Saturday, October 31, 2009

sisa- sisa 6 hari

tinggal 6 hari lagi
lepas 2 semua akan berubah.

berubah.berubah.berubah
takkan sama.
berubah

dan aku pasti akan sedih.
mungkin masa cuti ni perubahan 2 tak memberi kesan.

tapi naik sem nanti,
mesti.kompem.sure.
sedih akan datang
dan mungkin akan berlanjutan
kerana aku tahu diri aku.
bukan senang terima perubahan.
tapi.ape nak buat kan?

jadi.
6 hari ni aku akan abiskan sebaik mungkin,
sebab aku taw 6 hari ni xkan berulang.
dan aku akan pastikan.
ini akan jadi kenangan.

oh.aku tak suka perpisahan!

~aku harus belajar erti kehilangan~

Wednesday, October 28, 2009

malam ni mesti makhluk ma1 tade yg g dating

merujuk kepada tajuk diatas.kompem!tade org g dating..
sebabnye...1 blok tade air..huhu
dan2 tade air ptg..kalau tade air tgahari ke tgh malam br xpela kan..
isk.isk.

tade air bukanla masalah besar smp cikmemy nk tulis kt blog ni.
cume tade air ni memg kompem! wat cikmemy teringat zaman mude mudi kat matrik dlu.

cikmemy dulu duk ngaji kat matrik negeri 9.matrik ni memg la tersangat glemer ngn kes2 ketiadaan air

dan2 yang paling haru..
air tade mesti tyme exam..bgus kan!mgkin ni salah 1 faktor knape cikmemy nye pointer rendah..haha(sendiri tak belaja maw salahkn air pulak)

oke..cube bayangkan anda duduk di tingkat 3(tade lif oke!) dan hampir semggu tade air..diulang, seminggu!
pagi ptg siang malam duk keje tadah air kat depan umah felo..
2 nasib bek la felo cikmemy baik ati sedekah air beliau kat kami.buat nye macam blok lain yang felo nye kedekot air yg kerajaan bayar..lu pk la sendiri cmne dorg idup..huhu

da tadah air..kne lak angkut smp 3 tgkat..haru x haru la kene g2...as a result..sume makhluk2 matrik negeri ni tumbuh muscle kat tgn beserta sakit pinggang yg ekstrim ye.

oleh kerana kes ketiadaan air seringkali berlaku, pada awalnya cikmemy n de geng haru biru la gak..
tapi setelah keadaan berlanjutan , kami mengambil keputusan tok tak payah mandi.mandi lau ade kelas jek..huhu.nasible..tyme 2 pakwe kami jauh.selamat ler kan?

pnh sekali bgun tido, cikmemy memy mencarut abis..1 bilik mencarut seyh.puncanye.suda semgu tade air ok.n pagi2 2 pas azan subuh adela makhluk bijak pandai yang merasekn diri nye mempunyai kuasa besar memegang speaker telah membebel panjang mengenai masalah air ini..beliau,(name yg x ingin cikmemy amik taw,
dgn bangganya mengatakan masalah tiada air ini hanya la masalah kecik..(peh!lau da semgu tade air, da semgu baju tak basuh, da smgu ko sakit pinggang, da semgu ko stres sebab tyme 2 exam.masalah kecik ke cik kak?)
dan2 bgun pagi disajikan dengan bebelan seperti itu.peh!panas ati gak sume org..huhu

tapi 2 la..kes2 kat matrik yg g2 wat cikmemy jadik kebal sket skrg..tade air kt ma1 ni bkn masalah besar.agak2 da tak tahan nk membuang, bak kate pakcik payung ijau, lari saje ke kolej berdekatan.
sekian.tamatlah crite air cikmemy tok arini..


notakaki :
-bukan sekali jek tade air kat matrik 2..berpuluh kali sehingga tak dapat dikira ngan jari
-smp skrg cik memy konpius.knape tiap kali cume blok student jek tade air.umah felo ade plak.saje je x aci kan?
-sesape nk masuk matrik negeri, cikmemy sarankan pi gym hari2 dulu bine badan..tadelah masalah nak angkat air nnt

~arini cikmemy busuk tak mandi ptg.jgn tegur!~

Monday, October 26, 2009

hal2 berbangkit selama semggu..

hal2 cikmemy
-tenang nye dirumah.emosi sudah stabil semula.kadang2 lari dari masalah 2 oke jugak...
-
hal2 family
-cik dayah konvo ri 2..congrats kat dia..huhu
-baby ayiq da pandai jalan..cumel la kamu baby
- bapak kate amik lesen diganti ngn wat gigi..arghhh!

hal2 umah
-umah semakin retak.oit gudang sebelah..ko ganti balik semua yang retak ni sebelum cikmemy nye rumah runtuh

hal2 kampung
- sorg makhluk warganegara msia kt kg cikmemy buat kedai, amik lesen atas name dy tetapi lesen ngn kedai 2 disewakan kepada pendatang asing tanpa izin..siyes,lu bongok ke ape pakcik oi?

hal2 study
-najib kate kat bajet 2010 , sape dpt 1st class, ptptn x yah bayar..peh..ini 1 cabaran!lau la x yah bayar, heaven nye tyme keje nnt..huhu
- cikmemy final mggu ni..wish me luck k...

hal kawan2
-semua kawan2 sedang sibuk pulun study..facebook kian sepi

hal2 harta
-lappy semakin wat hal di waktu final.oh jangan sampai cikmemy anta kamu pi berubat
-abg cict da kol byk kali, tapi x leh pki pon lagi tenet ni.isyh!


~dah.itu jek.~

Thursday, October 22, 2009

pi main jauh2...

kamu maw pergi.
pergilah
saye xkn kejar.
betol!x tipu.
pergilah.
bahagia kamu ada disana
tiada disini.
pergi.
asalkan kamu gembira.
sudah cukup saya bahagia.

~cikmemy bajet putus cinta.bile mase bercenta pon idak le taw.hahaha~

Tuesday, October 20, 2009

ketenangan itu ada disini

acik atul..amik kn adik air
acik atul..betty nak makan
acik atul..ayis nk mainan 2
acik atul..mandikan betty
acik atul..baby ajam kacau adik
acik atul..ayis nk aiskrim
acik atul..betty nak pi umah usu..anta kan
acik atul..amik gmbr adik..
acik atul..cmne zety nk wat homework ni
acik atul ..buatkan icah keje seni ni
acik atul..nanti masukkan game dlm laptop mama kte

sume pon
acik atul..acik atul..acik atul...

sehari di rumah yg penuh dgn kanak2..
sehari di rumah yg x kn pnh bersih walau 5 kali dikemas
sehari di rumah yg x kn pnh sunyi dr tangisan dan jeritan kanak2..

tapi
disinilah ketenangan yang aku cari

~rumahku syurgaku kan~

rezeki

selagi kite cube sedaye upaya x putuskan silaturrahim yang ada.
selagi 2 la insyaallah allah x putuskan rezeki kite..
(pakcik payung ijau,18/10/2009)

~saya dengar nasihat kamu kali ini~

Sunday, October 18, 2009

maw jadik bini org

maw jadik bini org bkn senang kan.
omak cikmemy kate kalau maw jadik bini org,

kne pandai masak
kne pandai kemas umah
kene pandai jage anak
kene pandai jage ati laki
kene banyak sabar
kene wat keje pantas
kene selalu alert ngn sekeliling
kene loyal da x leh usha laki lain
kene macam2 la...

sebab kawen bkn perkare main2..
pasangan kite mesti akn demand tok sumting yg agak perfect dr kite kn..
kawen bknnye sehari 2..
sebab kdg2 bende2 kecik macam masak x sedap pon leh jadik punce laki kawen 2..
macam2 kan?

heisy!
tataw ape rasionalnye tulis entry ari ni..
nk kate cikmemy tgh gatal nk berlaki tak jugak.
ntah..
cume tetibe rase macam bukan senang jadik pompuan ni..
kan?kan?

~kejar cita2mu selari kau kejar cintamu~

Thursday, October 15, 2009

bila emosi datang

bukan aku berdendam
tapi luka kau tusuk sangat dalam

bukan aku tak mahu menegurmu
tapi hatiku masih kaku

maafkan aku

~aku tak sedia lagi~

terpulanglah~

1.31 pagi.khamis.15 0ktober 2009
dengan ini diumumkan bahawa cikmemy binti wak amat telah mengambil keputusan utk :

1. berenti dari mengambik kesah.(ada aku kesah)
2.berenti dari memikirkan perkare2 tak berpekdah 2.
3.berenti dari melayan mende2 tak berpekdah 2.
4.membuang segale anasir tak berpekdah 2.

kesimpulannya : buatlah ape yg anda suke.sebarang masalah susulan seperti bengang takkan dilayan.harap maklum.cikmemy banyak lagi mende nk dipikirkan dr melayan org2 yg tak reti nk berpikir.sekian.

~pi main sendiri.kalau xde sape teman pi cari mne2 dak darjah 1.~

Tuesday, October 13, 2009

1 utm dah taw~hebat kan?

ini merupakan berita susulan dari cite kesedihan akibat mcD ri 2..

mlm 2, selepas kejadian, cikmemy trus kol bapak kat umah.malangnye, incik abg yg angkat tepon kate incik bapak da tdo.hampa gler tyme 2 nk ngadu sal kehilangan BENDA 2...

sebab x dapat nk ngadu kat incikbapak, makenye cikmemy pon trusla ngadu kat pakcik payung ijau.huh! gelak jahat kalah maged gelak..isk.isk..

cikmemy ade gak ngadu kat member cikmemy (org yg ajar sal babi 2)..dy pon gelak gak!uwaa~

sok pagi2 bgun tdo, cikmemy trus kol incikbapak.ngadu .ngadu. as a result, incikbapak pon gelak!jangankan bapak...omak, kakak mama, kak ni, kak dayah mahupon abang pakat gelak sama.uwaa!hampa!

kenape sume org gelak?uwaa...cikmemy patahkan gigi korg sume nnt taw la...isk.isk

okeh.berbalik kepada tajuk asal, selepas cikmemy gtaw kt kak dayah, dan2 dy trus msg nizam (abg syg dy) bgtaw sal kehilangan 2..hampeh punye kakak! pastinye kalau incik nizam da taw, gerenti dy akn cite kat adik dy yg duk fab 2..peh!malunye!

pakcik payung ijau lak, after cikmemy cite, dy bley bantai gelak tersengih2 sorg kat bilik smp rumet dy tye.apelagi,rumet pakcik payung ijau pon bantai gelak same.

isk.isk.kejam.kejam.paling x tahan, rumet pakcik payung ijau pesan beliau amat bersimpati atas kehilangan 2 smbil gelak x sudah.isk!

see..da kate, cite ni cepat giler tersebar...aiyoo..pasni gempar la 1 utm sal kehilangan 2..persoalannya..patotkah cikmemy digelakkan???fikir2kan....

notakakibusukmu:
sebenarnye, sedar jek BENDA 2 ilang,cikmemy, cik sarah ,cik farah pon bantai gelak giler2..


~nasib la nasib..melayang duit bapakku lg~

Monday, October 12, 2009

ape yg dipelajari bersame kwn cikmemy ari ini

hari ini cikmemy nk cite pe yg cikmemy blaja dgn kwn cikmemy..
okeh kawan2..take note haa...bace ulang2 smp hafal okeh!

tajuk kite hari ni ialah babi.diulang BABI

berikut merupakan soklan n jawapan yg kwn cikmemy berikan.

ape beza antara pig n boar?

pig tu yg kaler pink tu..
boar, babi utan..
wild boar, babi tunggal

sebagai tambahan, babi tunggal die dok seko die je.taring die besau gile..
juga untuk pengetahuan kawan2, babi yang cikmemy temui di cict setelah dikaji, ia merupakan boar dan bknlah wild boar yg duk sorg2...

kawan cikmemy juga ade memberikan tips utk org2 bandar yg tataw mengenai babi utan.berikut merupakan tips2 yg beliau berikan bagi mengelakkan dari disondol oleh babi utan.

babi lari laju, n die xley belok2..sbb momentum die tinggi..so, kite stenby je bwh pokok, nnt tnggu die nk lnggar.. dgn mase yg seswai, kite elak.. n nescaya babi itu akan pengsan terlanggar pkok

untuk maklumat lebih lanjut lanjut...
sila klik menatang ini-------->BABI

jadi itu sahaja yang cikmemy pelajari untuk hari ini..renung2kan dan selamat beramal~

notakaki :

siape2 yg sgah blog cikmemy ni, blik,tolonglah samak diri sendiri..x suci da blog ni ade babi.isk.isk

~kalau kawan cikmemy tipu, maknenye cikmemy tipu korg sume.salahkan dia~

mcD.kau mengecewakan aku...

uwaaa...siyes cikmemy xmo makan mcd sebulan.
punyelah cikmemy jage BENDA 2 leklok.
tp sebab mcd,chicken mcDeluxe, BENDA 2 da ilang..
uwaa...x smp setaun lg kot...
mane nk cekau duit bli BENDA 2 akhir2 sem ni..
ish.ish.
sedih.ilang suami pon x sedih gni.
mcd, kau memg~

~sok cikmemy nk g klas pki purdah ar gni..jgn terkejut eh pakcik payung ijau~

Sunday, October 11, 2009

kalaulah hari2 macam ni....

jumaat~
pagi :pi kelas + blog walking
tgahari : g makan + lepak2 kat mamak
ptg : berguling2 ngn panjang atas katil
mlm : open house umah kak ti temankan cik sarah

sabtu ~
pagi : berguling2 lagi ngan panjang
tgahari : facebooking, blogging
ptg : g kota tinggi makan2 kt umah muiz
mlm : sgah tebrau usha2.

ahad ~
pagi : guling2 lagi ngn panjang
tgahari : g makan2 kt umah ana
ptg : maw jalan2 kot
mlm : rse macam maw lepak kt endang makan2

waaa..bestnye idup cikmemy 3 hari ni...kalaulah hari2 macam ni..wow!
sori la wahai cik study n cik esaimen mahupon cik report...cik memy da muak ngn korg..maw REHAT ini mggu!kte jumpe lg ble cikmemy da rajin nnt..huhu

~sib bek omak cikmemy x layan blog~

Saturday, October 10, 2009

sape taw tolong jawapkan...

lately ni, ramai org tanye mane cik memy ilang, nape da lame x nmpk kt kolej.apesal da jarang skype , apesal x tegur kt ym, nape senyap2 kt fb, apesal x msg kt tepon .blablablabla..

paling haru, smpkn kakak ifmi 2 pon perasan cikmemy da lme x makan kt aked..ciknabila, toksah citela , siap tulis status kt ym kate cikmemy sombong...2 blom lg masuk cikwid yang majuk sebab cikmemy x reply msg dy...

aaaa....mane cikmemy ilang?cikmemy ilang ke masalahnye?rasenye cikmemy wujud je kt kolej ni, kat fb ym pon ari2 on9,tepon cikmemy pon kedit x pnh kering, da mane cikmemy ilang aa?sesape ade jawapan?

aa...konpius ar..apesal org kate cikmemy ilang aa..pelik2..cikmemy ade jek. cik ray cik fira cik nomad ngn cik fasha da naek bosan da mengadap muke cikmemy ni. cikmemy x ilang kan?

nk kate pulun wat keje yang berlambak ni x jugak.
nak kate ari2 kua, moto pon tade kan.
nak kate tdo sepanjang mase, yg 2 kdg2.
ntahla...cikmemy pon x pasti mane cikmemy ilang.

apepon sebenarnye cume maw cakap, sori kat kengkawan lau da lme cikmemy x tegur kat ne2.nnt cikmemy tegur smp korg rse maw lempang.ok?hihi

~mari ke kota tinggi ini petang.yihaa!~

Friday, October 9, 2009

hujan...

hujan itu rahmat
ilmu kepada sesiapa yang berfikir
(pakcik payung ijau ,8/10/09)

hujan itu menyusahkan kadang2
tapi hujan 2 la bg kesenangan masa akn datang
(cikmemy, 9/10/09)

~ketentuan tuhan, jangan pernah dipersoal~

fikirkan

mentaliti budak sekolah.
ya.ia perlu diubah.

~yang aku tahu kamu taktahu~

Thursday, October 8, 2009

masih ada yg syg....

dimulekan critenye, cikmemy berjln2 pi blog org laen..jln2 punye jln, cikmemy tgk alahai byknye pempuan tgh sedih sbb kne tgal..

cik memy kesian .kesian.kesian.sbb cikmemy pnh jugak rse g2..
perit memg perit kn..
tapi..
2 sumela pengalaman n pengajaran tok idup kite kan..

kepade pempuan2 yg tgh bersedih kt ne2 pon..
wake up!
tamaw pk sgt taw...
jodoh 2 da ditetapkn sejak azali lg kan..
mcm mne kte kejar pon, lau bkn jodoh kte x kn dpt nye..
tuhan 2 adil kan.
pompuan yg baik tok laki yang baik kan...
1 ari nnt akan dapat jugak kte ngn org yg betol2 ikhlas syg kn kte..
tol x?

kesimpulannye..
lupekan cite lame.buke lembaran baru.
idup perlu diteruskan.
ramai lg yg sygkn korg.
kawan2 kan ade.family..sume2 syg korg kan..
huhuhu~

cikmemy doakan yg kne tgal ni akan dapat cinta sejati 1 ari nnt n bhgia selama2nye..
tamo sedey2 lg ye..

~jangan amik hak orang lau xmo hakmu diambil org~



erk..dah tua rupenye!

incik shahrir..(real pic incik shahrir katne tah.tp xpe.ni kembar dia..hehe)


incik mohd shahrizan bin mohamad
(abang cikmemy yg plg garang di dunia)

8 ari bulan seploh.

2 org bayi lelaki telah dilahirkan.

hepi birthday incik abang!
hepi birthday incik shahrir!
semoga panjang umor,murah rezeki, n cepat2 bg kakak ipar n kawan ipar tok cikmemy eh..hehe
syg kamu berdua~

notakaki : :

-incik shahrir n incik abang x penah kenal pon tapi mereka mempunyai perangai n sifat yg same~hebatkan...
-incik abang n incik shahrir merupakan org yang paling jujur penah cikmemy jumpe.agak2 cikmemy salah, terus incik berdua ni tegur .takde kias2 dah..kalau cikmemy degil, memang kne trus tyme 2 le..heheh.
-trime kasih korg berdua kerana banyak da tolong cikmemy..

~lmbtnye bday cikmemy.nak adiah!~

Wednesday, October 7, 2009

persoalan takde jawapan


orang kesana dia kesana
orang kesini dia kesini
orang mengata kau sebok mengata juga
orang masuk jamban kau mahu ikut juga ke?

~tirai dilabuhkan.muzik bergema.ini ciksarah ckp,cikmemy tulis saja~

Tuesday, October 6, 2009

surat chenta utk hazim nizam


cikmemy
lab asas rs
utm skudai
_____________________________________________________________________
incik angah
dewan periksa
jitra, kedah 6 oktober 2009

tuan,

rayuan memohon maaf

merujuk perkara diatas, sy,cik memy binti wak amat ingin memohon maaf kerana telah membuat 1 kesilapan besar kat cik angah.patotla bangun pagi dr semalam lg cikmemy da rse x tenang.rupenye cikmemy lupe nk wish kat cik angah.

2. hal keterlupaan ini berikutan cikmemy terlalu bz dgn hal-hal doniawi spt pesbuking,yming,lepaking etc. selain itu, cikmemy juge benar2 lupe dek krn terlebh mkn kuih raye yg dibekalkan oleh cik nenek.

3. sehubungan dgn itu, disini, cikmemy ingin mengambil peluang utk mengucapkn selamat ber PMR kpd cik angah dan semoga cik angah mendapat result yg cemerlang.cikmemy janji, kalau cik angah cemerlang, cikmemy akan belanje ape jek yg cik angah nak makan.

kerjasama dari cik angah amat dihargai dan ucapan maaf sekali lagi cik memy hulurkan.sekian terima kasih.

majulah cik angah utk keluarge incik nizam

yang menjalankan tugas.

cikmemy

p/s : angah, ingt taw, kejayaan 2 x dtg bergolek, kne usaha doa tawakal byk2..cik atul syg angah sgt2..

~bile maw pindah selangor blik??cepat!cepat!~

hari ini dan semalam

bgun pagi.senyum lebar hari ni.
mencari mood yang hilang semalam.
semangat!semangat!
cikmemy buleh punye kan...
tadehalla!

~rindu dak maktab,korg... x sabar nk gather bln 12 kang~

Monday, October 5, 2009

ape ko buat ni cikmemy?

omak cik memy kate, kalau hepi, hepi gak..tapi kene beringat..takut2 kalau sedih nanti down sangat...

oh omak..cikmemy tak dengar cakap omak..cikmemy hepi x beringat..padahnye sekarang cikmemy down giler sebab tataw ape cikmemy buat..

oh omak..ni salah cikmemy .bkn salah lecturer..lame da projek ni cikmemy dapat.tapi cikmemy duk asyik joli sakan.epi sakan2 sampai x jumpe lecturer...cikmemy sombong kan omak.da taw x reti xmo tanye..

oh omak..cikmemy penat mggu ni.tdo x cukup.makan x cukup sebab bz wat kije tgah malam.tapi cikmemy maseh xmo tobat2 jugak..cikmemy banyak lepak jugak.banyak merapu jugak..

oh omak..ape nk jadik ngn cikmemy ni omak?cikmemy down sgt ngn projek gis cikmemy ni omak..

oh omak.....tolonglah anakmu ini omak...uwaaaa...nanges kuat2...

~bilelah cikmemy nak sedar tah?~

Sunday, October 4, 2009

sudahla sudah cik memy....

ah...baru post td ni nk tulis lagi..
org tua mengatakan bahawa ini merupakan sindrom keterujaan..
beselah..bende baru.excited lagi.nak tulis macam2..
samelah macam bile baru dapat pakwe..kalau boleh ari2 nak jumpe..kan?kan?
tapi lame2 habuk pon takda....ok.cukup.jangan membebel cm org gila.

huisy,,sudah la suda cik memy..final ko da nk dekat.keje berlambak2 tapi ko tetap kaku kat bilik cik remond mengadap cik lappy neh..ahhh...nk wat cmne...internet laju giler..sape x tergode beb...

jiwa.jiwa...ape le nk jadik ni..esaimen wat men2..study jgn ckp le...celah gigi pon ko x study mende..
ah...camne ni???matile aku..adoi le...

ok.selesai sesi jiwa.sekarang maw sesi naik semangat semule...
ok kawan2...meh dgr motivasi pagi dari cik memy ye...

(motivasi ini lebih kepada diri ak sendiri sebnrnye)
kawan2 yang dikasihi..
sedarkah anda final semakin menghampiri kite..
sem ni suda sampai ke penghujungnya.
tapi kite tetap kaku .tetap setia menemani cik blog n cik facebook..

kawan2 yang dikasihi.
marilah kita memutuskan segala ikatan yang ade dengan cik facebook ini..
marilah kite bersame2 menjalinkan hubungan baru yang lebih intim dan mulalah mengajar dirimu mengasihi buku jensen mahupun buku spatial analisis itu..

kawan2 yang dikasihi.
sesungguhnya final ini last chance kita.
kalau teruk rezap, maka akan la kamu dibebel panjang n menyesal dalam tempoh yang lame.
mungkin penyesalan itu tak datang sekarang namun akan datang bile kau melihat teman2 mu yang lain berjaya.

kawan2 yang dikasihi.
kesimpulannya mari lah kita stat revise blik tok final ni.i2 saje.lupekan centa hati ku cik fesbuk tok seketika..(boleh ke eh???)

~ah.penat wat keje.tapi penat lagi tdo seharian semalam~

cik blog oh cik blog....

cik blog oh cik blog..
akhirnya ak tergoda suda nak display kamu.
kunun la xmo wat blog yang boleh org lain tgk.
kunun la malu..last buat jugak..pigidah cik memy.poyo jek.huu

cik blog oh cik blog..
ni sume leha nye pasal tyme raye ri 2..lau x sebab dy aku x mo buat ko.
mesti cik blog ak yang lame kecik ati sebab aku wat ko kan..
jangan risau cik blog yang lame.aku tetap akn centa ko lebih.hee~

~apesal aku wat blog ni?ah..jiwa,konpius sguh~