Monday, March 29, 2010

baiknye company bas tu..baik sangat2 taw!



anda org selangor tapi jarang2 ke kl?
ingin berjalan2 di ptg hari yg jem?

anda begitu baik hati dan pemurah?
ingin membantu org lain menjadi kaya?

silalah naik bas super n*** dr jb ke shah alam ye..
berbaloi2.
tiket rm33 jadik rm40 tetibe.
tanye org yg naik dr larkin dia bayar rm35 jek.
larkin lagi jauh banding sri putri.
bas memang pukul 3, tapi beriye kate pukul 2.30
siap sumpah2 kate tak masuk kl, pastu masuk gak kan.

kepala hotak punye company bas.
kaki tipu. makan duit org.
huh!


lain2 hal
: ritu besday ery.bley plak aku wish dia lupa.agaknye org da keje memg gitu kot.tapi nice ler bile ery wish balik kat aku.hihi. :

: uncle megi kate kalau g kuliah aku dressing cam cina, kompem org kate ingt aku cina.sori la uncle.i pakai tudung taw.aku jawa dan itam kot.ceh! :

: study week = free week :



~saya nak mozza burger.plis~





Thursday, March 25, 2010

tulisan early in the morning.



morning all..

hari ni 25 mac suda..
x lame g aku nak study week..
adoi.adoi.keje berlambak lagi ni.
camne?

sejak 2 menjak ni mimpi x best tul
mimpi ngeri ok.
aku syik mimpi gigi aku yg satu tu patah jek.
sebab memg time2 gini da cukup mase la dia nak patah.
uwaa..
jangan patah dulu eh sayang
tunggu i keje part time dulu eh cuti ni.
pastu u nak patah pon patahla eh..

aku mahu balik selangor sabtu ni
mak gua da rindu2an jadi kenangan2 beb..
eleh.poyo padahal aku yang homesick sorg2.

dua-dua kawan aku tak jadi datang jb.
sedey.sedey.
takpelah mai.
menyusahkan diorang jek datang jauh2.
tapi diorang yang plan nak datang.
kira x menyusahkan kan?
hihi
rindu la weyh.rindu.

: happy birthday ayah:
: happy birthday mak :
: happy birthday angah :
: happy birthday cikma :
: happy birthday hery :


nak kek.
boleh?

~yang penting happy~

Sunday, March 21, 2010

ah.jiwang lagi

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

ni aku cilok kat..

Friday, March 19, 2010

aih.buruk ke....


kawan aku
badan dia besar sangat memang..
tapi cun muke dia
putih gebu
comel.sweet.memang cun!

dulu agak merungut la gak ngan saiz badan dia
tapi
one day..
dia kata kat aku..

"mai,,aku syukur sangat aku gemuk gini..kalau lah aku kurus cam model, ntah2 camne la perangai aku sekarang..ni pon aku da ade keinginan nk pakai sexy tapi sebab badan aku gini, aku tak pakai la..syukur sangat2 aku selamat dari pakai baju ntah ape2.."

ayat dia ritu memang secare otomatiknye menaikkan keyakinan aku.
bende tu buat aku lebih yakin
paras rupa bukan penentu segala.
yang penting, the way you behave.
pemikiran kau.kebijaksanaan kau setel something.

so..orang2 yang suka nak tgk paras rupa..
better think twice.
cantik diluar tak semesti cantik didalam
tak cantik diluar.tak semesti buruk didalam

cantik tu kan anugerah.
kalau tuhan nak tarik, sekejap jek taw
jangan riak.
jangan nak duk pilih2 orang
okey?

:sekadar memerli:
pernah sekali ade mamat tu kutuk2 muke sorang pompuan ni.
aku tak cakap banyak..
"mat, lu kutuk2, lu bajet lu ensem ke ?"
huh!

:memerli sekali lagi:
toksah la nak bias2 weyh.nampak sangat kot.

~everybody spontan!~


Tuesday, March 16, 2010

edisi khas tulisan rakan2



versi biar gambar bercerita
post by : maizatul aka cikmemy








post by : farah
kerana dinner farah sanggup tak pegi kenduri kawen sepupu rapatnya,
salma atriah ozudin anak pak chaq beliau.
oleh kerana tak dapat menghadiri,
beliau menebus ketidakhadirannya dengan menghadiri kenduri di sebelah lelaki
iaitu rumah abang ayeem btempat di lipis.

yang mengecewakan beliau ialah ketika
kenduri itu public figure yang hadir ialah Lisa Surihani, aktres cantik pujaan
abang Nara, bsama farid kamil.
oh melepass katanya.

lalu sepupunya lantas mengupload gamba
beramah mehesra(mesra) bsama lisa tersebut.
Farah mengomen ; grrrrrrrrr
eh, bukan sepupu tapi maksu beliau yang berbuat begitu.
macam biasa lah,
komen2 mereka; lisa 2 comey gila,baek.
farah bertanya, lisa pegi x next week
kenduri di pahang?
oh tidak,akak lisa ada shooting lahh. kesian kat farah. dah la
celcom xtopap lagi. hari jumaat ada test, saja ja xbagi cabut awal ke kl.

cerita tentang farah sungguh membosankan.
cerita xjumpa lisa surihani je pon.
abess laa.

post by : ana
maizatul wat kelainan dengan menyuruh rakan-rakannye menulis post masing2 dlm blog dy nih . blog aku pon aku lom ade idea nak update . juz nak share yang ari ni aku dapat taw pic2 aku dalam dinner ADReS 10' adalah bughok . banyak lawak punye pose . unlike taw x . red is not for me . . thotsssss .

post by : shy
baiklah...saya shy...mamai menyuruh saya menulis jua ap2 benda pn..saya xtau na tulis apa...hurm...saya dan kawan2 memiliki sebuah zoo. didalam tu ada pelbagai jenis binatang seperti unta, sotong, itik, kura2, tupai, kucing dan banyak lagi. kami jua ada seorang penjaga bernama motek...baiklah..zoo ini sanagat bahagia...shy syukor like this....nanti jika ada masa lagi saya akan cerita pasal zoo lagi ye...hahaha..tata...

post by : amy
hello. imiarron. impian saya nak cabut gigi maizatul mohamad ini supaya kembali kepada keadaan asal. saya kagum dengan kefleksibiliti badan beliau. saya pendek. bye bye

post by : sarah

maizatul lonjong lagi zirafah..
sarah unta namun comel..ahaks...
zirafah berbentuk L bercorak-corak di selendangnya...
matanya seperti kucing, jalannya senget2 seperti ketam..
kedengaran menakutkan haiwan ini...
tidak dapat dibayangkan..
naomi campbell pojaannya hingga terbawa2 ke kehidupan seharian..
pak mat bukak kedai runcity
rumahnya di klang

~united we stand together as one~

Sunday, March 14, 2010

at last

akhirnya...
abis jugak dinner course aku
tahniah kawan2.
xpe .
ni 1st time kite organized event besar.
yang pasti.
aku suka happy dengan ape yang kite dah buat.
tak kesah ape orang nak kata.
bagi aku,
kita berjaya!
hoyeah!

lain2 hal...
dekat tapi jauh
hanya mampu pandang dari jauh.
tak tahu ape jenis perasaan ini.
tak mahu berfikir.
malas berfikir.
hanya mahu go with the flow.
semoga~
ini saja yang mampu.
(nyh2010)

~ kamu~



Friday, March 12, 2010

ah.balik2 entry emo~

sekarang aku dah jarang blogging
kalau dulu blogging boleh release tension
boleh happy2.
tapi sekarang aku rase ia jadi 1 beban

beban
sebab aku kene fikir baik buruk ape aku nak tulis.
aku kene fikir ayat terbaik biar takde orang salah paham ngan ape aku tulis
aku kene fikir isi ape aku kene tulis.
aku kene fikir effect selepas aku tulis.

kesimpulannya.
AKU TAK BEBAS MENULIS MACAM DULU!
aku tak bebas nak merapu macam dulu
dan paling teruk,
aku rase jawap esaimen data lapangan lagi senang dr nak tulis blog.

aku tak suke macam ni
serius.

korang2 yang selalu datang blog aku
terima kasih sangat2
aku rase bersalah tak jenguk balik.
aku busy sangat .
ni pon menulis sambil fikir jawapan esaimen
nanti ada masa aku datang semula kat korg.

hmmmm

: aku busy.kamu super duper busy.jadi?:


~arjuna + dewi = a complete set~



Thursday, March 11, 2010

pekedai.dikedai

kalau kamu adalah promoter atau pemilik kedai..

1. jgn sesekali nak wat muke masam wlupon muke kamu lebih masam dr muke aku.

2. customer always right.jadi, lu pikir sendiri!

3. jgn pilih bulu beb.
nampak sengkek tak semesti tak mampu nak beli beb...

4. kalau sah2 ada fitting room, toksahla tak bagi try baju tu...
kalau tak, goodbye ler..

5. toksah nak memekak ngn pekerja lain time customer datang.
tak sopan k.
nak borak tunggu nanti.

6. explain detail bile customer tanye.

7. nak beramah mesra ngan customer leh.
tapi tangan mau jalan la jugak kan?


kesimpulannya.
keje leklok.




notakaki hari ini ye.

: plis.plis.plis.kamu jangan bangang.nanti aku datang bawakkan pelempang :
: saya memang rindu :
: kita tak sama.dan takkan pernah bagi peluang diri ini utk sama macam kamu :
: tunggu saya :

~ blog mengikuti jejak langkah fb : bosan~

Monday, March 8, 2010

selamat tinggal selamat jalan



bertemu dan berpisah
adat manusia biasa
berat
tapi itu lumrah.

cuma kali ini aku rase berat sikit.
sebelum2 ni.
berpisah masih boleh contact selalu
tapi
kes ni.
aku taw.
payah nk contact.

dulu duduk jauh
tapi senang nak contact
tapi sekarang duduk dekat
tapi lain negara la pulak
haih.
mahal la nk contact2 neh.

takpelah
adat berkawan
bertemu berpisah
kalau itu yang terbaik.
pergilah
ada masa kita jumpa.

selamat jalan kamu.
semoga kamu tenang hidup ditempat org.
cepat2 balik.
aku selalu doakan.
dan paling penting
jangan pernah lupa aku.

~ceh,kamu tu gila kerja.macam lah kamu sempat bace blog aku~

Wednesday, March 3, 2010

proses melempang anak orang



bila hati aku tak tenang.
selalu aku akan kol mak.
aku tak ngadu pon kadang2
just ajak borak2.
memang tenang lepas tu.

kadang2 kalau tak tenang.
aku mulelah menggedik dgn pakcik.
menggedik dan menggedik.
walaupon aku gelak2 dgn dia.
tapi dia tetap dapat detect ape aku rase.

lagi..
kawan2 aku.
memang.
emo mane pon.
gerenti akan release tension bila dengan dorg.
susah payah.senang lenang.kitorang same2.
mak aku kate, itulah kawan sebenar

kalau zaman dulu2
kat sekolah aku aktif kawat kaki
hah.
bila ade yang buat hati aku tak tenang
aku akan kumpulkan mase latihan
time hentak kaki.
aku bayangkan
dan aku akan hentak kaki kuat2
memang tahap kegeraman aku hilang

hari ni aku buat balik kebiasaan tu
tapi dengan menggunakan kompang
aku pukul habis kuat
sampai budak depan aku pandang2
terkejut aku rasekan

maaflah org yg buat aku geram
aku da lempang bayangan muke kamu kuat2 di kompang tadi

puas hati beb!

~bapak..belikan kompang satu.senang nak lempang anak orang.gerenti tak de yang nak saman~

p.e.r.a.s.a.a.n...



21 tahun aku dah hidup.
merata tempat aku telah pergi.
pelbagai jenis ragam telah aku temui.
tapi aku tak sangka ada yang seperti begini.
serius tak sangka.

mak selalu kata
dalam hidup perlu banyak mengalah
walaupon kadang2 kita tak salah.
betullah.
ada hikmah.

~ini khas utk kamu yang di selangor itu~

Monday, March 1, 2010

tipu kerana apa?



pernah tak korang jumpe orang camni..
yang cakap kerja cikai- cikai..
takde kelulusan..
takde harta langsung..
belajar sekerat jalan..

padahal sebenarnye..
belajar dulu kat oversea..
keje wow!!wow!!
pengalaman berlambak!
kire memang hebat ler..

agak2 korang la kan
apehal orang ni nak tipu identiti dia?
apesal ar tamau mengaku yang sebenar?
agak2 penipuan camni leh dimaafkan ke tak?
macam mane arh nak gtaw orang camni yang dia da kantoi sebenarnye?
heh.macam2 orang la dalam dunia ni.
musykil i taw~

: : tenet bilik aku macam siot jek.x leh nak sign in blog.tp bukak blog leh.: :

~kalau tak taw diam~