Sunday, October 24, 2010

1 bende yg sy tak suke pasal couple.



bila seorang lelaki single kawan dengan perempuan single.
memang best.sebab takde sape nak jeles.
tak perlu nak jage hati kekasih or sape2..
lantakla.ini kawan aku.apekehalnye org lain nak sibuk2
memang best.boleh buat ape bende pon .
boleh keluar lepak same2 takde sape nak halang.

tapi.tapi.tapi.
once lelaki tu dah couple dengan pompuan lain.
bende dulu takkan jadi macam sekarang.
kebanyakan lelaki akan cube jage hati aweks macam la aweks tu kompem jadik bini dia.
si pompuan pon same akan jage hati pakwe sampaikan serupa macam tak pernah ade kawan sebelum ni.

dah susah la nak keluar lepak.dah susah la nak borak2..
kalau ade pon kene bawak awek ke pakwe sekali.
tak semestinye awek ke pakwe dia tu bley masuk sekepala ngan kite.
selalunye memang tak sekepala lah,sebab kalau spesis same, apesal kawan ko tu tak pilih ko jek.ye tak?

kebanyakkan para aweks n pakwe2 org ni.memang akan jadik gini.
sebagai kawan pon, mestilah dah rase tak selesa nak kuar lepak berdua dengan member yg dah couple tu.
nak2 kalau masih single, mesti fikir, nanti ape org kate.
mesti org kate, nak kacau aweks or pakwe orang.
mesti org kate macam2..
and paling penting pasangan kawan kite tu mesti akan tarik muke 18.
depan memang lah cakap, "oh xpe i x kesah u kawan dengan dia.''
tapi belakang, maki bagai nak mati.
aku bukan cakap kosong.banyak kali aku dah dengar cite macam ni.

aku tak faham apesal bile dah couple, pasangan akan rase kekasih dia tu dia punye sorang.
dah tak bagi rapat sangat ngan member sendiri.
dah sikit2 nak tarik muke.

adoila..
awak paham tak, awak cume kekasih dia.
tak tentu jadik laki ke bini.
dan paling tentu2, kawan ni, dah memang kawan dengan pasangan awak tu sebelum awak couple.
awak tak rase bersalah ke meruntuhkan persahabatan orang.
paham x?paham x?

ok.bukan semua orang macam ni.sebahagian jek.
bila kau couple, fikirlah hati kawan2 ko.jangan tinggal n lupe sape kawan ko sebelum ko ade awek or pakwe.
memang kawan ko akan diam macam tak kesah.dalam hati dia sape taw.
n kalau korang yg bace ni tergolong dalam golongan org yg lupe kawan pas couple, korang memang tergolong dalam lingkungan makhluk2 yg agak 'tak gune punye olang'.huh~
.
.
.
.
: ok.dulu aku pernah tergolong dalam golongan makhluk tak gune mase aku couple .aku tarik muke bile bf aku keluar ngan kawan pompuan dia. ape yang aku dapat ialah, bf aku tak kawan dah ngan pompuan tu, dia couple terus ngan pompuan tu.get what i want to say? :

~ sesungguhnya semua yang kita ada hari ni, cuma pinjaman sementara.pinjaman dari NYA.~



8 comments:

Radin Fadli said...

kalau gf ada kawan lps couple mc mn pula?dulu ok, lps ada kawan berubah, kawan2 pula ajak buat benda bukan2, bila kita nasihat, kita jahat...kalau mcm tu kita tergolong, golongan mana?

cikmemy said...

kalau mende tu bawak dia jadik buruk memang haruslah sebagai bf ko halang aweks ko dr ikut pe yg mamat tu buat...kalau ko x nasihat aweks sendiri, ko masuk dalam golongan 'lu x yah jadik pakwe pon xpe'...

-eni- said...

btol cik sepet~
tepat skali!

Cik Akma said...

terkesan. ;p

Anonymous said...

agakla...........~
xmampu nk komen pe..sebab aku pon pnh lalui menda ni...haha!
kesimpulannye xyah kapel..kawen tros..senang..ape ade hal..? wakaka! :P

nand

unloquacious lowqie said...

auch... yg penting kalo kua dgn kawan jgn bwk bf..
kalo nk kua dating jgn bwk kwn..

kang x pasal2 jd cm aku nye kes plak..
lg sadis nnt..
=)

LeYnA said...

setuju2...bnyk la golongan cengginih skang...so sad..kte ilang kawan even sometimes itu bestfriend kte sndri..

Alif said...

aku pon x suke gak...