Wednesday, February 16, 2011

kopi pon leh wat orang mabuk tahu?

sem ni banyak azam aku
salah satu nye nak diet.
huu..mesti ramai yang tak puas hati aku nak diet.
aku ni sebenarnye badan da naik
tapi lemak aku penyegan.dia naik kat peha jek..
sebab aku tinggi orang tak nampak la sangatkan

mak aku pon da bising suruh jage makan
yela.zaman sekarang ni, hospital tu penuh dengan orang muda jek
nak2 bile berkawan dengan blacksugar tu.
mamat tu memang pantang bab2 menjage kesihatan ni
dah banyak kali aku kene ceramah sebab asyik makan mcd la kepsi la.
tu belum masuk bab aku tak exercise.
belum masuk lagi bab aku tido tak cukup
penat nak dengar kene bebel la..huhu~

jadi sem ni, utk mengelakkan aku kene bebel, aku pon tukar la gaye idup aku
makan makanan berkhasiat banyak2(berkhasiat ke?)
masak sendiri kat bilik beb hari2.
tak sedap belakang kire.
i beginner kot..huhu

aku ni takde peti ais
motor lagi la takde
selalu aku soping barang dapur seminggu sekali.
limited sungguh la sayur aku camtu
lauk memang selalu goreng telur jek.sobsob=)(

haih.perubahan mendadak betul
serius susah betul aku nak tahan nafsu makan aku
yela.dulu seminggu berapa kali aku makan fast food.
memang boleh kate tiap hari makan kat luar la kan.
sekarang.sob sob.=(

hari ni, oleh kerana nak membalas dendam sebab hari2 makan lauk masak sendiri yang tak sedap tu, aku pon ajak la aini keluar g jusco
before pegi tu aku goreng cekodok + minum nescafe.(aku bukan peminum kopi sebenarnye.)
kat jusco, melantak mcd + minum coke.
balik makan kek secret recipe.
tak lame lepas tu.nak taw aku jadi camne

aku rase aku da separe mabok da
kepala otak berpinar2
muke da merah2
idung da berair
pattern orang lalok gitu

ha.padan la muke aku.
sape suruh minum nescafe + coke
pastu tak reti nak minum air masak.
padan la muke sekali lagi.

moral of the story.
beringatlah kalau nak makan kawan2 oiiiii.
dah.bye

~sudah 12 hari.dan hilang masih~




6 comments:

Lelaki Ini said...

errr!
kalau minum coke plus nescafe boleh penin2 lalat ek??
tak pernh try plak..
hehehe

abe long said...

bleh try kalo mcm ni

cik helena said...

memy~dpt pass untuk RATU-email cikhel eh helenalatisha@gmail.com

♦♦orked♦♦ said...

perghh..
ko pg bantai mkn mcm2..
glucose level mmg dh over the roof dah tu,..=)

beautiful_rose said...

aku allergy segala jenis kopi termasuk nescafe.lepas minum kepala akan pening dan mendatanmgkan migrain y tak diundang...sdisss






huhuhu lama gila aku tak kesini.agak bz skang.

Heidi Shafiq said...

ko dah kurus belom? :P