Sunday, October 24, 2010

1 bende yg sy tak suke pasal couple.



bila seorang lelaki single kawan dengan perempuan single.
memang best.sebab takde sape nak jeles.
tak perlu nak jage hati kekasih or sape2..
lantakla.ini kawan aku.apekehalnye org lain nak sibuk2
memang best.boleh buat ape bende pon .
boleh keluar lepak same2 takde sape nak halang.

tapi.tapi.tapi.
once lelaki tu dah couple dengan pompuan lain.
bende dulu takkan jadi macam sekarang.
kebanyakan lelaki akan cube jage hati aweks macam la aweks tu kompem jadik bini dia.
si pompuan pon same akan jage hati pakwe sampaikan serupa macam tak pernah ade kawan sebelum ni.

dah susah la nak keluar lepak.dah susah la nak borak2..
kalau ade pon kene bawak awek ke pakwe sekali.
tak semestinye awek ke pakwe dia tu bley masuk sekepala ngan kite.
selalunye memang tak sekepala lah,sebab kalau spesis same, apesal kawan ko tu tak pilih ko jek.ye tak?

kebanyakkan para aweks n pakwe2 org ni.memang akan jadik gini.
sebagai kawan pon, mestilah dah rase tak selesa nak kuar lepak berdua dengan member yg dah couple tu.
nak2 kalau masih single, mesti fikir, nanti ape org kate.
mesti org kate, nak kacau aweks or pakwe orang.
mesti org kate macam2..
and paling penting pasangan kawan kite tu mesti akan tarik muke 18.
depan memang lah cakap, "oh xpe i x kesah u kawan dengan dia.''
tapi belakang, maki bagai nak mati.
aku bukan cakap kosong.banyak kali aku dah dengar cite macam ni.

aku tak faham apesal bile dah couple, pasangan akan rase kekasih dia tu dia punye sorang.
dah tak bagi rapat sangat ngan member sendiri.
dah sikit2 nak tarik muke.

adoila..
awak paham tak, awak cume kekasih dia.
tak tentu jadik laki ke bini.
dan paling tentu2, kawan ni, dah memang kawan dengan pasangan awak tu sebelum awak couple.
awak tak rase bersalah ke meruntuhkan persahabatan orang.
paham x?paham x?

ok.bukan semua orang macam ni.sebahagian jek.
bila kau couple, fikirlah hati kawan2 ko.jangan tinggal n lupe sape kawan ko sebelum ko ade awek or pakwe.
memang kawan ko akan diam macam tak kesah.dalam hati dia sape taw.
n kalau korang yg bace ni tergolong dalam golongan org yg lupe kawan pas couple, korang memang tergolong dalam lingkungan makhluk2 yg agak 'tak gune punye olang'.huh~
.
.
.
.
: ok.dulu aku pernah tergolong dalam golongan makhluk tak gune mase aku couple .aku tarik muke bile bf aku keluar ngan kawan pompuan dia. ape yang aku dapat ialah, bf aku tak kawan dah ngan pompuan tu, dia couple terus ngan pompuan tu.get what i want to say? :

~ sesungguhnya semua yang kita ada hari ni, cuma pinjaman sementara.pinjaman dari NYA.~



Tuesday, October 19, 2010

i'm back!i love malaysia!




hye korang.
i'm back!
semalam aku baru jek balik.
balik dari larik2 jauh2
penat giler oo..
membuta jek sampai hari ni..

ape pon..best giler berlarik!
best sangat2..
kire memang jadik 1 kenangan terindah la dalam idup ni..

mase nk pergi tu memang bercampur baur la perasaan.
last minute rase cam taknak pergi pon ade.
tapi memang cam haram la kan kalau tak pegi.

papepon thanks n congratulations kepada semua yang terlibat dalam program melarikkan diri ni.

abang a (asim)
abang r (remy)
yamazaki (muja)
muiz tiffany
chong
chua
thamin
foong
sarah
farah the bangkai
imiarron
cik nana
dayah
dylah
ayna
nochacha
yanyan
yasmin
kok shy

(korang memang best!)

and paling penting..
tuk dr.alvin yang sangat baik+sangat menjage kitorang kat sane+sangat sporting
thanks a lot...

: will update the story and picture of the journey later....:
~ larik memang best.tapi i tetap sayang msia.sebab ayam msia halal.ade paham?~





Saturday, October 9, 2010

selamat jalan romeo~


dah nak pegi larik bawak diri tapi masih belum siap packing
ape nak jadik ni maizatul?

kenapa x rase excited nak pi larik bawak diri ni haaaa?
kenapa rase sedih tibe2?
ok.taktaw camne rase nye x leh call mak gayut lame2 hari2.
macam mane ni?
uwaaaaa

kamu.kamu.dan kamu.
sila doakan keselamatan saya mase larik bawak diri nanti.
doakan tak jadik perkara2 yang tak diingini.
doakan agar dipermudahkan segala urusan.

bye2 korang.
chow chin chow malaysia!
gua larik jauh2 dulu.
jangan tepon msg segala kalau kedekut kredit.hokeeeyyy?

~will be offline from 10 a.m 10/10/10 - 18/10/10~

Thursday, October 7, 2010

pemberian seketika yang indah.


pemberian itu
hanya pinjaman.
dan tiba masanya.
perlu dipulangkan.

memang benar masa depan itu sesuatu yang tak dapat dijangkakan
tapi dengan keadaan sekarang..
tapi kalau ini yang terbaik, tak salah untuk aku melepaskan.

walaupon sesuatu itu nampak indah dipandangan.
tapi selalunya ia sukar dipegang.

aku bersyukur dengan pinjaman sementara ini.
aku bahagia dan aku gembira.

satu impian terlaksana.
walaupon sudah tiba masa untuk aku memulangkan pinjaman itu.
walaupun sedih.
walaupun sedikit kecewa
tapi aku tahu.
aku masih bisa tersenyum
kerana
kenangan pinjaman itu.
akan tersemat sampai bila2.
terima kasih syukur tak terhingga.


Saturday, October 2, 2010

kalaulah kamu tahu sebabnya...



harap maklum :
aku rasa ini kali kedua aku menulis tentang ini dan kali kedua bermakna aku benar2 serius.
ya!benar2 serius.tolong jangan pandang enteng!

kalaulah dalam dunia ni semua orang fikir setiap benda yang jadi ada sebab tersendiri, aku rasa dunia aman..

bila rase kekuatan diri meningkat, sedar tak sedar kite semakin suke utk menindas yang di bawah.
kenapa perlu dipertikai perbuatan orang lain kalau itu sebenarnye satu perkara yang langsung tidak penting.

alasan : mahu semua orang paham situasi diri.
tapi pernah kamu beritahu situasi kamu pada orang lain.
tidak kan?
dan oleh itu janganlah anggap semua orang akan paham kamu

benda kecik dibesarkan
tidak kah kamu tahu ada seseorang yang berjiwa besar terluka hatinya dengan kata2 kamu.
sedarlah
rambut sama hitam
hati lain2..

kalau kamu nak orang paham dan tuntuti kehendak kamu.
buatlah perkara yang sama dahulu.

bila kamu marah2 kata orang tak paham kamu.
tapi bagi aku, kamu sendiri tak paham orang lain
dan bila aku berada ditengah antara dua pihak.
aku tahu.
masing2 punya sebab.
jadi tiada sebab untuk kamu mengeji sebegitu.
ini hal kecik sekecil zarah.
bukan sebesar kapal ke timur tengah...

tolonglah..
kamu yang aku kenal bukan seperti ini dahulu.
walaupon aku tiada kene mengena.
tapi secara tidak langsung pandangan aku pada kamu jadi terus berubah.

aku sudah punya pengalaman.
dan aku harap kamu ambil ikhtibar..

~aku, kamu, dia berbeza.~