Friday, January 7, 2011

dilema pelajar, perempuan dan dot dot dot

dilema.
sekarang budak kelas aku semua dalam dilema nak pilih tempat praktikal
aku lagi lah..
reti naik basikal jek
so, choice nak g tempat praktikal makin limited.

sekarang ni aku de 1 tempat dah
dekat ngan umah kakak aku
akak aku pon keje kat situ
elaun pon dapat
tapi dia wat keje gis
kenelah jugak ngan kos aku.
memang ade kaitan sangat2

tapi ntah.rase macam aku nak wat keje remote sensing
bile tanye kat senior pasal tempat tu,
banyak yang positif gak la
kompem ade keje
aku taknak la g praktikal kene wat keje potostat ke ape
taknak la 10 minggu praktikal tu asyik main fb aje


tapi kan...
senior aku kate kat tempat tu agak strict
dan supervisor dia anggap student dah taw semua
takut nye~

hmmm..
korang rase kan.
nak praktikal, better g private ke government?
korang cerita la pengalaman korang praktikal camne.
kalau korang ade company yg related ngan aku nye kos area bangi, serdang, or putrajaya, bagitawlah aku
aku major remote sensing taw.taw
tolong eh bagi pendapat korang..
aku betul2 dilema ni
korang memang baik la kalau dapat tolong aku.
sayang korang lebih nanti...hehe
ok la.itu sajo~kelas kensel nak balik bilik!yehuuuuuu!

~setapak ngan subang tak masuk dalam list.nanti gua keje jalan jek!~


3 comments:

niesz said...

kalau ley pilih tmpt prktikal yg senior da pnh g, senang ckit..ley tau ok ke x tmpt tu..mcm niesz dulu, sbb kn xde snior yg pnh LI kt ctu, mmg agk perit gak la.

..hizamirahim.. said...

hehe.
takde pengalaman pulak.
so, tak boleh nak cerita apa2.
adeh.
good luck!

fara said...

setuju ngan niesz.
at least bole usha cite tentang tmpt tu ngan senior.
bole bersedia awl2 kan :)