Wednesday, December 9, 2009

name aku minah.name kau bedah ke?

Hari ni aku smbung balik masukkn data2 student.
aku tgk student2 skrg name kemain advance.
riska diana. amirah mudrikah.eana eazatty.
amik ko.nak sebut pon berbelit..

cakap pasal name.skrg ni, org bile dapat baby mulelah duk pikir nak kasi name yg best2..yg unik.kalau bley name 2 anak dia sorg jek yg pakai. kadang2 sampai da 2 mggu anak 2 x bername.kes mak bapak bingung nak kasi name pe.

name aku, senang je..MAIZATUL AKMA.kalau ikut sejarah dahulu kala.diceritakan yg name aku ni, hasil dari rekaan ulung kakak2 n sepupu aku.tyme 2 dorg sangat teruja dapat adik baru(ini rekaan.haha).kakak n sepupu aku(tyme 2 dorg da besar2.) da bagi name MAIZATUL.tapi sebab cam pendek n mayb time 2 da stat trend bagi name anak pjg2, so dorg pon mulelah pikir nak bagi 2nd name ak pe..pikir punye pikir, tyme 2, kakak ak punye boya pren name AKMAL.so, apelagi.demi kecintaan agung dat tyme, dorg pon tibaila letak name AKMA kat belakang maizatul 2..jadikla name ak maizatul akma.holoh.holoh.sedapnye la name kan.haha.

tapi,walaubagaimanapon, name yang sedap ni memg jarang digunapakai..abg2 n kakak2 ak dr dulu lagi panggil ATULLEKGONJENG.hampeh sungguh mereka2 2..mak lak panggil aku ADIK.cumel kan.cumel kan.bapak lak panggil AHCHUN sbb mase kecik2 sebijik cam anak tokey ah lek yang anta tepung kat umah 2..skrg?anak muthusamy lagi putih nak banding ak. ceh.

kwn2 ak lak.name dorg bagi lagi advance.mamai, kuceng, mabok, norraimi panggil aku tuhuceng,farah lak, panggil ak, rumet.ha.amik ko...tapi xpe.ak x kesah pon.
ape ade pade name kan...

cakap pasal name lagi, aku suke betol tgk couple2 yg name lebh kurang same.
cthnye,

syakir-syakira
amir-amira
faiz-faizah
syafiq-syafiqah

sweet kan gitu..
aku teringen gak gitu.kire kalau aku,ley la pakai
akmal-akma
tapi aku x suke lak name akmal.apekes?

pasal name lagi, dulu2 mase zaman cintan cintun, aku selalu kate kat si bongek 2, lau ak xde jodoh ngan dia, aku nak gune name dia letak kat depan name anak
aku nnt.kire mcm mengenang zaman silam la kunun..kes nk show kecintaan agung.kes senang la kwn2 ak nak detect ak kawen ngn sape.tapi tu dulu lah.sekarang, jangan harap...nak sebut name pon x hengen..

name.name.name.1 bende yang semua org ade,yang sume bende mesti ade.kalau korg ade jumpe pape bende yang takde name sile bgtaw ak.kompem takde.kan.kan...ha..lg 1..kalau korg2 ade name best, bagi kat aku leh..saje suke nak wat koleksi.nanti lau kakak ak beranak, leh la aku bg idea da x payah nak pikir susah da..eh.oklah, panjang lak merapu.sekian dari aku, tentang name.bye2 uollzz..(gedik sungguh!)

.....hadoi.manyak lagi name nak ditaip ni.oi mak bapak budak.lenkali letak name anak senang2 sket.lenguh ak nak menaip name berbelit2 ni.haisyoo.....

~muhammad syakir azrin.maisara syakirah~




8 comments:

Anonymous said...

haha..pasan nih.cumel ke?kire xnk ltk name encik bungeks ke?heheh

cikmemy said...

haha..memg cumel pon(puji diri sendiri.haha)
xmola letak name encik bungeks.letak same ngn nme dy kang perangai same lak.payah.huhuhu

bella said...

betul2..baik letak name bakal laki hang..hehe

cikmemy said...

nama bakal laki aku pe eh ko rase?kehkehkeh

Jard the Great said...

namaku sedap jugak kan? kan? ehehe

cikmemy said...

apa nama hang?meh aku teliti dulu sedap x..huhu

cik EPAL said...

akmal -akma tu cam pelik je :)

cikmemy said...

agak la.2 yg x suke 2..huhuhu