Monday, November 29, 2010

i wish my sister was here.

aku ade 3 org kakak
sebenarnye 4 tapi dah meninggal sebelum sempat aku lahir pon.

kakak2 aku selalu layan aku macam budak kecik
walaupun umur aku 21 tahun, diorang tetap protect aku macam umur aku 12 tahun.
baju, kasut,seluar, ape jelah, sampai sekarang diorang kadang2 tolong pilih dan beli
bile balik aku tinggal ambik jek.
sebab dah terbiasa macam tu, aku jadi tak berapa taw nak pilih barang sendiri.
nak beli ape, aku selalu akan bagitaw kak dayah macam mane rupe and let her decide it.

kak ani kakak aku yang 1st.
dia cikgu.
mase aku sekolah aku ade pakwe dan aku sorokkan pakwe aku giler2 sebab aku takut dengan kak ani.
dia tak la garang tapi aku taw dia tegas.
dua tahun lepas aku da break dengan pakwe aku baru aku cerita kat dia, dan taw ape dia jawap?
"aku taw ko kapel dengan budak tu dari dulu lagi .aku gelak jek sebab kenape ko carik pakwe same muke dengan ko.dua2 sepet."
pffttt..buat penat je berahsia.buat penat je takut2.

kat sekolah dulu dia tak pernah nak ajar kelas aku.
aku pelik jugak sampai satu hari kawan aku kata kak ani tanak ajar aku sebab dia takut kalau dia bagi markah tinggi kat aku, org lain akan pertikai sebab aku adik dia.
kak ani memang sorang yang unpredictable.
mungkin sesetengah orang pandang rendah dengan dia sebab dia nampak biasa2 je.
tapi bagi aku, dia idola aku.
seorang perempuan berhati kecil berjiwa besar yang dulu hidup dalam kesusahan tapi mampu bangkit jadi orang hidup senang.

azmah.aku panggil dia kakak.
ini kakak aku yang nombor 2.
perangai dia lebih kurang macam aku.
dia tak kreatif macam aku.
emo pon macam aku.
aku selalu cerita pape masalah aku kat dia.
lepastu aku mesti ugut dia."kalau ko cerita kat mak, aku tanak kawan ko"
komfem esoknye mak aku dah taw cerita tu.
tapi aku tak kesah sebab aku taw ,dia risaukan aku sangat2.
kalau aku diam, aku duduk sorang2 tak keluar rumah, tak lame mesti dapat msg.
"dik, ko kenapa?ade masalah ke?"
dia memang alert dengan ape yang aku rase.

kak dayah
dia atas aku.dan aku paling rapat dengan dia.
mungkin sebab umur dekat dan semua bende pon mak da biasakan same2.
kak dayah dengan aku sangat2 berbeza
kalau aku suke a, dia akan suke b.
muke,struktur badan kitorang pon lain.
aku tinggi, dia rendah.aku putih dia itam, aku tak cantik,tapi dia lawa.
tapi.semua bende pon kitorang bley share.
bile aku nangis, kak dayah selalu makin gelakkan aku.
bile aku cite aku tak puas hati kat someone, mesti dia kate aku jeles kat orang tu.
susah nak dengar dia berpihak kat aku.
tapi, dia tak pernah tinggalkan aku.
dia sanggup dengar aku nanges kuat2 kat tepon berape lame pon.
dia tak pernah lupa aku.
pagi petang siang malam.dialah orang paling rajin penuhkan inbox aku

aku nak kakak2 aku sekarang
ade kat sebelah aku.temankan aku.borak dengan aku.dengar cerita aku.
sebab aku taw,kakak2 aku takkan biarkan aku sorang2 duduk dalam bilik gelap2 update blog sambil nanges.
sebab aku taw macam mane diorang marah aku.macam mane diorang buat taktahu kat aku.macam mane diorang busy pon.diorang tetap sayang aku dan takkan pernah biar aku sedih lame2.
sebab aku taw kakak2 aku takkan pernah lukakan hati aku.
sebab aku taw kakak2 aku selalu alert dengan ape aku rase.
sebab aku taw kakak2 aku takkan kecewakan aku.
sebab aku taw, no matter happen, they will not leave me as others do.
.
.
.
.
.
i'm just not happy right now and i want my sister to wipe my tears away.


~manusia senang menghukum tanpe pernah sedar kesilapan sendiri~




11 comments:

bella said...

saye pn adik anda..hehe:)

Alif said...

untunglah ade kakak kan...

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

seronok la ada kakak..
wa tak da kakak..
bak satu kakak..

♦♦orked♦♦ said...

wah... sweet....
trase nak nanges ble bace..
rindoo gler kt mak aku..
nak blk jhr weekend nie!!!
huu~~~

fara said...

seorg kakak mmg syg adek die walau cane pon! :)

cik helena said...

iskk bestnye ada kakak :'(

radin fadli said...

bestnyer ada kakak..=)

beautiful_rose said...

untung ko ade kakak...
aku tak de kakak tak de abg
just adik jerk y ade.
tingin rasenye nak ade kakak sendiri mest best kan =)





ko tak happy,tak pe aku ade tok jadi kakak ko =)
senyum ye dik...

-eni- said...

ala dik...akak kan ade..
meh story meh adik sepet..hehe
tapi kan..yang cari pkwe mata sepet jgak 2 npe..kang mata anak nanti xdpt nk bukak langsung..hehe

Anonymous said...

Besar, saya menemukan apa yang saya 'lookin telah berlangsung selama

miss nina said...

jangan susah2 hati ok
dia mahu kamu kuat semangat :)