Wednesday, January 27, 2010

termacam diari la pulak.



minggu ni aku busy nak mampuih weyh.
hari2 ade jek keje yg nak kene submit.
penat weyh!

aku da jumpe jalan tuk kurgkan masalah kat kepala otak
carenye.
luah kan kat kawan yg DIPERCAYAI.
dah luah, anggap jek setel dan lupekan
berhasil dan berbaloi2..

esok pemilihan mpp utm.
serabut ler byk poster.
dan2 banyak la cite2 blakang
pasal pro m la.evo la.
dah serupa macam politik luar la gamaknye
kalau politik luar pon aku tak nak amik taw
kat dalam u ni lagi ler..
semak!

minggu ni aku balik selangor kot
serius aku da rindu giler
korg2 doakan mak aku sembuh ye.

johor masih berkabung
respek weyh same rakyat johor
mat2 rempit pon pakai songkok lilit kepala
kat selangor mane ade.

hari ni birthday roomate, mimi n mira kembar dia
2 hari lepas birthday betty
minggu lepas birthday hazmi
beberapa minggu lepas birthday shy ngan kimi.
hah.hepi birthday korg.aku wish pukal .

~takde jodoh.xpe.semoga bahagia ye~

Sunday, January 24, 2010

abang macho~


lelaki.
kemachoan terserlah bilamana
(versi cikmemy dan rakan2)

1. pi shopping dgn mak + pimpin tgn mak..

2. pi dukung baby time bini duk pilih barang.

3. tolong awek2 yang duk terkial2 nak parking kereta..

4. carik air n bende2 masam bile pompuan duk loya2 makan bende berminyak..

5. bermain cafe world kat fb..

6. duk tolong pompuan yang tgh sakit atau tgh emergency..

7. bawak kereta dgn penuh berhemah.

8. murah senyum x kire awek tu cun ke tidak.

9. duk cakap terima kasih lepas ditolong.

10. terus mintak maaf bile buat silap

11. pakai baju melayu full set siap ngan sampin.

12. beri salam mase nak start tegur borak2 ngn pompuan.

13. mintak izin mak bapak awek yang nak dibawak kuar.

14. ......................................................
(korang lak tambah oke)

~awak memang macholah!~


Friday, January 22, 2010

mari berdating disini.

duk kat jb ni.
weekend memang bosan
taktaw nak pi mane.
shopping complex?
duit berkepuk bolehlah

ni jek 1 tempat kat jb yang aku suka
kesian kawan2 aku selalu kene teman aku pi sini.
terima kasih korang2








lokasi : danga bay.
para model : kawan2 aku.
sumber gambar : dirembat dari tepon cik dylah .
kemusykilan : apesal 1 pon gambar aku takde dalam tu.

kalau korang lalu kat sini siang.
sumpah cam tak best langsung tempat ni.
tapi cuba try lepak malam2.
fuh.
memang masyuk romantica de amour la.
aku suke lighting dia.
meriah.
sebab tu la aku suke pi sini malam2

hmm..abelong..jom dating kat sini jom!
(ok.abislah ramai skandal abelong ngamuk kat dia pasni.padan muka ko abelong!)

~kita jauh.tapi danga bay kita satu.~

Tuesday, January 19, 2010

pasai pa aku pon taktaw~



apesal ar?
kadang2 dgn org ni,
msg rancak, ym rancak
bile call, bile face to face jadi kaku.

apesal ar?
kadang2 dgn org tu.
call rancak,lepak 3 4 jam pon larat
tapi msg, ym berselirat.

apesal ar?

~aku cuma mahu antibiotik sekarang~

Monday, January 18, 2010

kawanku yang macho...teeeeeettttttt!

hasil penceritaan seorang member.

duduk2 di puduraya.
tunggu bus ler..
sorang2..
duit dipoket tinggal 50rm jek.

dek tengah keserabutan puduraye.
seorang mamatharamjadah dtg duduk disebelah.
tibe2 menghunus pisau kat dada.
kes nak paw duit ler tuh.

si member aku
jadik bengang.
jadik.
dengan kasarnye.
rembat tgn mamat tu .
and kate.

"ko nak ape?"

ketakutan agaknye
mamatharamjadah blah dari situ.
fuh~legaaaaaa disitu...

bak kate member aku.
kadang2, mamatharamjadah camni bukan berani sangat.
kene lawan balik.

bak kate aku.
hati2 lah dipuduraye.
ah.kat mane2 pon ler sebenarnye.
walaupon tempat sesak padat.
bley jek kalau nak wat keje tak elok ni.

notakaki:
-dr ko jadik haramjadah, baik ko pi jual majalah.halal lagi-
-kalau aku kat tempat kawan aku,kompen aku da nanges dulu-

~title 2 da ikut ko, apelagi, oblong 1 sok eh.mekasih~

Saturday, January 16, 2010

mentaliti mereka.



lepas abis matrik,
aku keje kat kedai baju kat pekan
kedai cikai2 jek.
kat sane keje ngn cik r, cik e n aunty(bos ar)

mase keje kat sane
dapatlah aku tengok n rase sgt2
byk org sekeliling sgt pandang rendah pada aku n pekerja2 kat situ
kutuk kami kaw2
macam kami ni x punye pride kdg2 dibuatnye

takdelah semua org
tapi adelah beberapa
nak2 org2 yg keje bagus tak bagus sgt la bg aku.
biase2 jek
tapi kerek dia.
amboi.luar biase!

bercampur dgn pekerja2 kat sane.
buat aku sedar
life ni sgt susah sebenarnye

contoh la.

kes 1 :
cik r
sgt sosial.
dtg dr family yg sgt susah.
bygkn la.
da form 3.
ic pon xde lagi
dan2 bapak kawen lagi.
skrg cik r yg tanggung family + family tiri.
salah dia ke jadik camni?

kes 2 :
cik e
sekali pandang memang x pnh sangke dia islam
dressing memg cam cine.
tapi rupenye
dia mualaf
bapak tiri dia islam
pas convert,
x pernah diajar sembahyang.
dan selalu dipukul bapak tirinye tu.
salah dia ke jadik cam tu?

pelik aku.
kenape perlu nak pandang rendah
kenape perlu nk perlekeh kami
ok.fine.
memang kami nampak selekeh cume bertshirt oren n jeans.
tp x semestinye kami x de otak kan?
standard arh cuti2 cari keje

dah2 la org kat luar sane.
kite semua same
jgn nak kutuk org sesuke.
kang kene kat anak ko,
aku cakap padan muke jek.


~merah muke abg cimb sebelah kedai bile aku dtg setel yuran masuk u.hah.selame ni kau pikir aku x berotak kan?~


Thursday, January 14, 2010

aku sedang propose kau arh ..



mesti punye,
ade pompuan kat luar sane.
yg admire kat someone.
tapi.
malu nak luah.
yelah.
takkan perigi nak cari timba.

ha.ni fadzillah kamsah kate,
tapi aku da edit2 jadik versi aku lah ye.

"pompuan, kalau ko admire kat someone.sila luahkan.jgn lambat2, nnt melepas."
ah.senangnye aku cakap.
aku nak buat beraninye pon idak.

antara cara2 nak luah perasaan kat lelaki yg kite suke.

1. cakap direct terus.

- ikut kajian, walaupon pompuan yang mulekan perkenalan, mulekan percintaan, tapi, lastly lelaki tetap akn cakap,
"im the one who choose her."
atas sebab, pride lelaki tu la jugak kn..
tang ni.kalau segan, leh la minx tolong
kat kawan baik dia ke, pakcik dia ke, makcik dia ke, bapak tiri dia ke, ikut suke.

2. bagi ayat sepam gini kat dia.

~i byk kwn lelaki, but i m attracted to u most~

tak pon, jual mahal sket
~i ni payah sket nk suke kt lelaki, tp ntah nape lah i suke kat u~

nak lagi advance?
~i m expensive, but to u, i go cheap~

hah.aku x rase jatuh pride kite as pompuan lau ckp gini.
kan?kan?kan?

selalu jek kwn aku(ok,termasuk aku)dpt problem nk luah perasaan kat lelaki.
payah oo..payah..
sampai skrg pon kalau admire,
just dr jauh.
just bley takat kawan.
nak ngaku perasaan sendiri.
tonggang terbalik pon gerenti x leh lagi.
last2, sendiri putih mata
bila tgk idaman ati dah ngn org lain.
padan muka hang.

~kalau buat mende ni senang macam makan nasik ayam, dah lame aku buatla fadzillah kamsah oi~




Wednesday, January 13, 2010

2 lelaki dalam hidup aku



umur 3 tahun, aku sudah berjaya merangkul title 'makcik'
hazmi ngan hazim
anak abg aku
childhood aku, memg dgn 2 budak sengal ni.
main same2, makan same2,
mandi same2, tido same2.
(hah.tyme ni mane taw pape)

pagi2 camni, aku teringat mase kami sekolah dulu
aku bgun kul 6.
mak memang punctual oo..
bajet nak sampai sekolah kul 7.
kes nak main lari2 kejar2.
tapi tiap2 ari maw gak kul 8 baru sampai pintu pagar.
nak wat camne.kene tunggu 2 hero tu.
kul 7.40 masuk kelas, time 2 la baru dorg nak bgun tido.

tengahari lak before balik.
1 hal lagi.
dak2 ni keluar awal
lelaki
biaselah
lasak kemain
redah kebun sane sini
dan2 nye aku yang kene carik merate.
(makcik yg baik kn.ah,perasan)

dulu.
aku memang sangat lembap.
dan budak2 ni sgt advance.
lelaki kan
aku ni makcik tp selalu jek kene marah, kene buli ngn dorg

"oi cik atul, ape la ko ni lembap sgt, basikal pon tak reti naik
oi cik atul, main badminton pon x reti, meh aku ajar
oi cik atul, ko ni.ko 2."
(macam2 ar.sila kesian)

pernah sekali kami mandi2 kat swimming pool.
kenal2 ngn 2 family dr kedah
aku dan2 terus cakap kat dorg.
jgn panggil aku acik depan family 2.
malu ooo
baru darjah 3 time 2.
tapi panggilan da cam org2 tua.
huh.

macam2 lagi la cite aku ngan dorg
memang kalau bukak balik sejarah idup aku,
name dorg melambak kat ne2 pon

sekarang dorg dah besar.
hazmi baru jek abis spm
hazim da masuk tgkatan 4
nak cakap ngn aku pon kadang2 dorg segan
da jadi anak bujang la katekan.
panggil acik, memang dah tak la kan..

hmm..aku rindu dorg sebenarnye.aku ngatkn senin ritu abg bawak dorg same.tapi takde.
kecewa.

~sem yang sangat busy.ah.penat taw tak~




Sunday, January 10, 2010

saya tak gila la pakcik.



tiap malam.
sebelum tidur.
tepuk bantal.

"bantal2, esok kejut pukul 6 ye."

terbukti.pukul 6 terbgun.

ini bukan kerja gila.
tapi petua.
yang dr. fadzillah kamsah bagi dalam ceramahnye.

hasil kajian dia.
ade lah kaitan ngan gelombang la.aura tah kebenda.
cam tak reti pulak aku nak explain.

tapi kesimpulannya senang je.
bantal hanya medium.
bila kita cakap pada dia.
sebenarnya kita sudah beriye set dalam diri.
sebab tu otomatik terbangun pagi hari.

jadi apelagi.korang2 meh try cuba.
aku kompem tak kate ko gile.

~bantal2, bagi saya mimpi belasah bongek lagi boleh?~

Saturday, January 9, 2010

abang + bapak =abapak.

1 message receive

abg ijam : adik, nak bawa apa lagi?

reply

aku : takde pe.itu jek.thanks bang.

5 minit kemudian.
oke.menyesal.

adoila.abg kau datang dr umah mak kot.
macam2 leh suruh bawak kot
yg pi gedik kate tanak sape suruh.
bajet adik yg baik la konon.
ceh.ceh.
pastu menyesal.
pastu duk fikir nak bg ayat pe kat abg.

abg je kot.
ape susah nak cakap..
korg mesti fikir camni kan?kan?

abg ijam ni abg sulong aku
umur dia sekarang 45 dan aku 21
macam range anak ngn bapak kan?

serius.
aku memang failed lau nak bergurau bercakap dgn abg ijam
sebab dia sudah seperti bapak2 bagi aku
lagipon aku dulu tak berapa rapat ngan dia
busy sokmo
mane la ade mase.
tapi sekarang dia da free.
selalu jek msg aku
suke.
ter excited la pulak.

~lau x jadi datang, merajuk 6 bulan~

Friday, January 8, 2010

ni lah jodoh aku...



dalam hidup ni.
bukan semua yang kita nak akan dapat
bukan semua benda yang kita buat kita suka.

bile terpakse buat mende yg x suke.
ade masalah sikit.
mulelah mengeluh.
mulelah mengungkit.
rase tak puas hati berterabur.
itu tak kena.ini tak kena.

buat bende yang kite tak suke.
samelah macam nak bercinta.
tak semestinya kau jumpa someone kau boleh terus jatuh hati.
take time
kenal hati budi.
mule2 x sayang.
mule2 kawan.
gaduh2.
tapi lame2 sebab da idup same.
pisah, memang merana.

entah.
ini yang aku rase sekarang.
aku tak pernah terlintas pon nak belajar remote sensing dulu
tapi sekarang,
aku sedang berkenalan.
sedang cuba jatuh hati

walaupon mata berpinar tgk imej2 tu.
walaupon pening dgn satelit2 tu.
tapi aku taw.
ini jodoh aku
jadi.
aku belajar untuk terima
payah.
memang payah.
merungut tak payah kata.

sampai penah aku kata kat kwn aku.
masa daftar subjek.
aku malas nak amik remote sensing tech 2.
gila.kalau tak amik.
baik ko tukar kos jek
main subject kot.

haih la..

sekarang da 50% syg kat remote sensing.tlglah cepat2 100%.

~penyakit hujung minggu datang.penyakit malas~



Wednesday, January 6, 2010

hati

kosong.
kering.
tiada air mata lagi.
kerna jiwa ini.
sudah mati.

Tuesday, January 5, 2010

serius cakap.power rangers pon x boleh kalahkan mak.

memang jenis aku
kalau sakit akn merengek panggil mak
walaupon aku kat johor mak kat selangor.
aku tetap akn merengek panggil mak
ntah.
sudah terbiasa
yang tak jadi masalah
sebab abang2 kakak2 aku pon sama.

kami bukan cengeng.
tapi ntah.
bila sakit.
merengek kat telefon dgn mak
rase sakit semacam berkurang
bukan mengharap mak datang
tapi cuma mahu cari tenang.

bagi aku.
mak memang spesel.
mak tak macam mak org lain.
kalau kat drama, kau sedih.
mak kau akan masuk pujuk2 kau.
tapi mak aku.sori.
itu bukan dia.

kalau aku sedih pasal bende2 bukan2.
mak takkan pujuk.
lagi kene marah ade.
dulu aku memang terase.
tapi lame2 aku taw.
itu cara mak buat aku jadi lebih kuat

kadang2 aku tgk mak org lain
(bukan semua mak eh.)
anak ngadu gaduh2 ngn kawan.
terus mak mereka campur tangan.
walaupon taktaw mane yang benar.
habis pompam marah anak org.
padan muke kalau anak sendiri yang wat onar.

mak aku?
kalau aku ngadu aku kene hentam ngn kawan.
mak takkan bela aku benar2.
mak siasat perkara sebenar.
walaupon cite aku terbukti benar,
mak tetap takkan hentam anak orang
hentam anak sendiri sebab salah pilih kawan.

jenis mak aku
tak pernah pakse aku buat ape.
bagi dia.
buatlah ape kau suka.
yang penting tahu nilai
mane baik mane buruk.
tak malukan keluarga.

ah.tak habis rasenye kalau aku kate pasal mak.
sebab mak aku jadi orang hari ni,
sebab mak aku masih kuat hari ni,
sebab mak aku tegar nak buat ape2 hari ni
sebab aku taw,
walau ape terjadi,
emak yang tetap ade disisi.

nota2 kaki :

- sayang emak kamu.tepon lah selalu kalau jauh.
- walau emak kamu tak penah kate i love you.tapi kamu memang yang no 1 dalam hatinye.

nota2 kaki lagi :
-trime kasih kat kawan baru aku yang melayan sakit perut ak malam tadi..aku serius terharu.
- terima kasih gak kat 'mereka' yg tegar berjalan kaki dgn aku sebab tlg aku pagi td.aku lagi terharu.

nota2 kaki lagi dan lagi :
-jangan salahguna fb (pihak berkenaan amik perhatian)

~aku rindu mak.serius~


Saturday, January 2, 2010

mmmuuuuuuuuahhhhh,,,mmmuuuuuuuuuahhhhhhh

pasar malam.
8 malam.

sesak.padat.semak.
berhimpit-himpit.
awal bulan la katakan.

usha2 makanan.
ah.serabut nye nak jalan.
tapi.dicelah2 keserabutan .
masih ade yang amik peluang.
cium-cium pasangan.
(i cium u, u cium i balik ye.muuaaah,muuuaah darl)

oi!
cik abang, cik akak.
kot ye pon tak tahan.
tunggulah balik rumah.
nak wat ape ikut kau punye suke.

oh.kalau agak2 tak de pape ikatan.
pegilah hotel murahan.
eh.tak tak..silap.
jangan pegi hotel murahan.
pegi masuk meminang.
sila kawen sekarang.
takdelah aku semak dah nak pandang korg.

~tropicana twister orange flavour~


Friday, January 1, 2010

kebongok kan terserlah

dah 3 hari
tak boleh nak call
org call pon tak boleh nak masuk
bunyi apa pon tarak
agak2 dapat pon baru cakap hello da putus.
.
.
.
.
.
.
.
.
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!
maxis memang bongok!



agak2 korg aku bengang tak?

~maxis ngan celcom same je.dua-dua macam hare~