Sunday, May 30, 2010

bangla tu pon ade perasan kan????





petang jumaat hari tu aku jage kedai dengan anak buah aku, betty.
tgh duk jage datang sorang customer bangla.
baru balik keje agaknye
baju kotor penuh minyak itam.
muke penat.

datang2 jek dia tgk betty.
tgk lama jugak la..
pastu dia pilih air.
dia beli.

dah bayar segala.
dia duk lagi kat kedai aku.
aih..ape mamat bangla ni nak lagi?

dia tengok betty lagi...
pas tu dia amik air kotak.
dia bayar n bagi kat betty.
aku kate.eh xpelah...
tapi dia tetap jek bagi.
maw cakap pelagi.aku terimakasih kan jela

walaupon kadang2 orang2 asing ni buat kite rimas, tapi sebenarnye x la semua
dari yang aku tgk, bukan la diaorang semua jahat.
ade tu, solat 5 waktu semua kat masjid.
g naik basikal jauh2 kau...
hmm..
yang kes tadi.
mamat bangla tu mesti rindu anak dia.
tu yang dia duk tgk betty lame2..
ish.ish.kesian tul kan?

aku cite kat mak.
mak kate dah selalu da macam tu
ade bangla tu datang jauh2 semata sebab nak belanja mak aku makan kat kedai mak aku
alasan : mak saya jauh kat bangla makcik.saya rindu sama mak saya

hmmm...
kesimpulannya.
syukur lah kite jadik orang malaysia.
tak yah susah2 keje kat tempat orang teruk2 tinggal family...



jap.jap..ni ha betty mucuk.comel kan?comel lagi makcik dia yang perasan comel ni.haha


: kalau mamat bangla tu tgk betty teringat anak dia, ni mesti kes betty macam bangla.haha..betty, nanti kau da pandai bace. aku nak suruh kau bace blog aku ni.wajib!:


~da cuti, sebok lak nak balik u.gedik~





Sunday, May 23, 2010

muke sauk.labu lanjut.



alkisahnye
pada 11 may lepas.
aku telah mengikut encik sam buat projek dia
pukul 12.aku, dylah , yem, abang nizam staff jabatan n encik sam pegilah ke banting kampung halaman aku untuk membuat kerja.

~macam tak reti lak nak wat introduction tetibe~
korang layan jela pic kat bawah ni..
pic ni semua dari abang nizam n dylah...





ini awal2 ye.
otw dr jb ke banting.
mase ni baru nak kenal2 same yem lagi..
muke semua pon nak muke berlagak ye.
dah ar perut aku senak duk dalam kereta tu.
makan lak x sodap..aih.



yeay!da sampai banting!da sampai banting!
batak giler .padahal dah 21 tahun kot duk kat banting..haisyoo
ni pemandangan dr hotel tu..
(macam gelik jek nak sebut pemandangan)
sehari 48rm jek.deposit 2rm.
duduk bilik 19 dapat pakej duduk dengan hantu ye .yeay!



ok.mule kerja.
perkara pertama kene wat ni
tgk point yang kitorang nak pegi
and
kene pilih point randomly distributed.
tak suke giler aku pakai laptop gajah tu
dah lah berat.cursor payah nak handle.
abis gua kene marah2 manje dgn dylah sebab lambat.



tengok.tengok.ni si gajah dan imej satelit dari jarak dekat ye.
owh yang putih tu bukan tangan gua.tu tangan dylah roarke.
tangan aku itam tam tam...mane bley show...ish.



ni lah alat yang kitorang gune.
GPS...
syok oo pakai alat ni leh tipu2 orang
ade satu tempat tu budak2 lalu dia pi senyum2 depan ni
katenye kamera tv3..(jadahnye kamera?)

pastu bile letak kat tepi jalan busy kat salak tinggi.
dan2 kereta semua bawak slow
dia ingat ni speed trap bang...
hahaha...
padan muke kene tipu.yeay!




adik2, ini lori hantu ye.
sebut betul2.LORI HANTU...pandaiiiiiiiiii....
sekali lagi aku , dylah ngan yem batak tengok lori hantu sebab tak penah tgk
macam transformer pon ade gak la lori ni..
time ni amik point kat klia.
ni kat belakang.ade construction mende tah tak sempat lak nak tanye...



kat sini sangat seram ok.
kitorang kat tengah2 ladang kelapa sawit pukul 7.45 malam.
mase ni abang nizam amik gambar.
dan2 nampak mende yang tak maw kite lihat ye kawan2.
tapi nak buek camno.
redha jela..
terketar2 duk dalam keta.
dah 20 minit(gps tu kne tggu 20 minit baru dapat bacaan)
aku keluar memang habis semua ayat aku bace.
yem nampak cool.tapi gua taw dia ketar same.haha




ni aku nak bebel jap
pakcik2.abang2.kenapelah maghrib2 lepak tepi jalan.?
bawak2 la g surau.
lainlah kami, musafir lalu .
ish!




pukul 1 pagi masih lagi kat site.
tetibe gua rase cam workaholic.
kuar kul 8 balik kul 1..ilike~



hari last.
da kotor dah
before g site pagi tu encik sam kate kat abang nizam
kereta lom kotor lagi..
amik..da kotor da kan?




lompat.lompat tinggi lagi.
cantik gile pemandangan atas ni.
belakang tu klia
ni kalau tinggi lagi lompat alamat nye ade orang tersangkut kapal terbang lalu la..huhu~




aktiviti wajb:
penat kerja.tapi menggedik depan camera tetap kene ade.
paling comel : aku yang perasan comel
tengah2 dan paling gedik : yem si labu lanjut.
merah kuning : dylah si muke sauk..



yeah..
dah penat2 buat kerja 3 hari 3 malam seharusnye melepak dan membalun ape yang ade ye.
mcd banting macam pasar malam.
pukul 12 malam pon ramai giler orang.
bising.
tapi banyak mamat ensem ntah datang dr mane tak taw..huhu~




papepon ..5 hari ni memang sangat best.
gua dapat banyak pengalaman.ilmu + kawan2 sengal yang sangat best
terima kasih encik sam sebab ajak kami, belanja kami.ajar kami
terima kasih abang nizam sebab layan kerenah dan bagi tunjuk ajar kat kami
terima kasih dylah n yem.korang memang best~


~muke sauk.labu lanjut tu name 1 site kitorang.dekat area2 sepang~

Saturday, May 22, 2010

pembuli.buli.buli.buli!!



akhirnya aku ambil keputusan lepak rumah jek cuti ni.
berat lemak ni ha nak pegi kerja sekejap jek.
jadik.bila da kat umah ni memang keje aku makan tido jalan je la.
pagi petang siang malam aku duk ikut cikma pusing2 naik keta.

hmm.
haru la orang pompuan sekarang nak drive
asyik kene maki jek
ade ke patot jalan busy.nak keluar pon takutlah kan.
tu pon kene maki ngan orang kereta belakang

lagi tak patot.
aku g amik duit jap kat bank.
cikma tunggu kat keta, belakang parking moto.
dan2 bila moto tu nak kuar dia tunjuk penumbuk kat cikma.
padahal bukan tak boleh kuar.luas lagi tu.

haihla..
ni lagi satu samseng yang aku memang hangin
ade ke patot.
punye la berderet kereta nak uturn.
tetibe lori panjang ni x segan terus potong masuk depan
haihla pakcik lori oii..xsedar ke yang awak bawak tu besar dabak?

lagi tak patot.
sepupu aku terlanggar lori.dia naik kancil.sah2 la dia yang teruk kan.
mamat naik lori tu keluar bawak kayu..
aiyoo..macha.x gentleman langsung la wat camtu kat pompuan..apedaaa...

haih la.
kesian orang pompuan.
asyik kene buli jek kat jalan.
ni yang takut nak bawak keta ni...
aiyooo!


: : amik berat salah. tak amik berat salah : :
: : sayang salah.tak sayang salah : :
: : nak datang, datang..nak pegi, pergilah : :


~penat dah jage hati orang lain, hati aku sape nak jagekan?~



Thursday, May 20, 2010

emo again~



selalu difikirkan.
kenapa ada pertemuan tapi akhirnya perpisahan
benci memang pada perpisahan.
tapi.
...........................................
ntahlah.

mungkin ini yang terbaik untuk kita.
bukan aku yang minta.
tapi dari bahasa itu.
aku faham ini yang kau minta.


~x paham sudah~


Sunday, May 16, 2010

dilema perempuan kebosanan.



hai hai korang semua.
im back.
semalam baru jejak kat umah.
5 hari yang lepas memang best.
nanti2 aku cerita experience aku 5 hari tu eh.
berbaloi2.

erm.
cuti dah start
(lambat giler.orang lain da lepak sebulan kat umah aku baru terhegeh2 nak balik~lalalala~)
jadinya.
masa-masa bosan aku pon bakal bermula.
semalam baru balik rini da bosan.
serius weyh

aku nak keje cuti ni
lama dah tak keje.
last pon after abis matrik.
nak keje.nak keje.
tapi tadi mak aku kata bapak aku tak bagi keje
dia suruh duk umah tolong mak aku n jage azriq..


ok. aku bagitaw nape aku nak keje

1. aku nak amik lesen.so, kene la carik duitkan
2. bosan weyh duk umah. sehari dua leh la.lame2, tension weyh
3. saje nak bercampur dgn orang.bila lagi nak dapat skill communication ngan orang kan..
4. nak carik duit nak keluar ngan member2..bila lagi nak gather2 kan.

kalau aku tak keje lak
1. aku dapat la tolong mak
2. mak kate nak support aku amik lesen, tapi, kalau boleh tamaw la perabis duit mak aku.banyak da dia duk berabis duit kat aku.
3. aku leh cover balik mende2 lab yang aku tataw nak wat..
4. aku leh belajar masak lagi
5. aku leh lepak kat bl0g korang lame2 lagi..

hmmm..
camne eh?
nak keje.xnak keje..
korang..decide kan la...

~ encik sam, tamaw offer kerja kat saya lagi ke?~

Tuesday, May 11, 2010

utm kata pergi selangor kata mari~



bye2 utm.
gua chow hari ni
tapi tak balik umah lagi..
ade kerja yang perlu di buat sampai sabtu ni

bye2 bloggers
bye2 kawan2
bye2 sayang

ade jodoh kite jumpa lagi~


~doakan aku selamat sampai n berjaya siapkan kerja aku sampai sabtu ni~


Saturday, May 8, 2010

poyo tak poyo, ni memang betul2 janji.


hari ini
awak explain kat saya pasal itu ini.
saya angguk2 kepala jek.
tak paham.tak paham ape yang awak cite
zero~

awak..
budak kecil yang awak kenal hari ni
selalu merengek sebab tak tahu ape yang perlu di buat
selalu abiskan kredit awak sebab suruh awak terangkan ape yang tak paham kat kelas
selalu nangis dekat awak
selalu suka paksa awak menggedik bila tengah stress
selalu membebel tak tentu pasal kat awak
selalu ajak awak bergosip

tapi ...

2 tahun lagi.
budak kecil ni JANJI...
dapat debatkan ape yang awak explain hari ni
dapat berdiri sama tinggi dengan awak
dah teguh pendirian tak macam hari ni
dah boleh buat keputusan sendiri
dah takde nangis2 kat awak bila stress lagi.

betul!

JANJI
!!!!!

nak taw kenapa saya berani janji?

sebab saya rasa kagum dgn awak
sebab saya nak berjaya macam awak
sebab saya malu bila cuma taw angguk2 bila dengar cerita awak
sebab saya nak jadi orang berguna
sebab saya buktikan kat orang yang pandang rendah pada kita

ok.sudah.

awak,terima kasih sebab tunjukkan liku2 masa depan kat saya. kalau awak tak cerita mungkin sampai sekarang saya masih seperti dulu.

~berubahlah kerana dirimu yang ingin berubah bukan kerana ingin orang lain melihat perubahanmu~


Sunday, May 2, 2010

tolong!tolong!

minggu yang penuh dengan emosi
macam2 bende jadi
biasalah.
bila da serabut
makin la banyak semua bende tak kena.
makin berkembanglah masalah2 semua

stress yang sikit makin menggunung
bila dah banyak makin la malas nak fikir makin malas nak setel
so.penyelesaian.
tidur
ah.tapi tidur bukan dapat setelkan masalah
dapat lupa sekejap jek.
bangun ingat balik
kene hadap balik

hari ni.
wallet pulak hilang
bertambah problem aku.
ok.ok
aku taw aku careless.
ic kad bank kunci kad matrik semua dalam tu.
kedai makan da la tak bukak.
saja nak suruh aku mengkayakan jusco.
yelah.tempat paling senang nak pegi situ jek
tapi.duit pon senanglah sangat nak abis

aaa...camne la nak setel problem yang melambak ni
tolongggggggggggggggggggggg!!!!!!!!

: berikan aku kekuatan :

~abaikan saje emo aku 2 3 mggu ni.harap maaf~