Wednesday, April 27, 2011

bapak i yang semakin diam semakin menakutkan



pagi.

pagi2 gini teringat plak kat bapak i.
rindu nye dah sebulan tak balik

dulu masa kecik2, mak garang sket.tu yang duk manja kat bapak
biasalah.anak bongsu.
tido pon kene bawah ketiak bapak
kalau bapak takde kat umah pegi jauh2 memang mak kene prepare siap2 baju bapak.
baru lah anak dia ni boleh tido peluk baju bapak dia
kronik sungguh.

teringat mase kat asrama telok.
pagi2 nampak bapak lalu depan asrama naik motor.
kadang2 kalau pegi klinik kan lalu pekan kan.
taw2 nampak bapak punye motor.
memang pastu dengan baju asrama nye, memang cari bapak kat satu2 kedai.
pak, roti canai satuuuu!heeee..bestnye!

mase 1st day kat matrik, dapat bilik tingkat 3..
lif takde taw.
mase tu yang hantar pegi daftar mak, bapak ngan abang ijam
mak sakit kaki tak larat nak naik tangga.
abang lagilah, tak larat nak jalan turun kereta sangat.
so, aku dengan bapak jela yang mengangkut barang naik sampai atas
1st time taw bapak tolong aku kemas2 bilik
siap sapukan bilik n pasang cadar.
memang aku ingat momen yang sweet sangat2 ni taw.

bapak aku ni jenis pendiam taw
dia kalau marah, makin marah makin diam.
so kalau dia diam sangat2, opsss.sila jangan cari pasal maizatul
nak taw, pasal 1st time ujian kat mrsm failed biologi.
tu la 1st n last time failed taw
mrsm kan hantar slip setiap kali exam, so 1st time bapak dapat slip antar kerumah tengok2 anak dia ni failed.
hujung bulan cuti aku balik umah, bapak aku senyap jek
takde nak gurau2 sangat ngan aku
pastu aku pegi kedai saje nak menggedik ngan bapak aku
bapak aku tanya slow giler nada dia.
"kenapa failed?'
huwaa...speechless.
nasib baik bapak tak bising, tapi, mase nak balik , bapak tak hulur duit belanje kat aku pon.
marah benor dia rupenye sebab mak aku kate, duit tu sebenarnya bapak aku bagi tapi dia taknak bagi sendiri kat aku sebab marah.huwaaaa.

hmm..rindunye kat bapak.
rindunye nak cakap, bapak cantik tak kite pakai macam ni.cantik tak anak bapak ni?
nak taw dia jawap ape?
cantikk...cantikkkkk sangat.macam musang(sebab i rajin tak tido malam.kekekeke)

oklah.tu je nak tulis.
opps....i rindu mak juge...rindu sangat...tapi kat bapak rindu banyak sikit lah!
bye!

(miss.miss.miss u mom.miss u dad.)

4 comments:

beautiful_rose said...

aku pon rindu gakkk

Nor atau Nad said...

baru lepas rindu
hehe

poksudaus said...

sweetnyer :)

no_cha said...

rindu pak cik kamal gak....