Wednesday, November 11, 2009

bile aku tua nanti part 2

Ini adalah tulisan dalam ngantuk tapi tetap gedik nak tulis.
Jadinye banyak merapu dari cerita.ah.peduli ape?

Tadi lalu kat parklands otw pi umah cik ton.cantiknya umah2 2..tapi sori.bukan taste aku.
Cik mah tanye nape?jawapan simple.xmo umah batu .xmo duk kat Bandar.simple kan?

Simple mende.pas2 aku explain panjang lebar sampai cik ma malas dengar.gini aku explain kat dia.sila jangan rekod.bukan boleh pon nk rekod.bace sudala kan.

Cikmemy : aku maw buat umah kat kedah.umah tepi sawah.tadenye nk umah batu2 ni.semak serabut kepala jek.

Cikma : isyh.pakwe ko org utara ke?

Cikmemy : ah.celah mane pakwe aku datang?org johor ke,org Selangor ke.x kesah la.janji aku buat umah kat kedah.

Cikma : ish.banyak plak la kan duit ko nk beli tanah kat sane.

Cikmemy : ah.tyme 2 kan aku da kaye.huhu.(gelak muke bangge.)

Pas2 cikma da tak tanye pape.aku jek duk cite.

Aku maw duk kedah.umah kayu.kayu cengal okeh.dalam 2 pon perabut kayu sume.kayu jati.ala.macam umah pak sudin dalam cite jangan pandang belakang congkak 2.cantik kan?kalau boleh nak buat umah atas.ade tangge,ade beranda tinggi.fuh...

Umah 2 mesti kat sawah,apesal?sebab kat sawah banyak angin.luas.petang2 anak2 aku leh main layang2 ke.main kejar2 ke kat sawah 2.tade mase aku nak beli laptop ribu riban bagi diorang maen game.tak berkembang otak tul.

Pas2 blakang umah maw kasi banyak pokok buah.ah.ak jeles ar org lain asal musim buah dapat makan buah free,fresh lg,ak?peh.dulu buah kelapa sawit ade gak ar.skang?kilang jek byk.makan asap.makan debu leh la.

Ayam itik ?oh.2 mestilah.bukan kampungla takde mende 2 sume kan.buleh2..tapi tetap kene ade reban la.kengkadang jek aku lepaskan.kucing?oh sori.aku anti binatang menggesel.lain kali jela.

Lagi.aha.depan 2 ade pokok besar.bawah kasi 1 buaian.pas2 ade kusi meja (org jawe panggil ’pangkin’ kalau x silap).ni tuk bergosip sesame family.pas2 maw buat mini taman.sume pokok2 kampung.kire konsep umah 2 nnt memg ’real kampung ar..bestnye.syioknye.

Lagi?nanti arh sambung,mate da berair.nguap da 80 kali.bye2

~merapu.berangan dan mengantuk,ni la hasilnye.tadaa~

2 comments:

takky-chan said...

aku suka rumah idaman ko! boleh aku singgah selalu :) bestttttt,make sure ko buat rumah camni !!!!!!

cikmemy said...

waa......ade gak org suke umah idaman ak..datang taw nnt.nk dtg ari2 pon xpe.huhuhu