Tuesday, September 6, 2011

tanak sekolah~~

assalamualaikum~~~

selamat pagi cikgu!

selama aku duk umah , pagi2 gini, mesti mukhriz nangis tanak pegi sekolah.
geram aje tau.
macam2 alasan di bagi.sakit perut la, demam la, kaki sakit la...ape la...

aku tak tau ape feeling jadi mak bapak, tapi aku cukup geram tau tengok budak tak sekolah.
rase macam nak belai2 ngan kaki jek tau..memanglah baru darjah 2, tapi kalau dari darjah 2 ni ko x pupuk rase nak ke sekolah, ke laut lah jawapnye.

so pepagi tadi, aku masukkan jugak muhkriz dalam keta.nangis abis kuat, aku masukkan jugak.hantar sampai sekolah.sampai sekolah tanak turun gak.pujuk2 tanak turun gak.last2 aku dah geram, aku pukul jek dia pakai kasut sekolah dia.geram tau.org sogok ngan game, kfc, aiskrim semua tak jalan, haaaa.aku sogok terus dengan kasut sekolah.padan muke.

teringat mase kecik2, mase tadika, aku buat perangai macam mukhriz jugak.3 bulan.3 bulan ok aku mengerjakan mak bapak aku tetiap pagi.mase tu mane ade keta, bapak anta naik moto.ko bayangkan aku nangis tiap pagi..last2 ko tau ape bapak aku buat?

pepagi, kul 6 aku da bangun, mak siap kan beg, baju sekolah bagai. bapak g pasar telok pepagi, so kat motor dia belakang tu ikat ngan bakul sayur. pagi2 tu, pas subuh, bapak angkut aku pegi telok beli sayur.lepastu aku mintak roti canai ngan milo..singgah la restoran makan dulu.pastu, bapak anta g sekolah la kan..tapi aku mintak jajan..jajan tu plak mesti kene beli kat kedai depan masjid batu 9. dah beli2 jajan, anta la ke sekolah...

dah disogok macam2 pon, sampai sekolah, aku still buat perangai..masuk pagar jek, mule nangis tak ingat dunia...tapi time tu bapak tak layan..di tarik jugak aku masuk kelas...cikgu2 aku da siap sedia dah..aku datang jek, dorang tunggu kat pintu, tarik aku masuk, n terus kunci pintu tingkap semua tutup....masuk kelas, aku terus diam, ko tau nape?aku diam sebab bapak aku tunggu kat tepi kelas ...so bila dah ralit, sejam lepas tu bapak aku blah...dengar bunyi motor bapak blah, aku start la nangis balik..tp cikgu kate, takpe, kejap lagi bapak datang balik..so aku diam la kan...

benda ni jadik, 3 bulan ye.3 bulan bapak kene layan anak nangis g sekolah..anak ade 8, aku sorang wat perangai hodoh tu....haih..teruk benor...haaa..lupa plak, pernah sekali, aku nangis tau pegi sekolah, time tu maybe bapak aku tengah tensen, so, dia suh turun moto, sekali dia amik tali yang ikat bakul tu nak pukul aku...belum sempat bapak aku pukul, terus aku kate, ok2 atul pegi sekolah..haha..takut gak ..


sebenarnye, budak2 tanak g sekolah, bukan sebab cikgu garang ke ape, tapi sebab mengada2....aku tau la sebab dulu pon aku ngengada sebenarnye.kuikuikui..teruk perangai..ish.ish...

mukhriz, mukhriz, pegi la sekolah..kalau ayis pegi sekolah, cik atul belanje aiskrim seminggu pon takpe...kesian mama hari2 penat melayan ko nangis..mama ko dah la penat meniaga, penat layan ko lagi..haih....mukhriz, mukhriz....sedih cik atul tengok kau tanak sekolah tau...hmmmmm


dah la tanak tulis lagi.sedih.bye

3 comments:

gedek! said...

uncle pon nangis pagi tadi sebab tak nak gi kerja...

boss garang..

Alif said...

itu baru anak org,blom anak sendiri,
kompem anak sendiri mst mcm rimau...
haha

azs said...

gelagat anak2 kecil..teringat gak time first g sek.. lebih kurang la camtu gak.. hope, cikmemy bersabar la dgn karenah anak kecil tu ye..esok2, dia rajin p sek.. :)