Tuesday, February 16, 2010

ditulis tanpa mood mahupon idea

kat kampung aku da mula bukak booth tuk daftar mengundi
sedar tak sedar dah 21 tahun aku sekarang ni
orang2 kat umah duk sibuk suruh aku daftar undi..
tapi ntahlah..
malas betul.
ape ntah nak jadik dgn kau ni maizatul
warganegara yang tak bertanggungjawap betul

ntahla
aku tak suke politik
kadang2 aku boleh hilang mood kalau diajak borak pasal politik
aku taw ape pentingnya politik
tapi ntahlah
aku selalu rase belum masenye tuk fikir pasal politik negara
bikin serabutlah!

nak2 kalau aku jumpe org yang fanatik
memang kalau rase hormat tu tak ada.
awal2 aku blah.
malas ah!

haih.bila ntah aku nak pi mendaftar tu.
nanti2 lah
kakak pon tak daftar lagi
apentah nk jadi ntah.isy!

~kalau g mengundi ade lucky draw cam kat utm kan best~

12 comments:

Kancilbiru said...

politik memang bohsan...tu pasal kita tak jadi menteri...hahahaahah

SADIS said...

tarik kakak sekali.siud.

Jard The Great said...

aku da 27 tp tak daftar2 lagi.. ehehe

hans said...

ku xdaftar lagi
dah nak election ke?

cikmemy said...

kancil biru : ahaha.kalau x bosan kire kite leh jadik menteri la?hhehe

sadis : kakak borek, adek rintik namenye ni.huhu

jard : wooahh!ni lagi terbaik.memg jadik ikutan aku la pasni..hehehe

hans : umur ko 22 kan?bile ntah election..tataw~huhu

miloicekaw1119 said...

kt pun xdftar lagi cik memey...
same2 la kt mendftar..
hhhuhu

miloicekaw1119 said...

kt pun blom dftr tuk mengundi lg cik memey..
enth bile nk sedar..
huhuhuhu

Moon Death Spell said...

kamu sama macam saya...
saya pun tak suka mengundi.. walaupun dah layak mengundi tapi tak daftar laagii

helena's said...

saya pon tak suke cakap pasal politik!banyak fake!

Husna Hadzarami said...

erkk..
umur aku tahun ni nak masuk 25 pun tak daftar mengundi lagi..
tp kawan2 aku yg dah daftar pun takde yg pergi mengundi pun, huhu..

Cik Akma said...

err same! x suke politikk. huu~

abe long said...

election may be next year of oktober

oktober 2011