Monday, February 8, 2010

ade ape dengan cinta kau.

sepasang kekasih
bahagia memang.
satu hari si lelaki kate sebenarnye dari dulu tak sayang
couple sebab kesian kat si perempuan.
dan selama couple ni memang cuma anggap sebagai kawan.

oklah fine.
kalau nak berkawan.
no more anje sayang.
kau aku mungkin boleh jugak kan..
kita kan kawan.

selepas berpisah kasih bercerai sayang
si lelaki datang bercerita.
ada perempuan nak kenal.
ada perempuan ajak berteman.
si bekas anje
hanya boleh kata.
saya masih sayang awak.
tapi siapa saya sekarang
jadi.
pergilah awak.
ikut suke hati saya tak halang.

mendengar kata2 dr perempuan.
si lelaki naik berang

"kenapa anje tak halang?
itu tanda anje tak cinta sayang."

persoalannya disini.
sape yang anggap sape kawan?

fikirlah sendiri
hati perempuan.
bukan sukar kau nak faham.
sekali kau da buang.
susah dia nak datang.

moral of the story.
perempuan sukar utk jatuh sayang.sekali sayang, memang itu yang dipegang.

~true story.tapi bukan cerita aku.~

20 comments:

sI tEDI said...

erhMmmm...

kejap kata nak.. kejap kata tak nak.
bila org tak halang kau cakap x sayang.
tpi kau cakap macam keli**

GhOsToNe said...

uiks...

laki pn sam lew...

cikmemy said...

tu la pasal.org cmni jgn bg peluang.

hisham said...

salam...ye ker pompuan susah nk jatuh syg...??jatuh tgge senang x? haha

cikmemy said...

ghostone : same eh.hehe.aku tak taw nak tulis sal lelaki.sebab aku perempuan.huhu

hisham: jatuh tangga lagi senang.sebab duk pakai kasut tinggi.hehe

Husna Hadzarami said...

perempuan sukar utk jatuh sayang.sekali sayang, memang itu yang dipegang.

100% agree!

Ah Fatt said...

mcm pelakon drama plak lelaki tu

i'msosupernotcool said...

bkn cerita kau ke?
ok..

perempuan ssh nk jtuh syg?
dats weird..
coz i think they r easier thn guy..
dats just my opinon..

SADIS said...

gua suka post ni.
tp gua still tak phm2 hati pompuan.

huhu

cikmemy said...

husna : hehe.terbukti.pompuan taw ape yg pompuan pikirkan.

ah fatt : aku rase dia bercita2 tapi x dapat.

i'msosupernotcool : betul.susah giler.syg setakat di mulut tu memangla senang nak ungkap.sayang kat hati sape yg taw.pompuan take time.dia akan belajar utk syg org yg syg dia.

sadis : part mane yg payah?meh aku tlg pahamkn.hehe

Frodo Baggins said...

sadis cuma memahami pompuan mesir.
agaggagagagaga ~

cikmemy ~ sama jer rasanya. kesimpulannya jgn mainkan perasaan
org .. x baixxxx ... huhuhu

deus X machina said...

setuju dgn frodo
laki ke pompuan ke sama je
jangan mainkan perasaan orang
main bola takpe
erk888

Ms.Independant said...

aik.
pelik sungguh laki ni!
kate kwn je kan?

ada said...

tapi kan weh, kalo 1st love, susah kot nak lupa.. aku sampai sekarang tak tau nak cakap kalo 1st love aku datang.. nak tolak ke tak eh..?

humaira hadzarami said...

haha, true :D *budak hingusan bagi pandangan.

helena's said...

perempuan sukar utk jatuh sayang.sekali sayang, memang itu yang dipegang.

ini betul cimemy!

Moon Death Spell said...

hurm,.. peritnye...

cikmemy said...

frodo ngn deus : sebab komen same, jadi bls same.hehe
tol 2...mainkn perasaan org, nnt kene balik padan muke.ish

ms.independant : kasi tembak je laki gini.hehe

ada : lau sayang, terima,x syg, blah.

humaira : dah cukup umur da.huhu

helena : terbukti sekali lagi.

moon: tapi nk wat cmne.redha jela

ecaBONEKA said...

paling benci laki yg ta pena nk hargai kasih syg. huh. cmpak laut agy bgus.

ecaBONEKA said...

benci betol dgn laki yg ta pena nk hargai pompuan. cmpak laut jea laki cm tu uh.