Thursday, January 27, 2011

busy bee.



sudah pukul 4.30 pagi dan masih belum tidur.
perghhh!rosak jadual aku.
rosak lagi jadual diet aku bile stay up ni mestilah kompem punye keje nak mengunyah.huh~

esok dah nak balik selangor tapi keje berlambak2 lagi
mane mau digitize topomap nye
mane mau assignment database nye
mane mau quiz techniqal writing nye
mane mau quiz microwave nye
mane mau lab microwave nye.
mane mau assignment tech writing nye
mane mau bace journal lagi
mau gilo den camni~

nampaknye balik ni aku cuti tak cuti la gamaknye
hari jumaat nak siapkan quiz + digitizing.
hari sabtu nak teman kak dayah usha baju kawen
hari ahad mau gathering same member mrsm.
hari isnin mau jumpe blacksugar.
pastu mau lepak lame2 same malisa lagi.

cuti ni macam2 benda aku nak wat.
nak kemas kedai bapak
nak belajar masak ngan mak
nak praktis bawak motor.
nak buat coklat
huih,macam2 lagiiiii

sempat ke tak ni ..
alohai..utm..nape la cuti seminggu jek.
nak cuti lebih2 ponteng da tak berani
wuwuwuwuw..nak cuti lame.....

ok.ok.dah.nak tido.nak merepek panjang lagi kang tak bangun subuh la jawapnye..
bye korangggg
i lebiu alll
tetibe*

oh lupe, ari ahad , isnin, selasa aku ade kat area serdang..kl pon ade tapi siang je la kan..ehem.ade sesape nak jumpe aku tak?huhuhuhu...nak jumpe gtaw hokeyyyy..daaaaa..


~sekadar nasihat.kalau nak berfesyen, better selidik dulu fesyen yg kite nak pakai tu.aku suggest kat korang, pegi tgk jewish nye fashion.kebanyakan fesyen pompuan kat malaysia sekarang banyak persamaan dengan jewish.huisyyy..penjajahan minda sungguh!..kalau boleh, janganlah same ngan diorang k..ala..pakai biasa2 pon, kalau perangai awak elok, nampak elok benor da ...~



Friday, January 21, 2011

dilema perempuan rempit yang menggelabah.


perempuan.
cantik ke tidak.asal name pompuan.
lumrahnya memang selalu dingorat
maksud aku.ngorat di jalan raya.

lelaki pula .mestilah si pengorat.
sebab bapok takdenye nak ngorat pompuan.

selain bas .transport utama aku nak ke mane2 adalah motor.
dengan motor, aku ngan malisa boleh sampai mane2..
tapi tak la jauh sangat setakat nak pegi bukit indah tapi sesat termasuk jalan tebrau tu dah pernah la kan

bile perempuan naik motor.
sebenarnye agak buruk bile pandang dari belakang.
dengan kaki yang duduk macam mengangkang.
memang agak failed.
tapi kalau duduk dua2 kaki ketepi(apa nama dia ha?)
itu lagi failed.
ingat ni filem primadona nak duduk macam tu?
kalau jatuh,memang kahkahkahkah .sape suruh duduk gitu?

lari tajuk la pulak.isk!
haaa..bile naik motor ke keta.kalau ade something wrong somewhere, mesti kenderaan lain akan hon atau angkat tangan or jerit kuat2 sebab nak gtaw ade something yang tak kene ngan kenderaan kite
niat ni memang murni..
yela...n i like that sooooooo much.

tapi.
sekarang masalah nye.
disebabkan lelaki suke main switswit weeeewittt tegur2 kat jalan raye.
i rase menyampah.
sebab?
bile kene tegur ke.kene hon.mestilah gelabah sebab ingat ade something yang tak kene kat kenderaan kite
dan sebagai pembonceng yang setia.keje aku la nak mengecheck mane yg tak ok.

macam haram tak dengan trafik kat johor bahru yang tahpape tah
macam haram tak dengan pemandu jb yang memang tak suke bagi jalan.
macam haram tak bile ade orang buat kite gelabah ingat kenderaan kite nape
rupenye2 saje2 nak usik.
memang haraaaaaaaammmmm rase nak cincang2!

bencik i taw
u tak taw ke i ni menggelabah kalau bab2 jalan raya?
kalau i tereksiden macam mane?
i belum kawen hokkkkkkeyyyy
grrr!

~balik2 pembonceng.bile i nak jadik pemandu pon tak taw.haizzzz~


Sunday, January 9, 2011

tipah tertipu bang....



dalam dunia ni, ade 1 bende yang paling aku benci
dan korang pon mesti benci jugak.
benci untuk menipu, ditipu, tertipu, kerapu.penyapu.....whatsoever~

benci.benci.benci.
tapi kadang2 nak taknak terpaksa jugak menipu atas sebab2 tertentu.
aku rajin nak menipu bile naik teksi.
bile naik teksi, nak2 kat kl.
memang aku akan berlakon macam dah lame aku duduk kl
padahal kl.sori.2 tempat paling aku tak suke nak jejak.

naik teksi.driver bujang.
pernah sekali.dekat setapak.nak g wangsa maju.
sumpah aku tak penah jejak tempat tu
taw2 driver bagi choice nak lalu jalan mane.
senang jek aku jawap.
''abang lalu je la mane yang tak jem''
dalam hati.siot.kantoi la dia taw aku bukan orang sini.
menggelabah.
dan2.aku cakap dekat kawan aku yang naik teksi sekali.
"eh nak taw tak, dulu kat jalan ni la hery punye motor pancit."
kawan layan baik punye..
"yeke.dah tu buat macam mane?"
balas mesti lagi baik.ayat mau sedap.
"kat sini da dekat sangat umah dia.panggil member dia datang la.member dia ramai kat sini"
padahal.celah mane aku penah jalan2 ngan hery kat sini.
menipu.menipu ye maizatul
tapi hati senang.
atleast, driver tu taw, aku da familiar ngan tempat tu.
possibility nak kene tipu kureng~
tenang.

suara dari hati.
aku rindu sangat2 kat seorang hamba allah yang aku pernah sayang sangat2..
rindu.
rindu nak lepak macam dulu.
rindu nak bergelak sakan macam dulu.
rindu nak mengadu pada dia
entahla.
aku sendiri yang pilih jalan untuk jauhkan diri dari dia
aku tipu perasaan aku sendiri
setiap kali dia ajak keluar.aku cari alasan.
setiap kali dia kol.aku kate busy
setiap kali dia ajak chat.aku buat2 offline
bukan aku taknak.hati aku meronta2.tapi.dia milik orang lain sekarang.
milik kawan aku sendiri.

aku penat menipu memberi alasan
penat lagi menipu diri sendiri
pedih.tapi aku dah janji pada diri sendiri.aku taknak rapat dengan pakwe orang.
lagi2 dengan orang yang pernah aku sayang sangat2.

aku taw ape rase nye bile pakwe kite keluar ngan perempuan lain
walaupon kite cakap ok.
tapi, hati takkan penah tenang
aku taknak buat kawan aku tak tenang.
lagipun.kalau aku keluar dengan pakwe orang.ape kawan2 aku fikir
walaupon sepatutnya benda ni tak jadi masalah.
sebab orang tu pernah jadi sebahagian dari hidup aku dulu.
tapi.nak buat macam mane.

hidup ni perlu pengorbanan
dan sekarang aku perlu korbankan hati, keinginan aku sendiri
aku kecewa sebab menipu diri sendiri
aku kecewa dengan orang yang aku sayang.
aku kecewa dengan kawan aku
aku kecewa dengan ape yang jadi

aku cube redha.
tapi redha tu bukan senang
payah memang lagi2 bile benda yang kau cube elak ade depan mata
perit memang bile ape yang kau selalu buat dulu da di replace dengan orang lain.
positif.
mungkin tuhan ambil orang yang paling aku sayang hari ni.
nanti DIA akan beri orang lain yang lebih menyayangi aku.


orang kata.tak salah menipu untuk jaga hati.
aku kata.TENGKORAK MU TAK SALAH!

~mungkin ini memang jalan takdirku.mengagumi tanpa dicintai.tak mengapa bagiku.asal kau pun bahagia dalam hidupmu.
by ungu and always used by blogger radin fadli in his post.~





Friday, January 7, 2011

dilema pelajar, perempuan dan dot dot dot

dilema.
sekarang budak kelas aku semua dalam dilema nak pilih tempat praktikal
aku lagi lah..
reti naik basikal jek
so, choice nak g tempat praktikal makin limited.

sekarang ni aku de 1 tempat dah
dekat ngan umah kakak aku
akak aku pon keje kat situ
elaun pon dapat
tapi dia wat keje gis
kenelah jugak ngan kos aku.
memang ade kaitan sangat2

tapi ntah.rase macam aku nak wat keje remote sensing
bile tanye kat senior pasal tempat tu,
banyak yang positif gak la
kompem ade keje
aku taknak la g praktikal kene wat keje potostat ke ape
taknak la 10 minggu praktikal tu asyik main fb aje


tapi kan...
senior aku kate kat tempat tu agak strict
dan supervisor dia anggap student dah taw semua
takut nye~

hmmm..
korang rase kan.
nak praktikal, better g private ke government?
korang cerita la pengalaman korang praktikal camne.
kalau korang ade company yg related ngan aku nye kos area bangi, serdang, or putrajaya, bagitawlah aku
aku major remote sensing taw.taw
tolong eh bagi pendapat korang..
aku betul2 dilema ni
korang memang baik la kalau dapat tolong aku.
sayang korang lebih nanti...hehe
ok la.itu sajo~kelas kensel nak balik bilik!yehuuuuuu!

~setapak ngan subang tak masuk dalam list.nanti gua keje jalan jek!~


Monday, January 3, 2011

tulisan dari hati


assalamualaikum korang2 semua

wow!sudah tahun baru la. and this is my 1st entry for this year
(pemalas punye budak!)

2010 dah melabuhkan tirainye dan kalau boleh aku nak lupekan perkara2 sedih 2010.
sebab 2010 memang sangat2 sedih~
macam2 benda2 jadik dan end of the year, skrin lappy aku pecah.
yang ni memang sedih sampai aku duduk peluk lappy tak terkate, tibe2 mencurah air mata~sadis!

2011
patotnye esok aku da start kelas, tapi i m still at home?
normal la tu.
malas nak balik ari ni sebab x suke la bersesak kat stesen bas tu..ramai sangat orang
padahal hati berat nak tinggalkan umah
(dasar ciwek memang begini)

tahun 2011 ni banyak benda yang aku nak achieve.
aku dah aim awal2 ape yang aku nak, dan hopefully aku tegar untuk berusaha dan berkorban untuk dapatkan ape yang aku aim tu
perlu dan harus kuat ye maizatul utk mase depan sendiri juga

azam.
ye.perlu cerita pasal azam
azam aku taun ni, aku nak lebih banyak tersenyum banding tahun lepas
bye2 zaman yang menyedihkan
bye2 perkara2 yang nonsense.
bye2 orang2 yang menyesakkan
sekali lagi.aku perlu kuuuaaaaaaaaaaaaaaaaat sangat2 utk harung semua ni

oh ye.lupe nak bagitaw kenape pilih utk tersenyum sebagai azam
sebab utk tersenyum, aku perlu achieve dan buat banyak bende yang bagus2.
so, bile aku berjaya buat sesuatu, aku akan hepi dan mestilah tersenyum.simple.

tahun baru ni aku ade beberapa impian
impian adalah benda yang sangat2 susah nak tercapai sebenarnye

paling2 aku impikan sekarang, aku nak tgk mak bapak aku hepi aje dengan aku.
apelagi mampu aku bagi kat mak bapak aku
nak bagi duit takde, so, aku nak hepikan dorang dengan care lainlah
takmau dah mak bapak aku pening2 dengan aku lagi.
tak mau dah tgk diorang sedih n risaukan aku
sebab diorang dah berkorban terlalu banyak.banyak sangat2
thanks mak bapak.atul bukan sesape tanpe mak ngan bapak

lagi 1,aku nak tgk exbuayapren aku sambung belajar balik
mesti pelik kenapa aku beriye ngan exbuayapren aku.
sebab sejak aku kenal hati dia dulu, aku dah janji ngan diri aku, aku nak sangat2 tgk dia berjaya n hepi dalam hidup dia walaupon jodoh kitorang tak panjang.
dia skrang dah ade gf.but i dont mind.aku bukan nak cinta dia.aku cume nak tgk dia berjaya.tak salahkan?

hmm...banyak lagi impian aku yang aku nak share.
tak boleh tulis panjang2 lagi esok dah janji ngan abang nak daftar budak2 kat sekolah.
bye2 korang

~kenapa tetibe aku rase macam tulis diari ni?takpelah.setahun sekali.~