Thursday, February 18, 2010

dari apek kepada mak kepada aku kepada kamu


beberapa hari before raye cina..
apek yg datang hantar barang kat umah aku cerita.

"taun ni wa tak raya.
mak wa baru mati..
lagipon, bila mak da takde,
adik beradik wa dah tak balik kampung
diaorang dah macam tak kenal adik beradik sendiri.."

macam mane eh?
orang yang kite da idup same dari kecik.
bila tua bley lupa macam tu jek

haih.
bak kata isma.
fikir banyak pon tak bley juga
so.
takyah fikir.
yang penting
jage family memasing.

tgk iklan kat tv.
suruh pi urus harta.
bende yang sangat bagus aku rase.
bukan sebab gile harta
tapi
tengoklah berape banyak yang putus saudara sebab berebut harta,
fikir2lah sendiri ye

~apesal aku pikir ni.ish~


14 comments:

~0~ said...

hakikat skang...mmg camtu...lupa sedara bila da senang..

GhOsToNe said...

setuju!
mmg x leh blah r!

helena's said...

kesian kat dia..

Kancilbiru said...

adikbadik skrg pun berkira bila dah berharta...

miloicekaw1119 said...

ade jugak org cm tu ek..
takutla org cmtu..
jgn lamy family mcm tu..
hrp still together2..

Ms.Independant said...

manusia skg lebey mementingkan harte dr segalanya!

avid gunner said...

ada harta hulur2 sikit tanah seekar dua kat aku..

SADIS said...

kalau boleh wa nak berebut jugak harta orang.

ade sapesape kat sini mak baru meninggal?

Darkbatman said...

lupe sedara xpe lg tp klau ade yg menjatuhkn sdara sendiri cz harta, penat nk hidup cm2..

Ah Fatt said...

dunia individualistik

nazrien said...

harta hartal

Moon Death Spell said...

itu la manusia.. hurmm "sigh"

s y i e r a said...

btol !

Husna said...

mama selalu nasihatkan kami utk cari harta sendiri and jangan nak harapkan harta parents, to avoid gaduh2 nanti.. *sigh*