Sunday, May 16, 2010

dilema perempuan kebosanan.



hai hai korang semua.
im back.
semalam baru jejak kat umah.
5 hari yang lepas memang best.
nanti2 aku cerita experience aku 5 hari tu eh.
berbaloi2.

erm.
cuti dah start
(lambat giler.orang lain da lepak sebulan kat umah aku baru terhegeh2 nak balik~lalalala~)
jadinya.
masa-masa bosan aku pon bakal bermula.
semalam baru balik rini da bosan.
serius weyh

aku nak keje cuti ni
lama dah tak keje.
last pon after abis matrik.
nak keje.nak keje.
tapi tadi mak aku kata bapak aku tak bagi keje
dia suruh duk umah tolong mak aku n jage azriq..


ok. aku bagitaw nape aku nak keje

1. aku nak amik lesen.so, kene la carik duitkan
2. bosan weyh duk umah. sehari dua leh la.lame2, tension weyh
3. saje nak bercampur dgn orang.bila lagi nak dapat skill communication ngan orang kan..
4. nak carik duit nak keluar ngan member2..bila lagi nak gather2 kan.

kalau aku tak keje lak
1. aku dapat la tolong mak
2. mak kate nak support aku amik lesen, tapi, kalau boleh tamaw la perabis duit mak aku.banyak da dia duk berabis duit kat aku.
3. aku leh cover balik mende2 lab yang aku tataw nak wat..
4. aku leh belajar masak lagi
5. aku leh lepak kat bl0g korang lame2 lagi..

hmmm..
camne eh?
nak keje.xnak keje..
korang..decide kan la...

~ encik sam, tamaw offer kerja kat saya lagi ke?~

5 comments:

poksudaus said...

huuuuuuu
poksu baru nak final
xcuti lg
wish me luck :D

et said...

ngeee.keje je.tapi duduk rumah pon bez.oh men,sangat tak membantu kan? haha.

embun d tengah malam said...

keje saja ape ryg boleh

Wanie-san said...

keje.hahaha
kalu wani la prefer keje sbb mata duitan..hihi
duk umah mesti slalu cari pasal ngan mak..
mak pon tak sabar2 nak halau anak die balik u...keh keh keh

AJ Nismihan said...

ambik masa untuk berehat. badan kita dah puas bersesak dengan jadual ketat; jadi kena ada sedikit ruang masa untuk memanjakan diri.
enjoy sehari dua, atau seminggu.
dok rumah.
enjoy masa2dengan family. depa pun rindu kita ye tak?
esok lusa dah keje besar dah tak cukup jam nak dok dengan family. trust me on that!

lepas tuh pi la keje.
ambik pengajaran dunia luar pulak.

amacam?