Friday, December 18, 2009

saye menang moto~time kasih power root



assalamualaikum
name saya cikmemy
saye dah 20 tahun .
tapi masih takut2 nak bawak moto.
apekah?

moto.moto.
apesal la aku takut nak bwk ko
dulu.mase aku darjah 6, aku nk bwk ko dah.
tapi berat aku kurang sangat time 2.
dah bapak tak bagi.
takot x stabil moto 2, aku jatuh

pastu aku masuk asrama dah.
cube cakap bile mase aku nak belaja bawak ko.
cuti pon sekejap.banyak bende lain aku nak buat.

dah abis spm.aku da beriye nak bawak ko ni,
tapi aku keje lak..jadik nurse
dah byk plak patient yg eksiden moto.
meraung2.berdarah2 sane sini.patah tu patah ni.

oi patient, ko yg eksiden, pasai pa lak aku yg trauma nak bwk moto ni.
ceh!

adoila moto..
kalau lah aku berani bawak ko..
da sampai mane la aku merayau,
takat taman u tu, sehari 5 kali pon aku tibai.
ntah2 balik selangor pon aku bantai bawak ko

adoi.camne la ni..
nanti lau time nak praktikal camne.
aku mane la mampu nak beli keta lagi time 2.
moto bleyla.tapi tak gune gak lau takot bawak.
takkan aku nak duk kejar bus lagi.
lau bas ade takpe, lau takde?
nak menapak 10 batu?
mintak maap~

adoila.
camne ni.camne ni.camne ni.
risaunye aku

~bosan giler cuti!cik, jom pi danga naek kuda funfair jom~

19 comments:

Faizul said...

tak payah beli moto. gunakan basikal je, settle. kalau nak lagi selamat, pasang 2 tayar extra kat kiri-kanan tayar belakang tu. kalau malas nak hantar kedai untuk modify tu, pergi kedai, beli je basikal untuk bebudak. yang tu complete package ada 2 tayar extra muahahahahahhh

Ms.Independant said...

Ni betol2 menang moto ke? Bestnye!
Try la bawak sket2 kat padang ke....

:P

i'msosupernotcool said...

skateboarding la..
br ciri keremajaan sket..
haha..

thx dropkt my blog..
nice blog u got here..
keep it up..

Zuewairy said...

moto xreti naik..
ala susah2 naik jer kat belakang motor tuh.. tumpang sape2 lalu~

cikmemy said...

faizul : haha..gune basikala alamatnye sampai kelas aku macam mandi la..sini kwsn dia berbukit,tak larat ooo...

ms. independant : x la.x menang pon~dah penah try bawak da..ok.tp kat jalan yg free..2 pon keje jerit je..jalan yg bz x berani.takot~

i'msosuoernotcool : pakai skateboard g kelas, 1 u usha nanti.hehe.

miloicekaw1119 said...

hahahha...betol..betol..betol...tgk patient kat wad patah kaki,kt yg traumakan???kt sokongla ckp awak...(pengalaman)nk melintas jln pn tkut bile tgk org bawak moto mcm xbetol..hahahah...

cikmemy said...

zuewairy : lau ko yg lalu aku nak tumpang jangan x bg naik lak taw.hehe

miloicekawl110 : wawawawa..taw xpe..da ko takot x nk bwk moto?

~AmyLiana8886~ said...

belajar naik basikal dulu then baru naik moto..xpun beli je ego..ego ringan kecik n senang nak bawak..

cikmemy said...

naik basikal no hal...
huhu
x minat la ego..kembang2 kat bwh 2..

et said...

alololoo..bley punyer bawak neh..

eh2, ku juge x reti bwk moto..wuwuwuuu~ mak x bg lor..

Jard The Great said...

sy smpi skang tak pernah naik motor.. ehehe

cik EPAL said...

kuda funfair?? layan jugakk :D

hans said...

bawa moto senang jer kut
best2 bawa moto

beautiful_rose said...

ko nurse ker?
huhuhu moto aku pnh excdnt moto..x sush nk bawak moto skali try mst nak rempit hari2 =p

cikmemy said...

et : takot nak bawak kat jalan bz.jalan besar.hukhuk

jard : bonceng pon x penah ke?

cik epal : huhu..jom pi danga naek kuda funfair jom

hans : meh ajarkan.haha

beautiful_rose : x la.nurse 2 keje part time.
ko pnh eksiden?teruk x?

ALRIS said...

Salam kenal dari Jakarta.

cikmemy said...

selamat kenal alris.thanks singgah

:: hayati :: said...

La..siannyer dia…
Bwk jer…insyaAllah ok…yg penting hati2 k…

cikmemy said...

hehe..ok hayati~nnt aku bwk hati2..