Sunday, May 23, 2010

muke sauk.labu lanjut.



alkisahnye
pada 11 may lepas.
aku telah mengikut encik sam buat projek dia
pukul 12.aku, dylah , yem, abang nizam staff jabatan n encik sam pegilah ke banting kampung halaman aku untuk membuat kerja.

~macam tak reti lak nak wat introduction tetibe~
korang layan jela pic kat bawah ni..
pic ni semua dari abang nizam n dylah...





ini awal2 ye.
otw dr jb ke banting.
mase ni baru nak kenal2 same yem lagi..
muke semua pon nak muke berlagak ye.
dah ar perut aku senak duk dalam kereta tu.
makan lak x sodap..aih.



yeay!da sampai banting!da sampai banting!
batak giler .padahal dah 21 tahun kot duk kat banting..haisyoo
ni pemandangan dr hotel tu..
(macam gelik jek nak sebut pemandangan)
sehari 48rm jek.deposit 2rm.
duduk bilik 19 dapat pakej duduk dengan hantu ye .yeay!



ok.mule kerja.
perkara pertama kene wat ni
tgk point yang kitorang nak pegi
and
kene pilih point randomly distributed.
tak suke giler aku pakai laptop gajah tu
dah lah berat.cursor payah nak handle.
abis gua kene marah2 manje dgn dylah sebab lambat.



tengok.tengok.ni si gajah dan imej satelit dari jarak dekat ye.
owh yang putih tu bukan tangan gua.tu tangan dylah roarke.
tangan aku itam tam tam...mane bley show...ish.



ni lah alat yang kitorang gune.
GPS...
syok oo pakai alat ni leh tipu2 orang
ade satu tempat tu budak2 lalu dia pi senyum2 depan ni
katenye kamera tv3..(jadahnye kamera?)

pastu bile letak kat tepi jalan busy kat salak tinggi.
dan2 kereta semua bawak slow
dia ingat ni speed trap bang...
hahaha...
padan muke kene tipu.yeay!




adik2, ini lori hantu ye.
sebut betul2.LORI HANTU...pandaiiiiiiiiii....
sekali lagi aku , dylah ngan yem batak tengok lori hantu sebab tak penah tgk
macam transformer pon ade gak la lori ni..
time ni amik point kat klia.
ni kat belakang.ade construction mende tah tak sempat lak nak tanye...



kat sini sangat seram ok.
kitorang kat tengah2 ladang kelapa sawit pukul 7.45 malam.
mase ni abang nizam amik gambar.
dan2 nampak mende yang tak maw kite lihat ye kawan2.
tapi nak buek camno.
redha jela..
terketar2 duk dalam keta.
dah 20 minit(gps tu kne tggu 20 minit baru dapat bacaan)
aku keluar memang habis semua ayat aku bace.
yem nampak cool.tapi gua taw dia ketar same.haha




ni aku nak bebel jap
pakcik2.abang2.kenapelah maghrib2 lepak tepi jalan.?
bawak2 la g surau.
lainlah kami, musafir lalu .
ish!




pukul 1 pagi masih lagi kat site.
tetibe gua rase cam workaholic.
kuar kul 8 balik kul 1..ilike~



hari last.
da kotor dah
before g site pagi tu encik sam kate kat abang nizam
kereta lom kotor lagi..
amik..da kotor da kan?




lompat.lompat tinggi lagi.
cantik gile pemandangan atas ni.
belakang tu klia
ni kalau tinggi lagi lompat alamat nye ade orang tersangkut kapal terbang lalu la..huhu~




aktiviti wajb:
penat kerja.tapi menggedik depan camera tetap kene ade.
paling comel : aku yang perasan comel
tengah2 dan paling gedik : yem si labu lanjut.
merah kuning : dylah si muke sauk..



yeah..
dah penat2 buat kerja 3 hari 3 malam seharusnye melepak dan membalun ape yang ade ye.
mcd banting macam pasar malam.
pukul 12 malam pon ramai giler orang.
bising.
tapi banyak mamat ensem ntah datang dr mane tak taw..huhu~




papepon ..5 hari ni memang sangat best.
gua dapat banyak pengalaman.ilmu + kawan2 sengal yang sangat best
terima kasih encik sam sebab ajak kami, belanja kami.ajar kami
terima kasih abang nizam sebab layan kerenah dan bagi tunjuk ajar kat kami
terima kasih dylah n yem.korang memang best~


~muke sauk.labu lanjut tu name 1 site kitorang.dekat area2 sepang~

16 comments:

Frodo Baggins said...

>>___<<

perghh tabik.
hahahhaha ...
terbaik arr beb!
jalan2 masuk ladang
weeee ~ me like it!
jiwa harus kental

keh3x

en_me said...

sonoknyerr, ehehe

sI tEDI said...

wah! mencabar gila kerja!

helena's said...

dulu selalu taktau apa dorang buat ngan menatang tu.alah cam kamera tu kan..selalu cakap dorang ukur jalan tu.banyak betul jalan nak ukur nih,hahaa

ok lapa!

embun d tengah malam said...

mmg terbaik..best nyer keje mcm tu

FarhanaDr said...

Wahhhh.. Cik memy amik course apekah? Slalu gak nengok orang wat mende ni kat tepi jalan, tapi tak penah tau fungsinya.. Hik hik..

psssttt.. ku pon ngat camera.. wakakaka.. ;p

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

perghh..korang berpoya2 dgn gajah..
sungguw extream..

syaf said...

warghh Banting...temapt ku belajar dulu,.,.,miss banting so much,...



***lari tajuk tetibe

nand nasyari said...

kerja apekah anda..? pakai gps..? konpius2..

cikmemy said...

frodo : hahaha..kene kental ke?ni yg masuk ritu sume ketar..huhu

en_me : sonok?nak ikut x?huhu

tedi : biase jek..jalan tu yang mencabar giler~huhu

helena : hehe..nanti ak tipu2 amik gmbr ko pakai gps eh.ko pon tipu2 la posing cun2..hihi

embun : best memang best~

farhana : amik kos remote sensing..hehe

alvin : jeles ar tu x dpt main2 ngan gajah,,,,

syaf : belajar katne?????

nand : belajar g...ni tolong lecturer wat keje tuk razaksat nye imej..hehe

Berd said...

lasak gila ni.

tapi lagi lasak kalau lu kena kejar dengan babi hutan.

wakakakak!

reen_sofee said...

weh ko gune benda benda tuh sume eh?
fuyooo
hahaha
batak jap!

cikmemy said...

berd : oh....aku kejar kau dulu kang taw la..

reen : xpe..aku rela ko batak jap sebab aku pon batak gak gune bende tu..huhu

Husna Hadzarami said...

eh benda tu nama GPS ke?
sama macam GPS dalam yg untuk tunjuk2 jalan tu ke?
dulu masa belajar ada gak guna something like that for land survey, theodolite nama dia :)

jane said...

=)

gagahlah

Wanie-san said...

kagum!
hehehe
ingat geng mencari hantu...opsss...:)