Wednesday, January 13, 2010

2 lelaki dalam hidup aku



umur 3 tahun, aku sudah berjaya merangkul title 'makcik'
hazmi ngan hazim
anak abg aku
childhood aku, memg dgn 2 budak sengal ni.
main same2, makan same2,
mandi same2, tido same2.
(hah.tyme ni mane taw pape)

pagi2 camni, aku teringat mase kami sekolah dulu
aku bgun kul 6.
mak memang punctual oo..
bajet nak sampai sekolah kul 7.
kes nak main lari2 kejar2.
tapi tiap2 ari maw gak kul 8 baru sampai pintu pagar.
nak wat camne.kene tunggu 2 hero tu.
kul 7.40 masuk kelas, time 2 la baru dorg nak bgun tido.

tengahari lak before balik.
1 hal lagi.
dak2 ni keluar awal
lelaki
biaselah
lasak kemain
redah kebun sane sini
dan2 nye aku yang kene carik merate.
(makcik yg baik kn.ah,perasan)

dulu.
aku memang sangat lembap.
dan budak2 ni sgt advance.
lelaki kan
aku ni makcik tp selalu jek kene marah, kene buli ngn dorg

"oi cik atul, ape la ko ni lembap sgt, basikal pon tak reti naik
oi cik atul, main badminton pon x reti, meh aku ajar
oi cik atul, ko ni.ko 2."
(macam2 ar.sila kesian)

pernah sekali kami mandi2 kat swimming pool.
kenal2 ngn 2 family dr kedah
aku dan2 terus cakap kat dorg.
jgn panggil aku acik depan family 2.
malu ooo
baru darjah 3 time 2.
tapi panggilan da cam org2 tua.
huh.

macam2 lagi la cite aku ngan dorg
memang kalau bukak balik sejarah idup aku,
name dorg melambak kat ne2 pon

sekarang dorg dah besar.
hazmi baru jek abis spm
hazim da masuk tgkatan 4
nak cakap ngn aku pon kadang2 dorg segan
da jadi anak bujang la katekan.
panggil acik, memang dah tak la kan..

hmm..aku rindu dorg sebenarnye.aku ngatkn senin ritu abg bawak dorg same.tapi takde.
kecewa.

~sem yang sangat busy.ah.penat taw tak~




18 comments:

Jard The Great said...

eheheh.. lelaki bila da start pecah suara mmg da start malu2

~0~ said...

bila nak tukat jadi title 'ibu' plak???

Kancilbiru said...

makcik2 slalu kena buli kan kalau umur hampir nak sebaya...

abe long said...

ah...

aku igt kn aku ade gak td dlm citer tuh...
wkakakaka

cek punye cek..
xde pon

miloicekaw1119 said...

ala cian kena bili..
tapi skrg tau plak malu..

Ms.Independant said...

dah besa camtu...
susah la nak tgk die ikot g mane2...
huhu

kawie2020 said...

hehehehhe.. lelaki yg remaja memang pemalu sikit ngan mak sedara yg hampir sebaya... hehhehehehe

et said...

kan..rindu dgn kwn2 llk kecik2 dlu..alaa..wuwuwuu~

Cik Cookie said...

rindu anak buah CC

SADIS said...

ha3.

swet2

cikmemy said...

jard : aah..dorg stat malu2 time 2 la..

~0~ : 5 tahun lg insyaallah.blaja kasi abis dulu.hehe

abelong : sabar.aku saje buat ko tertunggu2..huhu

miloicekawl: hehe.biaselah.dak2 laki kan..memg camtu la dorg~

ms.independant : taw xpe.nak belanje makan pon tamaw.

kawie : ko pemalu camtu x?hehe

et : sangat2 rindu.skrg da duk jauh.sorg utara sorg selatan.uwaaaa

cik cookie : hehe.anak buah cc da bpe?

hisham said...

salam ciknemy...i pn pemalu...hhuhu

sI tEDI said...

andai masa dapat di ulang!

Mr.Clive said...

hai makcik!eheheheh

GhOsToNe said...

cik memy:

entah2..
u dh jatuh cinta same u pnye anak buah??

hehehe...

sape tau!

master teddy said...

haha..malu2 meow~ =P

mukasurat17 said...

rindu zaman kecik2 gak!!

;-)

cikmemy said...

hisham : erk.cam x caye jek.hehee

si tedi : cepat carik doremon~heehe

mr.clive : atok!xmo panggil aku makcik~hehe

ghostone : haiz..mane bley.haram weyh.haha

teddy : meow pon x malu cam dorg~heehe

mukasurat17 : hehe..taw xpe~