Friday, January 8, 2010

ni lah jodoh aku...



dalam hidup ni.
bukan semua yang kita nak akan dapat
bukan semua benda yang kita buat kita suka.

bile terpakse buat mende yg x suke.
ade masalah sikit.
mulelah mengeluh.
mulelah mengungkit.
rase tak puas hati berterabur.
itu tak kena.ini tak kena.

buat bende yang kite tak suke.
samelah macam nak bercinta.
tak semestinya kau jumpa someone kau boleh terus jatuh hati.
take time
kenal hati budi.
mule2 x sayang.
mule2 kawan.
gaduh2.
tapi lame2 sebab da idup same.
pisah, memang merana.

entah.
ini yang aku rase sekarang.
aku tak pernah terlintas pon nak belajar remote sensing dulu
tapi sekarang,
aku sedang berkenalan.
sedang cuba jatuh hati

walaupon mata berpinar tgk imej2 tu.
walaupon pening dgn satelit2 tu.
tapi aku taw.
ini jodoh aku
jadi.
aku belajar untuk terima
payah.
memang payah.
merungut tak payah kata.

sampai penah aku kata kat kwn aku.
masa daftar subjek.
aku malas nak amik remote sensing tech 2.
gila.kalau tak amik.
baik ko tukar kos jek
main subject kot.

haih la..

sekarang da 50% syg kat remote sensing.tlglah cepat2 100%.

~penyakit hujung minggu datang.penyakit malas~



12 comments:

Redz da Tsar said...

Apa yang buleh nbuat? Sabo je la... haha...

Zuewairy said...

kwang2.. penyakit malas ada dimana2;)

sI tEDI said...

semoga tabah dengan 'pakwe' baru!

SADIS said...

ceh jtuh cnta kat subjek ke.

huh.

GhOsToNe said...

UIKS!!!

BLAJO RERAJIN,K!

JGN MALAS2!

cikmemy said...

redz : ade 2 tahun setengah lagi tuk sabar.hehe

zuewairy : ade 1 yg x pnh malas...lepak.memang rajin.hehe

tedi : 'pakwe' baru byk wat hal,uji kesabaran tol.hehe

sadis : bukan subjek...kos.hehe

ghostone : ye pak.ehehe..ngh rajin ni,rajin bukak blog.

BuLaN iTu aKu said...

haii saya bulan...
hehehehehe... datang menjengukkk
hehehe
salam perkenalan

cikmemy said...

hai bulan~jenguk2..hehe

Kapten Luffy said...

remote sensing aku tak tau
tp aku syak dia memang menawan

abe long said...

hehehe...

remote sensing ke "remote sensing"?

aku mula conpius ah

Ms.Independant said...

Huhu.
Mati2 igtkan jatuh ati pada si jejaka...
rupenye subjek kos...
amek kos ape tu cikmemy?

cikmemy said...

kapten luffy : menawan?ko x jatuh hati ke?huhu

abe long : remote samseng.

ms. independant.ahaha..jatuh ati kat jejaka blum lg..kos ni pasal analyze imej satelit..