Monday, July 26, 2010

tak.tak.nak kawan je...



petang jumaat lepas.
abis kelas, aku n malisa g makan2 n jalan2 cuci mata kat skudai parade walaupon poket kosong.

jalan2, punye jalan2..
then kami pon nak pegi sembahyang.
skudai parade ni agak tak ramai orang ye.
bangunan dia tinggi adalah dalam 5 - 6 tingkat.
kalau tingkat atas tu memang agak langsung takde orang lah..
nak jalan pon seram2 jek rase.

nak dijadi cerita, surau, kat tingkat 5.
otw nak g surau tu, toksah cakap.memang lengang.
dah la surau tersorok..uuu...seram i mak....
aku jalan pon duk terkepit2 dengan malisa.
time tu, memang dah terbayang la berlambak2 kes jenayah.isk.isk

pas sembahyang, kuar jek dari surau, aku nampak sorang budak..
umur dia adalah dalam belas2 tahun..
mula aku buat tak kesah la..budak kan...
tapi kan..tapi kan...budak tu pandang semacam jek..
gua try cool lagi time tu..cool.cool.
(padahal dalam hati.perghhh!apesal ko pandang2 aku ni budak...)

dan2..budak tu tetibe makin mendekat.mendekat dan semakin dekat..
ah.sudah..gua dah cuak giler time tu..
lantas ye..aku dan mali jalan laju giler.
takut weyh...macam2 dah aku pikir...
nak lari macam payah...

dalam duk kalut aku nak lari tu.
tetibe aku dengar dak tu kata...

"TAK.TAK..NAK KAWAN JE"

oh.oh.oh...aku rase bersalah giler kot time tu.
tapi sebab takut dan takut, aku n malisa still lari.
tapi siyes weyh.menyesal sebab lari.rase bersalah sebab lari.

hmmm...
kesian nye budak tu weyh..mesti dia rase terpinggir dari masyarakat..
hmmm..
dik..sori yek...sori sgt2..

~selalu nye, budak2 besar gitu, kalau dia kate nak kawan, tu bermakna, dia ada masalah macam sindrom or ape2 lah yang menjadikan dia istimewa dari orang lain...~

aduh...rase bersalahnye!


~hye kawan2 blog, lame x jumpe~


3 comments:

Encik Psychopath said...

ade pulak cmtu. menakutkan.

unloquacious lowqie said...

kesian kowt kt bdak tu...

bella said...

ke budak tu adelah hantu yg duduk disitu dan mmg nk kwn ngn org..sape tau kn..jeng2