Thursday, January 14, 2010

aku sedang propose kau arh ..



mesti punye,
ade pompuan kat luar sane.
yg admire kat someone.
tapi.
malu nak luah.
yelah.
takkan perigi nak cari timba.

ha.ni fadzillah kamsah kate,
tapi aku da edit2 jadik versi aku lah ye.

"pompuan, kalau ko admire kat someone.sila luahkan.jgn lambat2, nnt melepas."
ah.senangnye aku cakap.
aku nak buat beraninye pon idak.

antara cara2 nak luah perasaan kat lelaki yg kite suke.

1. cakap direct terus.

- ikut kajian, walaupon pompuan yang mulekan perkenalan, mulekan percintaan, tapi, lastly lelaki tetap akn cakap,
"im the one who choose her."
atas sebab, pride lelaki tu la jugak kn..
tang ni.kalau segan, leh la minx tolong
kat kawan baik dia ke, pakcik dia ke, makcik dia ke, bapak tiri dia ke, ikut suke.

2. bagi ayat sepam gini kat dia.

~i byk kwn lelaki, but i m attracted to u most~

tak pon, jual mahal sket
~i ni payah sket nk suke kt lelaki, tp ntah nape lah i suke kat u~

nak lagi advance?
~i m expensive, but to u, i go cheap~

hah.aku x rase jatuh pride kite as pompuan lau ckp gini.
kan?kan?kan?

selalu jek kwn aku(ok,termasuk aku)dpt problem nk luah perasaan kat lelaki.
payah oo..payah..
sampai skrg pon kalau admire,
just dr jauh.
just bley takat kawan.
nak ngaku perasaan sendiri.
tonggang terbalik pon gerenti x leh lagi.
last2, sendiri putih mata
bila tgk idaman ati dah ngn org lain.
padan muka hang.

~kalau buat mende ni senang macam makan nasik ayam, dah lame aku buatla fadzillah kamsah oi~




25 comments:

triple x malaya said...

la tu perkare mudah je..just cakap i luv u..kan senang..

FarhanaDr said...

Hohoho.. Aku penah wat 2 kali dulu.. Tapi kene reject kaw2.. Mgkn aku tak cantek barangkali.. Hahaha.. ;p

kawie2020 said...

bagi kawie kalau perigi cari timba tu bende yang baik ler.. macam siti khadijah meminang Nabi s.a.w. Walaupun mereka hidup bersama tidak lama, tetapi Nabi tetap mengingati siti khadijah sehingga akhir hayat baginda. :)

Jard The Great said...

ko nak luah kat mana2 lelaki ke? ehehe

hans said...

hahahha
tgok jenis lelaki la
bila nak cakap kita fikir masak2
kalau lelaki yg okay, kalau dia tolak pun tak rasa teruk sangat
kalau yg jenis teruk tu yg bahaya tu

i'msosupernotcool said...

yg ni penah..
tp cam bese gua bagi ayt
"sori tp i x ready for any relationship now"

cool x? cool x?

Redz da Tsar said...

Standet la... Pakar motivasi akan cakap macam senang giler je nak wat sesuatu tue...

Bila sampai masa aplikasi, macam-macam pemboleh ubah akan kacau, contoh perasaan ego, malu, gembira, sedih dsb...

Manusia ini sangat komplikated~ Hehe...

cikmemy said...

triple x malaya : senang bagi lelaki, payah bg pompuan, nak2 part meluahkan..tp, yg payah 2 la yg betul2 syg sbnrnye..

farhana : heisy,heisy..xmo cakap gitu.setiap org kan ade kelebihan memasing.cantik pon lau macam hare xde maknenye kan..

kawie: hmm,,betol gak kan.baru betol2 ikut sunnah nabi.tp 2 la,mentaliti org kite payah nak accept perigi cr timba.

jard : erk~ntah.takde kot.ehehehe..aku bg tips ni kat ko ni.eheheheh

hans : kalau yg teruk 2 memang rase down giler ah kan...siap kene kutuk bagai...macam bagus jek nk wat org cam 2 kn..

i'msosupernotcool : cool la 2..jujur n jage ati..hehe

redz : complicated 2 la yg wat life ni maken meriah,kalau simple, bosan~no challengging~

labizzwkshop said...

sambil makan nasi ayam pun blh luahkan..senang kan?

Prof Ir Dr. Takamine Kiyomaro said...

aku ada idea wei,pe kata ko wat banner kata ko suka dia,mesti dia terharu agagaga

ada said...

weh... hahahahah... lawak la..

entry ni kena batang idung aku.. aku mmg ngah minat sorang ni,,. tapi aku pon tak tau sampai bile nak rahsia.. confess??? MEMANG LAH TIDAK ye!!!

Aie Seifer said...

haha..penat aie gelak bace posting ne.menarik la cikmemmy..hehe. actually xperlu meluahkan pn xpe..bg ler isyarat mate ker..atau isyarat len..kdg2 laki ne xske gak gals yang terus luahkn perasaan.nt dia perasan dia mahal.haha

Husna Hadzarami said...

huhu.. tak penah berani cuba yg ni.. malu laaaa~~
haha.. nice entry :)

master teddy said...

haha..kang ckp nt die wat2 xpaham.malu ar.haha..

helena's said...

oh sumpah tak penah buat lagi,.sumpah malu.hehe tp org kata biar nyesal cube jgn menyesal takcube..

Ms.Independant said...

isk. segan giler kot nak mule dlu!

r0sLiNa said...

t0l gak cakap fadzillah kamsah 2...laki skrng ssah nak cr..tngok jela kat ipt girl rmai..laki ader brpa kerat jew...tp persoalan nya berni kew nak wat cm 2...hahahahaah..sy p0n xsngup

~PakKaramu~ said...

Pak Karamu menziarahi anda

abe long said...

wei...

ko suke kt aku ke?

bek ko ckp awal2!!!!!

wakakakak

bella said...

tp..kn..if kite suke org..tp pas2 org 2 xsuke lak cane?hohoho

hans said...

tahu xper...

cikmemy said...

labizzwkshp : mkn nasik ayam memg senang.nk luahkn gile payah~

takamine : pergh!pastu nnt lau dy reject pki banner gak cmne?haaa..hehe

ada : weyh..ko confess weyh.aku doakan.aku sdah melepas.ko jgn..hehe

husna : kalau berani nnt cube eh,,,
aie : agak ar..lagi 1 kalau pompuan yg luah, nnt laki akn rase berlagak.n dy akn selalu ungkit punye..x best~

cikmemy said...

teddy : lau dy x paham, sekehpak jek pale dia.huhu

helena : perasaan malu nk luah 100%.hahaa

ms independant : kalau dia nampak cam suke gak, bley kot luahkn.lau x, cam malu la kan..

cikmemy said...

roslina : tu la yg jadik sampai gaduh2 berebut 2.isk.isk

pak karamu : sila.sila

abelong : aah..suke.suke.suke nak kutuk kau.huhu

bella : jgn risau.hasbul kompem2 da suka kau.huhu

hans :heheheh~

avid gunner said...

good one! mentaliti perigi cari timba tu dah outdated sgt2..kalo suke cakap je..paling teruk boleh dapat pun cuma 'NO' je...btul?