Tuesday, December 15, 2009

cikgu, saya nak gi tandas...




dari kecik zaman hingusan dulu sampai la time amik spm,
cita2 aku cuma satu.

nak jadik cikgu..

masa sekolah, aku fikir jadik cikgu keja paling senang.
keje bape jam je.
budak cuti, kita cuti.
masuk kelas, ajar2 sket, potpet sekejap, bagi latihan,kutip buku, tanda.
ha.kan senang.

kalau jadi cikgu,
takdelah penat2 nak jenguk site,
takdelah nak manis mulut deal ngn client sane sini.
tak payahla nak mekap tebal2 kasi market company.
senang kan.

aku fikir gak, lau jadik cikgu,
bleyla aku revenge balik kat anak2 dak2 sekola ak yg giat bahan aku tu
lau mak bapak dia x puas hati ak nak jawap gini je..

~incik, puan, ini namenye karma
dulu sape suh ko buli aku,revenge ar..padan muke lu~


huisy..best 2 kalau wat gitu..
memang makin berkobar2 la niat murni aku nak jadi cikgu time 2..

pas abis spm,
nak dijadikan cerita, 1 hari aku lepak umah kakak aku.

aku duk layan tv.
kakak aku lak duk sebok mark paper anak murid dia.

layan punya layan tv.tiba2 aku dengar akak aku cakap sendiri..
duk mengeluh.salahkan diri sendiri..

hmm..budak2 ni..aku da ajar betul2 da aku rase.aku da bgtaw camne nak buat bende ni
aku da buat macam2 bagi dorg paham .aku yang tak reti mengajar ke budak2 ni yang kurang belajar. soalan senang macam ni pon tak boleh nak jawap.salah aku ni.
(ni yg akak aku duk ngeluh 2)


syahdu siot ayat dia..
aku?
tergamam sendiri.

bukan senang rupanya nak jadi cikgu ni.
bukan setakat nak ajar anak org gitu gini
tapi nak bentuk dak2 2 jadik berguna.yg leh bangunkan negara
yg ade sahsiah tinggi, yang x menyusahkan masyarakat nanti.
ha.bukan senang.

yang pastinya, lepas kejadian tu, aku langsung tak nak jadik cikgu
siap doa hari2 biar permohonan cikgu yg ak apply 2 kene reject

dan alhamdulillah doa aku dimakbulkan.

~agak2 lau dr maged tanda paper exam aku, dia mengeluh ke gelak tak suda?~



9 comments:

fiqa said...

huahua...mai da insaf...ngeee :P mai...follow r kite :)

GhOsToNe said...

huhuh..ak pn teringin nk jd cekgu!same je lew alasan ngn ko...keje senang la ape lah..las2 dapat twrn mktab..x g..huhu...x de lew jd cikgu nyew...

bella said...

hoho..betul2..kene betul2 jd ckgu sejati la sng cite..hehe

abe long said...

x ikhlas neh

~0~ said...

aku xlayak jadi cikgu...huhuhuh

cikmemy said...

manje : okies.byk tol blog ko.huhu~

ghostone : dah nape tolak lak?

bella : lau aku jadi cikgu sejati, berani anta anak ko belajar ngn ak x?huhu

abe long : haha.sebab 2 kot x leh nak jadi cikgu.

~0~ : nape ko x layak jadik cikgu?

Faizul said...

aku pulak, cuma nak kahwin dengan cikgu je...

poksudaus said...

cikgu2
hehehe~
zaman hingusan sume nak jadi cikgu sebab cikgu jer yg ak tau wujud
hahahah :D
walking~

cikmemy said...

faizul : holoh..melepas la aku gini..haha..gurau2 jek eh..apesal nye ko suka cikgu?

poksudaus :taw xpe.. doktor, saintis, cikgu, polis..hah..cita2 plg glemer la kecik2 dulu kan..