Sunday, April 24, 2011

mati itu pasti.bila itu mungkin



pagi- pagi celik mata terus mengadap fb.
tengok ade junior meninggal
(sedekahkan alfatihah untuk dia ya kawan2)

habit aku , kalau yang meninggal tu ade fb, mesti aku pi bukak fb dia tu godek2

mati itu pasti.cuma kita taktaw bila
bila bace status org yang dah meninggal tu kadang2 perasan status tu ada hint tentang kematian

tapi tu la.mase kite hidup ni kite mane perasan kan.
kita taktaw bila kita akan tinggalkan dunia ni
mungkin 20 tahun lagi, mungkin 1 tahun lagi.mungkin 1bulan lagi.mungkin 1 hari lagi.dan mungkin selepas habis tulis post ni.
segalanya mungkin kan?

: : : cukupkah amalan kita untuk dibawa kesana?renung2kan : :

~aku harap bila aku dah takde, blog, fb aku pon semua ada org tolong delete.i need to give my password to someone.sape eh?~


2 comments:

☻UsaGi NaNa☻ said...

bg pasword awk kt bff awk ke..tgglkn note..huhuhu..

takziah to the famili

SHARIFAH NUR AZWA SYED ISA said...

mai, akak pun pernah terfikir benda yg sama..bila akak dah xde nanti, akak nak someone yang rapat dgn akak deletekan sume akaun yg akak ade~ :)

anyway, alfatihah utk arwah..semoga dtempatkan d kalangan org beriman..kita hanya tggu masa utk dipanggil ke sana. :)