Wednesday, April 7, 2010

tidur sebelum kawen



seseorang bertanya kat aku

ape pendapat kau kalau cuti ni aku pegi tido umah boypren aku.
kenal2 dengan family dia?

ni jawapan dia

jangan.jangan.
dan tolong jangan .
kalau mak dia memang duk kat kampung
umur da 60..

ni based pada pengalaman aku yang da ade banyak kakak ipar dan abang ipar.

yang namenye mak,
kalau anak bawak balik awek time raye.
itu takpe.dia suke.
tapi kalau nak bawak sampai tidur kat umah.
kompem banyak belakang cite.
memang lah mesti ade org kate,
"eh,mak pakwe aku layan baik jek.dia suke jek aku datang sane ."
logiknye..tetamu datang, takkan nak layan buruk2 kan?

bak kate mak aku
tak manis la pompuan buat cam tu
ape org kampung cakap nanti
ye.memang akan ade orang kate tu pemikiran lapuk.
lapuk mendenye weyh!
duk kampung n see the environment la beb
same jek dulu sekarang.

lagipun.
kalau la kite da kenal2 sampai tidur umah segala.
buatnye putus.
mak aku kate nanti mesti lagi kecewa.

lagipon, bagi aku lah.
no need to do such things
kalau da jodoh tak kemana lah
kakak ipar aku tu kawen kat oversea .
memang da lame kawen mak aku baru jumpa dia
takde hal pon.
diterima jek.

sebenarnya,
nak rapat ngan family pasangan tu depend camne kite bawak diri pas kawen
kene la rajin2 layankan mak bapak
rajin2 layan kerenah adik2 ipar.
tak kedekut.
rajin
tak wat kepala.
tu da cukup.

kesimpulannya?
simpulkan sendiri lah!

: ehem,tapi kalau lelaki, sangatlah ibu2 bapak2 suke kalau nak kuar dating, pi mintak izin kat dorg dulu.:

~ ala omak kawenkan aku!~

12 comments:

Cik Akma said...

agreed!!! hahaa

Redz da Tsar said...

Aku sokong jugak... Nak berkenalan tak semestinya tido kan? Haha...

Lepak2 sudeyh.....

embun d tengah malam said...

setuju..semoga u cepat kawin..hehhehe

sI tEDI said...

setuju.

tak perlu berlebih-lebih

Husna Hadzarami said...

betul.
ada satu kes tu which involved by good friend (perempuan).

masa tgh baik memang la the girl rasa mak si boy macam suka je dia datang tido sana.
bila something happened, cthnye dia letak hantaran agak tinggi masa nak kahwin, habis mak si boy canang kat sedara mara,
"nak letak hantaran tinggi2 konon, perangai bukan senonoh pun asik datang tidur rumah lelaki"

hambik. kan dah malu gila.

soffya cik bulan said...

betul itu..ku setuju.kerna ku pernah melalui...:)

helena's said...

setuju!hehe

tak payah kot nak tido2 bagai.ko ade umah tido umah sendiri.macam tak malu nak tido umah org.lelaki pulak.

poksudaus said...

mak!!!!!!! nak kawin

abe long said...

ai yang..
jom kawen

Ms.Independant said...

setuju!
act pegi umah bf utk ziarah pon my mom tak bg jugak!
huhu

:)

ada said...

aku setuju weh ape ko cakap,. sangat bbetul,. kita yang pompuan ni kena pandai jaga diri

Eqah Zaque Billetdoux said...

betul2, mesti kawen dulu. :)