Sunday, November 8, 2009

bayar cash.tak de hutang2,

sume benda ade hikmahnye.
kite manusia tak yah susah2 fikir ape hikmah 2.
allah bagi yang terbaik tuk kite ..x yah nak pertikai.

tapi 2 la.selalu gak la aku ni payah nk terima kenyataan.
even aku pegang kuat2 sume bende ade hikmahnye 2, tapi aku selalu gak menyesal n fikir ape hikmah 2.bile aku nk taw ape hikmah 2...isyh!

tapi semalam aku dapat cash.cepat allah bgtaw aku ape hikmahnye dr keputusan yg aku wat.
ari jumaat ri 2 aku siyes tamaw balik.adelah smting yg aku nak wat kt utm 2.tapi sebab da janji nk tlg kak ani, aku ngn serbe salahnye balik umah.2 pon, 15 minit b4 balik, aku bley g kol cik tanye patotke aku balik..hmm..spanjang dlm bus aku memg duk sedih manjang.bley x smp kt rnr ayer itam, aku text cik, kate aku maw patah balik utm..cik pujuk aku, dia kata teruskan je la...hmm.hmm..hmmm.sedey!

smp umah afte gayut2 jap, aku tdo.2 pon tdo dlm sedih.sedih 2 aku bwk smp melaka sok nye.isk.isk.duk teringat jek mende yg aku tak wat lg kat utm 2.2 last chance aku nk wat mende 2 kat utm.so, bile ak tak wat, memg da xde peluang ag arh kan.isk.isk.sedey.

tapi malam 2, smp jek umah dr melaka, aku dpt taw 1 mende.mende yg wat aku lega.br aku sedar mende 2 adalah hikmah nye dr keputusan aku blik umah 2.rupenye, kalau aku tak balik, n stay kat utm, aku akan lg sedey.so, memg betul la keputusan aku balik ri 2..so, kesimpulannye,kejap jek allah gtaw ak pe hikmah dr keputusan aku amik 2..syukur.aku lega sangat.

jadi pasni, aku janji pada diri sendiri, aku tak maw dah pertikai ape yang tuhan nak bg kat aku.walaupon mende 2 perit, aku akan tempuh.sebab aku taw, setiap yang jadik 2 ade hikmahnye.sabar dan yakin je ngn kekuasaan Allah.


~aku rase aku da x bpe pandai nk mengarang.isyh~

No comments: