Saturday, September 3, 2011

tanda2 bell's palsy da ok =)




actually, mende2 ni aku amik dr sini, tapi aku buat dia jadi simple la eh....

1. recovery akan start beberapa minggu selepas penyakit bells palsy ni kene kat kite..so, sabar eh awak.=)

2. first thing the patient will notice when recovery starts is a tingling sensation in the face--similar to what it feels like when a foot falls asleep. Pain might also be accompanied by healing.
( err..tingling sensation tu, google translate kata, sensasi cucukan.haha..sori la, pg2 ni lemau rase nak berjalan g umah icah pinjam kamus.)

3. masa proses nak sembuh tu, kite akan rase movement kat tempat yang sakit tu, tapi, kadang2 ade jugak jadik, kite tak senyum pon, tetibe mulut kite tersenyum sendiri, tu adalah tanda2 lama lagi lah nak baik..
(tapi jangan risau, bells palsy inshaallah bukan penyakit yang permanent.so awok akan kembali hensem dan cantik pasni.)


ini jela kot yg tulis kat situ..i copy paste jek.

bak tau lebih info.ko pegi jela kat sini eh...

http://www.ehow.com/how-does_5295680_signs-recovering-bells-palsy.html



p/s : doakan kawan saya cepat sembuh ye kengkawan!



No comments: