Friday, August 5, 2011

ketakutan kejalanan

pukul 4 pagi dan tidak boleh tidur.

fikir macam2 dan sampai tak terfikir.
haih~

hari ini kite ke segmen meh berkongsi masalah macam tak tahu malu cite masalah kat orang yg bace blog ni.malu sebenarnye.tapi nak cerita juga sebab dah pusing2 kepala den mikirnye...

dah setaun dan lesen keta aku masih xdapat.ye!masih tak dapat boo sama saya cepat

sebenarnye taun lepas aku da g kelas da belajar, dan2 kene balik johor plak, abis tergantung gitu jek kelas aku.pulaknye, balik sabtu ahad jek, bz plak tu..bila cuti panjang sket ade jela xtvt.memang tak sempat

jadinye, sekarang bila cuti masih ade sebulan lebih, aku nak la sambung belajar tapi excellencebodoh tu memang menyusahkan aku.sistematik la sangat katenye.nak belajar kene ikut jadual dia free, bukan kite free, pastu banyak lak cekadak.itu tak boleh, ini tak boleh.paling hangin, salah staf dia, x pasal2 aku nye kelas burn 1..haih.aku geram betul!

aku ni da kompom2 tak reti nak bawak menatang name keta tu woi.bukan takat tak reti tapi takat takut dengan jalanraya tu memang tinggi.aku ngeri.aku takot.ni aku amik lesen pon sebab terpaksa tahu.kalau aku tak amik, sampai bila aku nak susahkan orang.sampai bile aku nak naik transport awam.ni kak dayah da nak kawen, buatnye dia ikut nizam pegi sabah, sape nak bawak mak aku pegi hospital kalau dia tetibe sakit tengah malam.sape nak anta bapak aku pegi pasar pagi2.paling penting, aku nak pegi mana2 sapa nak bawak?cakap sket...

korang yang baca ni jangan nak gelak nak boo aku sebab aku takut nak bawak keta...masalah ni walaupon korang nampak remeh, lagi susah aku nak tanggung banding putus cinta.aku dah la takut dengan jalanraya, pastu keje klinik dulu hari2 de orang eksiden datang.meraung2.masa doktor rawat tu, duk pegang tangan aku kuat2 "kak sakit kak"..sekarang ko cakap macam mana aku makin tak takut?

aku nak belajar bawak keta.keta manual kak ani da bagi da.dia kata nak guna, gunalah.masalahnye sape nak ajar.cikma, kak dayah, dah lupa bawak manual.harap abang, mimpilah kalau dia ajar macam ajaib kan.nak harap abang ijam , dia pon duk dengan sakit dia tu.hmmmm.sapa nak ajar aku macam ni.huwaaa.huwaaa..nangis~~nangis~~



~mungkin awak pk masalah saya sangat remeh dan tak perlu kot nak kecoh macam ni, tapi ye, this is my big problem yang tak setel2 sejak dulu lagi~

~ok lepas ni boleh tukar nama blog dari saya bintang tapi awak bulan ke? kepada iniblogmasalahmaizatulyangkongada2nakbacajugaksapesuruhpadanmukeko~

6 comments:

Naim Marinin said...

keyakinan diri perlu tgi, mai.. hahaha

~AmyLiana86~ said...

ambik r lesen tuk kebaikan cik memy...

panjangnyer nama blog..heehe

Aznim Hanem said...

sabar je la ye cik akma :)

cincai bolai said...

mai aku ajaq..hehe..ikhlas nii tucing

Radin Fadli said...

Wajar takut pasal jalan raya tu keras

azs said...

rileks cikmemy.. ketakutan boleh diatasi dengan keazaman.. so, sekarang dah ada peningkatan kan.. so, teruskan usaha anda k! go go cikmemy.. ;-)