Friday, January 21, 2011

dilema perempuan rempit yang menggelabah.


perempuan.
cantik ke tidak.asal name pompuan.
lumrahnya memang selalu dingorat
maksud aku.ngorat di jalan raya.

lelaki pula .mestilah si pengorat.
sebab bapok takdenye nak ngorat pompuan.

selain bas .transport utama aku nak ke mane2 adalah motor.
dengan motor, aku ngan malisa boleh sampai mane2..
tapi tak la jauh sangat setakat nak pegi bukit indah tapi sesat termasuk jalan tebrau tu dah pernah la kan

bile perempuan naik motor.
sebenarnye agak buruk bile pandang dari belakang.
dengan kaki yang duduk macam mengangkang.
memang agak failed.
tapi kalau duduk dua2 kaki ketepi(apa nama dia ha?)
itu lagi failed.
ingat ni filem primadona nak duduk macam tu?
kalau jatuh,memang kahkahkahkah .sape suruh duduk gitu?

lari tajuk la pulak.isk!
haaa..bile naik motor ke keta.kalau ade something wrong somewhere, mesti kenderaan lain akan hon atau angkat tangan or jerit kuat2 sebab nak gtaw ade something yang tak kene ngan kenderaan kite
niat ni memang murni..
yela...n i like that sooooooo much.

tapi.
sekarang masalah nye.
disebabkan lelaki suke main switswit weeeewittt tegur2 kat jalan raye.
i rase menyampah.
sebab?
bile kene tegur ke.kene hon.mestilah gelabah sebab ingat ade something yang tak kene kat kenderaan kite
dan sebagai pembonceng yang setia.keje aku la nak mengecheck mane yg tak ok.

macam haram tak dengan trafik kat johor bahru yang tahpape tah
macam haram tak dengan pemandu jb yang memang tak suke bagi jalan.
macam haram tak bile ade orang buat kite gelabah ingat kenderaan kite nape
rupenye2 saje2 nak usik.
memang haraaaaaaaammmmm rase nak cincang2!

bencik i taw
u tak taw ke i ni menggelabah kalau bab2 jalan raya?
kalau i tereksiden macam mane?
i belum kawen hokkkkkkeyyyy
grrr!

~balik2 pembonceng.bile i nak jadik pemandu pon tak taw.haizzzz~


9 comments:

♦♦orked♦♦ said...

haha.. totally agree la cik memy.
rase mcm ade yg x kene je dgn kete or moto kita..
pd hal xde pape..

plg dasat kt jb.
sepnjang jalan from kempas to cs, byk gle lelaki2 yg jakun..
duk hon2, tp nothing wrong with the car..

Alif said...

aku kan,
hangin satu badan akan muncul bile tyme aku bawak krete,ade org potong Q,n men selit je...kalau moto aku x kesah,ni krete..
ape tindakan aku?aku akan kejar krete tu dan aku akan follow kaw2,n aku akan hon2 krete yg cari pasal ngan aku...
hahahaha,baru puas hati aku...sape sruh potong Q pastu membahayakan pemandu lain...mmg aku pon layan ko mcm samseng la...
so pemandu kat luar sana,bawak krete tu,skema ea...jgn nak tunjuk sgt...

Leena said...

ouh...smoge kau cepat jadi pemandu...lepas ni takde la ko gelabah sangat nanti...
sabar eh..mmg org2 johor bawak transportation ntah ape2 ntah..sma gak kat bp nih..

radin fadli said...

sibuk-sibuk mengcheck motor apabila di hon, rupanya orang yang hon tu kenalan rupanya... Wahh selalu dingorat eh?saham tinggi beb..=)

Nurul Syazana said...

haha . kelaka la . :D but stuju3 . hehe .

Myra Arshad (: said...

betul betul. lelaki pantang tengok perempuan. hadoii. dunia dunia~ :D

Encik Tikus said...

MEH LAA PINDAH SELANGOR..

fara said...

isk. bahye taw.
dorg ni agak2 la klo nk ngorat kan.
isk2~

ada said...

same la weh! aku pon selalu gak jadi cenggitu,. tambah2 bila kat trafic light,. aku tak suka lampu merah lama2 sbb ader la yg mula memandang,. ader sekali tu, lori hon aku,. ingat salah ape.. tapi sje je dia nk hon.. hasam disitu!