuk paham orang sampai macam ni sekali.

sincere for my own heart,

saya.

life change

to be honest, i was too lonely now.
got so much work to do, but dont have the mood to do.
life seems difficult.
the difficulties that create by my ownself.
sometimes, i dont even know what i want.
just feeling too lonely.

its been many years i didnt write here.
my life completely change.
further study in new environment.but still didnt finish it.
have to do any job to support life.
doing business.
my mom passed away.
got cheat by boyfriend.
break up after 5 years.
meeting someone else younger.
and many more....

life change so much. so much that i can even tell it one by one.
but i'm still like this.
still looking for the future.
an unsure future.

life change. yeah life change.


hopefully, after been so many years, there is no reader anymore for this blog.

Wednesday, July 18, 2012

selamat pagi cikgu!

assalamualaikum..

lama sudah tak menulis....bulan lepas adalah bulan yang betul2 busy menyiapkan psm.alhamdulillah, setelah 4 tahun, akhirnya complete juga degree aku.tak sabar rasa nak konvo bulan 10 ni.detik yang ditunggu2 setelah penat 4 tahun belajar.

alhamdulillah, 3 hari lepas abis belajar aku dah mula bekerja.tapi bukan lah dalam field aku, keje part time jek mengisi masa lapang dan carik duit untuk meneruskan 'misi bulan 10 ni'.semoga dipermudahkan jalan aku untuk misi bulan 10 ni=)

life as orang bekerja, sama jek macam kerja2 yang sebelum ni aku dah buat. cumanya, kalau selalu aku deal dengan customer yang nak beli barang, customer nak beli ubat, patient nak jumpe doktor, bos kat kilang tapi kali ni customer aku adalah insan2 yang inginkan ilmu pengetahuan...


sedari kecil memang cita-cita aku utk jadi cikgu, tak pernah berubah tapi ntah kenapa sejak habis spm, hilang terus cita-cita aku. ntah kenapa, aku sangat2 tak berkenan dengan profesion tu.aku musykil gak sebenarnya n trust me,aku sendiri tak tahu nape aku tanak jadik cikgu.haha...mak aku bukan main lagi suruh jadi cikgu, tapi aku punyalah belit masa isi borang masuk upu n maktab tu..masa hantar borang ke maktab perguruan( ni mak aku yang suh isi) aku siap doa banyak2 janganlah dapat....

bak kata encik saleh, ape yang awak tanak, nanti awak dapat n awak akan suka. hah!tengok, rezeki aku bermula dengan menjadi seorang guru lepas tamat jek degree..nampak tak kat situ. yang kite tanak memang kite akan dapat..haha.tapi takpe, walaupon aku cume akan mengajar 2 bulan, tapi aku tau aku akan happy..syok rupenye jadi cikgu.....troll budak kat depan , pandang belakang sengih sambil gelak.hahah!

ok la.banyak nyamuk plak tetibe mengganggu betul nak update blog.haih...ok la sampai sini jek.kawan2, doakan aku jadi cikgu yang dapat bantu dan beri ilmu kat anak2 murid aku walaupon cuma 2 bulan eh...


~~~punyelah tanak jadik cikgu sampai kalau boleh suami pon tanak cikgu.sebab ape, aku pon taktau. haih teruk benor perangai ko maizatul...eh,tapikan, kat sekolah tu ade cikgu bujang segak weyh.eh eh haha~~

Saturday, June 16, 2012

selagi daya..




selagi daya, kita pertahankan hingga kehujungnya.

Saturday, June 9, 2012

lepas...


serasanya 'dia' nak bertunang hari ni..
alhamdulillah dan tahniah~~akhirnya 'dia' jumpa seseorang yang dapat buat hati dia tenang.
harap2 pasni kekal la dah tak tukar2 lagi.
tahniah kawan.tahniah ex boypren. i'm happy for u =)

Friday, June 8, 2012

loser


loser tau bila kau mampu, kau boleh tapi kau tak ada sifat berani.
dan lebih loser bila ketakutan kau tu buat kau tak dapat happykan orang2 yang kau sayang..


ya.akulah loser itu...
i'm sorry =(