Thursday, November 11, 2010

meroyan dan efek beliau kepada org lain.




semalam merupakan hari aku meroyan.
(ok.tak.sebenarnye hari2 pon aku meroyan.)

lepas exam english workplace, sekumpulan bangkai iaitu aku, kok shy, cik nana, imiarron, bazinga dan sarah h telah pergi mengenjoykan diri ke taman u.
sape kate taman u tak enjoy?
ade karoke, ade wayang, ade kepsi piza mekdi blablablabla da kire cukup utk menampung kestressan pelajar2 utm yang bila mase aje ko x stress?

selepas puas mengkarok kan diri dan berjalan tanpa arah tujuan dan wang
aku dan the bangkaisssss balik ke utm tercinta.(sangat!)
duduk2.on92.stalk2 org.tah tibe2 teringat something.
bile teringat.rase rindu plak
bile rase rindu.pastu terase kehilangan.
rase kehilangan.terus rase kesedihan.
dah rase kesedihan, for sure rase kemeroyanan tu datang.

lantas gatal2 tangan pi la update status meroyan kat facebook.



disaat melayan kemeroyanan yang melampau, cik malisa meng "oit" aku kat ym.
minah ni ajak aku g karoke lagi.
disebabkan tahap kemeroyanan yang tinggi dan memang pattern pantang orang ajak keluar lepak2, tanpe ragu2 aku setuju ngan cadangan beliau.

pergilah aku membawak diri kat karoke.
rase malu yang menebal kat abg kaunter wujud dalam diri sebab datang dua kali.
nyanyi lagu azie -kau tetap dalam anganku boleh plak tetibe emo sebab teringat bende yang dimeroyankan sejak petang.
macam harem!

ini tak boleh jadik!
rugi jek aku bayar 1 lagu rm 1 di saat2 kepokaian tahap tertinggi.
lantas, aku mencarik lagu2 bpr. wings dan jugak search untuk dimelalak kan di malam sepi tu.
tanpa menghiraukan abg2 ensem kat box2 lain, aku dan cik malisa melalak bagai nak gila.
harap baju jek ayu siap mekap2, kalau ade mamat nak masuk minang kompem terus pi pinang orang lain.

kesimpulan : malam itu gua puas hati.

pagi ni...
bangun2 tido, yanyan datang bilik.
pulangkan baju yang aku pon dah lupe kewujudannye.
siap mintak maaf bagai.
sentap katenye bila terbace komen kakak aku kat status meroyan aku tu..






alahai..sian plak aku yanyan terase ngan status aku.
padahal langsung takde kene mengena pon
yanyan..sori.sori sangat2 eh...

kesimpulannye.lenkali jangan nak gedik meroyan kat fb maizatul oiiii..
hari ni yanyan terasa.esok2 tah sape2 plak terase lagi.


~name same pon, mak kite tetap lain.lain orang lain pemikiran.nak wat pape pon fikir dulu jangan sampai ape yang kite buat akan buat hati org lain terluka.tak kesian ke?~


7 comments:

fara said...

sape amek brg cikmemy?
nak kene babab nih!

avid gunner said...

haha...sekali sekala meroyan takde hal punya...

Anonymous said...

hehe tp slh aku kan..pi pinjm bju ko xpulangkan..mane nk tau kot2 tue tuju tuk aku..takut lew

poksudaus said...

cik memy oi~
kesentapan dan kemeroyanan berlaku bile2 mase

ia tidak berbau seperti kari

*hampir meroyan ok*
>.<

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

ni kau ngah meroyan kat blog kan..

no_cha said...

cian yanyan..ak simpati kat die je....hahahahaha

♦♦orked♦♦ said...

hahaha....
another case of misunderstood..

aku bace status fb ang tu aku rase ang tgh ckp pasal 'hati'...=)