Thursday, July 29, 2010

mane kau letak sifat kemanusiaan kau hah?



pagi tadi aku jalan kaki pegi kelas.
otw tu, tetibe aku tgk jalan tutup n banyak giler kereta, banyak giler orang kerumun tempat tu..
aku ongatkan ade eksiden, tapi tak nampak pape pon.
dan2 kawan aku kate ade mayat atas jalan.

sampai kelas, kawan aku bagitaw, mayat tadi tu bukan excident tapi kene bunuh
kene bunuh kat kawasan yang memang hari2 aku lalu nk pegi kelas balik kelas.
tak jauh pon dari kolej aku.

balik2 kelas, bukak fb, tgk berlambak org post pasal kes bunuh tu
banyak versi yang memang tak tahu yang mane betul keluar.
ok.fine lagi la banyak versi.
sebab kejadian tu berlaku subuh, n takde orang taw sangat.
tapi, ade certain people ni betul2 buat aku emosi sekarang.

please lah.kes ni melibatkan nyawa kot.
boleh plak certain2 people ni wat joke dgn benda ni
komen2, wat status kt fb pasal bende ni siap gelak hahahhaha lagi.

come on la..
ini perkara hidup mati kot.
nak bergurau, nak make joke boleh, tapi biarlah kene kat tempatnye
ni kes kematian pon ko nak bantai wat gurau2 pekejadah

mungkin lah ko tak de kat tempat kejadian so ko bley gelak2 kan.......
aku yang lalu ni, meremang kot.
mungkinlah mangse tu bukan sedara mara ko, bukan org malaysia jadik kau tak kesah kot.
pleaselah matured sket.
dah mangse tu datang keje kat malaysia sah2 la dia bukan org senang lenang.
kematian dia tu, efek pada keluarga dia kat negeri dia kot
keluarga dia hilang tempat bergantung kot..

hah!
kau yang nak gurau2 pasal kematian dia ni, pleaselah letak diri kau dalam situasi ni
cube bayangkan kalau tu adelah orang yang kau sayang, n org lain leh gelak2 gurau2 pasal ni kat fb..
kau sentap ke tak ha bang oiii..kak oiii..
hati , sifat kemanusiaan tu letak mana?

adoila...wat aku geram jek org2 spesis camni..haih!
bikin panassssssssssssssssss!


:: aku tak taw mangsa ni islam ke bukan, kalau dia islam, sedekahkan alfatihah ye kawan2...kalau dia bukan islam, dia still manusia jugak kan..::



~sorilah kalau bahasa aku bakal buat orang terase or marah dengan aku.tapi, lu pikirlah sendiri beb...~

6 comments:

☻UsaGi NaNa☻ said...

hoh..membunuh lak..hhmm...serm lak...

Faizul said...

kejam tul...

YamaShita KaiTo said...

mak aih~ terasa gile siot...huhu~

cik helena said...

derang gurau cemana?poyo je kan..

cik helena said...

oh lupaaa! rindulah!hehe

Radin Fadli said...

betul..atleast kita yg tk mmpu buat apa2 ni bersimpati la kn?