Wednesday, February 10, 2010

beri ayam dapat balasan tahinya.(peribahasa)



kali ni entah berapa kali kamu kecewakan aku
aku penat melayan kamu.
kamu tak sudah2 minta duitku
pokai sudah hanya utk kamu

dulu virus dtg mengorat kamu.
aku cube kembalikan kamu ke pangkal jalan.
sudah kembali, drivermu plak nak hilang.
aku carikan ubat

banyak sudah aku berkorban utk kamu
tak puas lagi?
aku belikan kamu macam2 aksesori.
aku jage kamu leklok
biar aku yang jatuh.
asalkan kamu di atasku selamat
biar aku luka berdarah.
asal kan kamu tak tercalar.

tapi.
ape balasan kamu pada aku?
kamu tak habis2 merajuk.
kamu tak habis2 mogok.
masa aku betul2 perlukan kamu.
ape kamu buat?
kamu tak mahu bangun langsung

dah banyak kali kamu buat macam ni.
aku sedih.
aku kecewa.
apelah nasib aku memiliki kamu.
walau aku tahu kamu memang berjasa padaku
tapi kadang2 aku tensen gak la weyh.

dah la laptop
berhentilah buat hal
aku malu same cina kedai silver ed kamu tahu?
dan paling aku nak kamu taw
duit aku pon lame2 taw habis jugak!
huh!

~pasni pi carik suami reti betolkan laptop.dah x payah nk bising2 pastu.haish!~

24 comments:

GhOsToNe said...

huhuh..

sabo je lew ek!

deus X machina said...

die suh beli laptop baru la tu
erk888

crazy_labelle said...

pkai lappy ape?
amende yg rosak?
ade warranty lg dop?

sI tEDI said...

beli baru je yuu

Cik Akma said...

ngehsss. sbr2. ehh aritu bru repair lptop. hard disc rosak. T_T

abe long said...

hahahaha
tuh la
aku dh ckp..
ko xmo dgr

Ah Fatt said...

cara nak jaga laptop senang jer
kurang install kecuali benda perlu jer

pakai window original
antivirus original

dalam dua tahun, baru sekali aku format. format selepas upgrade.

no problem. hehe

Husna Hadzarami said...

haha..
ingatkan psl apa td..
ala beli baru je la cik kak ;)

i'msosupernotcool said...

bersabor je lah..
nk bagi satu aku xmmpu..

SADIS said...

kawin ngn tokey Vios.

kompem lu bahagia.

ada said...

wakakakaak.. senget la ko weh.. emo ngan laptop..

crazy_labelle said...

kalo pelajar IT mcm ak, kompem2 la kne install mcm2... ak xformat, biasa ak repair window n backup.. ak xnah format sejak 3 taun jd budak IT nih... hohoho...

mukasurat17 said...

idea yg bernas. cari suami pandai btolkan lptop. gud.hehehe

bella said...

lame xtego mai,,rindu.plus saye xchat:(

nazrien said...

assamekom..saya reti repair pc..
nk isi borg leh?

haha..

bli baru je..aja sket

Mr Superman said...

haha..sbr jelaaa.. ingat kan ape la.. nt amek la classs repair laptop ehh..bru xpokai.ahah

Kancilbiru said...

ya, cari suami yg pandai repair laptop..pilihan terbaik...cari jugak yang lengkap pakej pandai repair keta, pandai masak, pandai urut, pandai tabur $$$, tapi kat ko la bukan minah lain..hahaha...boleh?

Ms.Independant said...

bikin saspen je!
hehe

:)

Sang Harima said...

tinggalkan terus.. cari je laptop lain.. nampak sangat dia tak hargai..

Moon Death Spell said...

dasat gak kamu ni ye.. hengatkan marah kat sape tadii heehehehe

avid gunner said...

haha...tanya la dak laki yg pandai nak format apa jadah suma..

et said...

haha.tuka je la lappy bru.ape lg~

ecaBONEKA said...

haha, ckup wat aku gelak guling2. aku ingat ape lahh :)

ecaBONEKA said...

haha, lawak lak aku bce. ingt ape laaa. saba jea laaa. tapun tuka jea lappy bru.