Friday, June 24, 2011

sape nak password blog i?

aku mahu, bila aku sudah tiada di dunia lagi
segala acc fb, blog, fb shop, email dan ape2 lagi lah social network aku ni dipadam.
dah lama dah sebenarnye aku fikir mende ni.
tapi aku masih tak jumpe jalan penyelesaian,

kepada sape aku nak bagi pasword aku?
kalau tak bagi, kat mane aku nak simpan pasword aku so bile aku takde org akan amik pasword tu dan delete..

ada sesetengah orang, bagi pada pakwe la, kawan baikla..
tapi aku tataw la nak bagi kat sape.
sebab dalam dunia ni orang paling aku percaya 100% cume mak bapak aku.
korang jangan nak suggest suruh bagi mak bapak aku sebab mane ler mak bapak aku reti nak bukak menatang social network ni.

so..korang, any idea?

~mati itu pasti, bila itu, tak kan kita ketahui, mungkin esok, lusa , mungkin jua sebentar lagi~

32 comments:

kakcik said...

Kakcik tak pernah pula terfikir nak mewasiatkan laman blog dsbgnya. :)

James Alexander said...

beri pada suami...


kamu dah bersuami kan...???

gedek! said...

Hey!

Cool name foe a blog, lah!

serious!

cikmemy said...

kakchik : terfikir ni pon sebab rase x best lak kalau dah xde, tapi blog still ade..

james alexander : err.belum....camne?huhu

vampire's lovex said...

alohhhh nape nak tutup blog....

bagi kat adik beradik laaaa...nnti jd pape senang..kalau bg kat pkwe,blom tentu leh caye hoho

cikmemy said...

gedek : yeke uncle..biasa2 saje lah~

vampire's lovex : nak tutup...x mo menimbulkan fitnah bile dah mati nanti..hukhuk....

NM02 said...

bagi kat mak ayah soh simpan. nnt bleh dia bagi kat sesape soh buatkan...

beautiful_rose said...

ko buat wasiat bari pd sesiapa y berkenaan.if andai ko dah tak de nanti wasiat tu akan lepas pd org y di tuju...


aku pnh fikir pasal ni juga.tapi aku rasa biarkan sajalah...

Marcella said...

ada terfikir juga.bagi pada orang yang kita percayai..atau kita buat wasiat ke??caner??

ABU said...

apesal aku rasa mcm lucu ja entry ni hahahahaha..bagi kat aku kalau mcm tu hahahaha

Siti Mashitah Saidin said...

aku pon pernah terpikir benda nih... huhuh~ cam mn tuh?

cikmemy said...

nm02 : betul gak tu...diam2 bagitaw kat mak kan kankan

beautiful rose : uih,..wasiat.kang kene gelak lak ngan org tu..hehehe

marcella : tu la..tengah carik solution camne ni..hehe

abu : bagi kat ko?bley2..bley blahhh.hhuhu

mashitah : tu la...camne tah kan..tataw nak bagi sape=(

rara pinkmafia said...

erk.knp perlu bg kan org lain.akk tunang akk pon akk xbg taw.

hanaahmad said...

fiu..aah. terfikir jugak kan. takkan kau tak punya seorang sahabat yg boleh dipercayai? kalau aku, aku ada orang yg aku sgt percayai.

cikmemy said...

rara pinkmafia : nak bagi orang lain.sebab kalau dah xde, nak suruh orang tu tolong delete blog, fb, etc..huhu


hanaahmad : sahabat yang dipercayai tu ramai...tapi, not 100% percaya untuk beri pasword bende2 macam ni...

misya said...

bg kat anak2 la

aizamia3 said...

biarlah tinggal kenangan.. tak payah bagi sape2..

JIJI YU said...

haha...biarkan je.buaknnye ade yang tau pw ko kan..nnti aku hack ye

AI said...

- let it be...abis nk wat camne...

Liyana Zahim said...

Tulis shje di bawah katil dan tglkan surat wasiat.. Dlm surat wasiat itu khabarkan pasword blog dan sgala menatang social network tu ade kat situ... Bernas kan idea sy? Sy tak sgke sy bijak juger... Hahahahahaha~

Nasriq said...

aku baru je terfikir ni... garu2 dagu gak ni...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

biarkan ajelah..moga² kawan-kawan yg salu baca blog tu dan tahu apa terjadi pd kita blh sedekahkan alfatihah setiap kali terbuka blog kita tu..

Alif said...

adoy,napelah minggu ni member2 aku slalu pikir camni?
termasuk ko akma,da dua org tau yg bgtau aku pasal ni...
smue tu da ditakdirkan...jika kita berusaha dan Allah mengizinkan utk kita mengubah takdirnya,inshaAllah,jika x berjaya mengubah takdir maknanya ade hikmah disebalik semua perkara yg berlaku...

Cikli said...

awak membuatkan saya dihantui pemikiran yang sama. tetapi semestinya kepada kajol. sambil layan daun hijau.

HonEyBuNNy said...

eh eh..

kenapa cakap macam tu...

xpa..bagi dekat adik beradik ke...suruh diorg simpankan...;-)

Ungu said...

aku suka bila orang ingat aku lepas aku dah takde.

blog sebagai tanda kenang-kenangan.

hm. cuba kau bagi orang yang random.

kau naik ktm dan beri password kau pada remaja pertama yang kau nampak.

Setelus Hati Zinnirah said...

wah, 1st time nk komen kt blog cikmemy ni.. erm.. rasenye ape kata kt kwn yg paling baik dalam hdp cikmemy.. InsyaAllah ok.. :)

♦♦orked♦♦ said...

erk.. btol tu.. aku pon x pnah trpk..
nk bg wasiat kt sape ni ek???

nawal addina said...

nama belog akak unik ! nawal suka !

btol , tak tipu :)

sy bulan ;) talking to the moon

emieysandra said...

xpnah terpikir lak nk bg password blog kt org len bile emiey dh xde, die akan dlte blog tu..uwaaa~! kes brat nih, kne pikir dh skg..uhuk3 =.='

Edy Zaidi said...

xpernah lak terfikir pasal benda ni..huhu

cik helena said...

kenapa bg kite sedih ne!!grrrr

tak baik tau cakap camtu T__T