Monday, September 5, 2011

soalan peberet raya


hai.assalamualaikum...

hari isnin dah rini...semua org pon dah start keje..dah x nampak dah org beraya..yela..rezeki kene la carik.kalau x mau makan ape kannn...

setiap kali raye, mesti ade soklan peberet dari sedare mare, kengkawan..soklan ni ikut musim...cube try tengah musim ko baru abis spm ke, pmr ke, upsr ke, soklan wajib mesti tanya berapa a...haaa..pastu duk banding2 keputusan kite dengan org lain.ntah pape..x suke betol....

so, soklan peberet taun ni...

macam biasa la sedare, ni da kali ke 4 tanya...

ko belaja dah abis belum?amik kos ape?eh, remote sensing tu pasal apa?
kalau sedikit kurang ajar, ditanye nye lagi, ade ke keje tuk ko?
cis....xpe..kalau xde keje remote sensing, banyak lagi keje sy bley buat mak hencik, pak hencik...

kawan2 plak, soklan wajib mestilah...ko ngan sape sekarang?sape?sape?sape pakwe ko?

hahaha... tang ni macam best plak kan main sorok2 diam2....tak ramai yang tau status luvluv aku ngan sape...bukan pe..bagi aku, benda kalau tak pasti, bende kalau belum nak kawen ni malas rase nak heboh kat kengkawan..kang heboh2, sekali tak jadi, malu 1 hal...sedih 1 hal..tak gitu?

selalunye, mende camni, kat kengkawan rapat macam malisa, sarah, mas, jek selalu aku cite aku tengah berkawan ngan sape.aku tersuka sape..sape tersuke aku.sape aku reject, sape reject aku kan...kat kawan2 kurang rapat ni den segan la nak bagitau ape ade kat ati den ni.malu.malu.

bila kengkawan ni tataw kite ngan sape, mulelah dia main teka teka kan...dah bile kite jawap, " aku single.aku kawan jek ngan dia" ..dorang tak caye punye..sudahnye kite plak kene..."ko jangan nak bagi jawapan artis"..haha...adoiyai...gitu nak jawap ape eh?

macam2 soalan kan, macam2 ragam...tapi layan kan jela eh...soalan2 agak2 tak bley jawap tu, tak yah la jawap...sebab tak semua bende perlu kite nak heboh sane sini..ye tak?biorlah org kate pe pon....biorlah org kate kite umur 22 tahun x de pakwe..kite tak kesah..kite muda lagi..kawan2 ler dulu ye tak?nanti kang, da bis belaja, keje jap, kumpul duit, kawen terus.senang!muahahaha

hmm..tu jela soklan peberet aku taun ni..soklan peberet awok2 yang lain ni ape plak?cecite..cecite...


byeee...



3 comments:

gedek! said...

22 tahon takde pakwe?

uncle umor 7 tahon dah ada makwe....

hehe

Setelus Hati Zinnirah said...

ahaha.. soalan cepu cemas.. klu cikmemy dh sampai mcm umur akak ni, soalan tu dh jd x bp nk cemas dah dik.. :P

azs said...

tergelak bila baca kisah cikmemy ni.. sabar je la ek.. manusia ni, akan sts bertanya soalan sbb mereka tak pernah puas dgn apa yg mereka tahu..