Tuesday, November 23, 2010

orang kite.gaya mutu keunggulan yang macam harem~



seperti yang korang semua tak taw, 10/10/10 hari tu, aku ngan 19 org lagi bangkai bersame2 ngan dr alvin (yg ni kalau panggil bangkai, memang tak berkat la image processing aku)
telah melarikan diri pi taiwan.
taiwan best oo..
barang murah2...
high heels 70rm kat sini bley dapat 19rm.giler aaaaa!
memang tempat utk soping sakan tuk orang2 tak berapa nak berduit tapi maw bergaya lebih cam kitorang ni.huhu~
da la sejuk jek kat sane.tempat pon cantik.bersih.mamat ensem.blablabla.
ok.sudah.ni bukan nak cite pasal berjalan.

aku kat taiwan sebenarnye ade program global outreach.
kitorang pi melawat centre of space and remote sensing research.
memang advance la remote sensing dorang
nak banding ngan malaysia macam 1/10 gitula range dia.
sedih betol~~.

mase kat sane, lecturer centre tu bagi talk kat kitorang.
lecturer dorang memang sempoi.
bagi talk kat foreign visitor pakai t shirt jek.
memang kalau tak kenal dorang, mesti ingat dorang tu pakcik cleaner.
ade sorang tu, siap pakai short.
relax jek.

mase closing ceremony.
lagi simple.
dia cakap2 sket pastu dia bagi souvenier, takdenye nak g depan ke ape.
dia letak jek souvenier tu atas meja kitorang.
memang langsung tak formal.

sekarang cube bandingkan ngan malaysia
kalau ade org dari luar datang kite bagi talk, ade nak pakai macam tu?
takde...
cube tgk kalau closing ceremony.
closing ceremony pertandingan sekolah peringkat daerah pon,
cikai2 mesti maw ade persembahan la, kompang la, jamuan tu la, ini la.
kan?kan?

ape aku tgk la kan,
kite ni orang malaysia terlalu pentingkan gaya
terlalu pentingkan personaliti.
tapi kualiti.macam harem~
nak wat presentation, baju punyelah smart.
gosok kasi licin.
kalau bley, kasi yang paling lawa sekali
make up tebal.
rambut kasi cacak
muke selalu macam penyangak tukar jadik macam ahli korporat.
sekali present tahhape2ntah.
cakap lebat.isi tak ada.
(jangan risau.aku pon macam ni gak.gaya jek lebih.)
macam org2 kat taiwan ni, dorang memang tak formal.
pakai selekeh, otak bergeliga.
layanan lak memang 1st class
bayangkan lah kat negara yang orang islam dia cume 0.2%(if im not mistaken)
time kitorang datang, diorang bley da siap2 sediakan 1 bilik tuk kitorang solat
diorang tu cina kot.
pastu tang nak makan.
sebab kat sane, memang susah ya ampun nak carik makanan halal.
dorang provide kitorang vegetarian food
banyak la lagi mende2 ni
semua tu dorang offer.kitorang tak mintak pon~

tu la.kadang2 kite terlalu nak tonjolkan kesempurnaan.
sedangkan persiapan dalaman.kosong.
biar biase2.tak vogue tak bergaya.
tapi ilmu penuh didada.

kat taiwan, yg ramai pakai kemeja siap tie nak taw sape???
:
:
:
:
:
:uncle drebar bas:



ade rupe pekerja catering tak?heee~


~pakai cardigan labuh with tshirt .kene sound baik punye same ery."u ingat ni amerika nak pakai lapis2 "~

11 comments:

avid gunner said...

ahaha...yang ni mmg dah lama aku perasan pesen org melayu ni...hari isnin kena pakai baju kemeja la...pakai tie la...

sbg persediaan masa kerja my ass...

suka menyusahkan benda yang dah sedia mudah. dalam ibadah macam tu. dalam soal berpakaian macam tu.

ah, btw dah habis exam blum?

poksudaus said...

barang dah murah. xde buah tangan ke???

YamaShita KaiTo said...

aha~ tak kisah la pe mung nak cakap, yang penting yang paling kiri tuh...

bergaya kot...hahaha~

beautiful_rose said...

sejak azali lagi macam tuh...tetamu datang kemain lagi di agungkan semua nak serba lengkap sempurna.persembahan mesti terbaik mesti ada gaya.tapi kualiti isi penting hampehhh.....




huhuhuh lama tak nampak eh,bz ker?

fara said...

HAHA klo g taiwan paki tie.
konpem org igt pekerja bas je.
wakakaa :D

syaf said...

wooo bestnyer

no_cha said...

hmm..tp walaupun cm bj catering..dak yg pegang botol biru tu..comei r..hahahahahah

cikmemy said...

avid : taw xpe.bende yang tak penting dipentingkan.yang penting terus diabaikan...

poksu : ade.anjing salai.mahu?kehkeh

abang a : muntoh!perasan.nampak pon tidak.kehkeh

rose : betol.siap berabis duit.pernah sekali kat sekolah dulu, ade prg kenamaan datang kejap je, tapi siap renovate dewan jadi ade aircond.isk.

fara : kalau pakai selekeh2, mesti dia ingat kite org bijak pandai.kehkeh

syaf : ape yang best?

nocha : muntoh.same perasan dengan asim.

radin fadli said...

team catering nasi lemak buatan malaysia hehe...
orang kita kan selalu biar papa asal bergaya...

cik helena said...

sumpah rasa nak bergi shoping kat sana sekarang!

Cik Akma said...

best gilaa murah gilee kot taiwannnnn!! haihhh~~