Thursday, March 11, 2010

pekedai.dikedai

kalau kamu adalah promoter atau pemilik kedai..

1. jgn sesekali nak wat muke masam wlupon muke kamu lebih masam dr muke aku.

2. customer always right.jadi, lu pikir sendiri!

3. jgn pilih bulu beb.
nampak sengkek tak semesti tak mampu nak beli beb...

4. kalau sah2 ada fitting room, toksahla tak bagi try baju tu...
kalau tak, goodbye ler..

5. toksah nak memekak ngn pekerja lain time customer datang.
tak sopan k.
nak borak tunggu nanti.

6. explain detail bile customer tanye.

7. nak beramah mesra ngan customer leh.
tapi tangan mau jalan la jugak kan?


kesimpulannya.
keje leklok.




notakaki hari ini ye.

: plis.plis.plis.kamu jangan bangang.nanti aku datang bawakkan pelempang :
: saya memang rindu :
: kita tak sama.dan takkan pernah bagi peluang diri ini utk sama macam kamu :
: tunggu saya :

~ blog mengikuti jejak langkah fb : bosan~

13 comments:

Aqma eUcaLypTus GurL said...

betul2.. setuju dgn kenyataan kat atas2 tuh...

deus X machina said...

yeahhh
customer always right!!

FaizalSulaiman said...

warghh aku tak bole bla part lirik tu.klaka doh,hehehhe

ingin mengajak kamu join kontes di blog saya.jom2;)

http://seindahduniakita.blogspot.com/2010/03/mini-contest-earth-we-care-we-love-you.html

Husna Hadzarami said...

saya kalau tengah bayar kat cashier tengok dia masam je saya selalu tanya sambil senyum, "tengah marah ke dik?". tak pun, "gaji tak masuk lagi ke dik muka masam ni?"

and it always end up dia senyum and malu sendiri. try la..

abe long said...

customer is always right?

xbleh gune 100% pernyataan itu.

habes di mane hak peniaga?

samada customer or peniaga...2-2 is always right n sometimes tak right

hak hak hak

crazy_labelle said...

diorg pon manusia gak... huhu...
tp satu je ak xley trima...
yg jnis nak follow je... mcm la kite nak curi...

Zuewairy said...

yeah..agree wif u..

Ms.Independant said...

tak suke promoter camtu gak!
bajet bgs!

avid gunner said...

kat mana ni? jj?

embun d tengah malam said...

info yang bagus..

ganas nk bagi pelempang

ada said...

setuju gilos beb.. aku pon hangin kalo promoter yang cam ha*am..

Cik Akma said...

agakk berbulu gakk laa. nak2 kalo pekerje tu tgk budak2 mude nih. mak haihh ikott smpai ke fitting room. cissciss. menci okay~ hahaha

abe long said...

promoter tuh di byr gaji untuk wat keje tu...DAN promoter tuh adalah pekerja NOT peniaga. so kene paham la keje dia.