Sunday, June 26, 2011

dari meja kajian propeser memy!

mengikut kajian
punca stress yang terbaru adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
kelembapan internet connection!

damn tenet lembap.
emo.emo.


sape sokong angkat kaki~

Friday, June 24, 2011

sape nak password blog i?

aku mahu, bila aku sudah tiada di dunia lagi
segala acc fb, blog, fb shop, email dan ape2 lagi lah social network aku ni dipadam.
dah lama dah sebenarnye aku fikir mende ni.
tapi aku masih tak jumpe jalan penyelesaian,

kepada sape aku nak bagi pasword aku?
kalau tak bagi, kat mane aku nak simpan pasword aku so bile aku takde org akan amik pasword tu dan delete..

ada sesetengah orang, bagi pada pakwe la, kawan baikla..
tapi aku tataw la nak bagi kat sape.
sebab dalam dunia ni orang paling aku percaya 100% cume mak bapak aku.
korang jangan nak suggest suruh bagi mak bapak aku sebab mane ler mak bapak aku reti nak bukak menatang social network ni.

so..korang, any idea?

~mati itu pasti, bila itu, tak kan kita ketahui, mungkin esok, lusa , mungkin jua sebentar lagi~

Thursday, June 23, 2011

jangan nak buat muke sangat sebab kau pon naik bas bukan lancer.

sekarang tiap petang balik kerja naik bas.
penuh bas dengan orang negara seberang...
yelah.dorang kan keje jadik cleaner kat pejabat2 kerajaan putrajaya ni haa...

mase naik bas, aku selalu geram dengan orang malaysia.
suke buat muke kat orang2 seberang ni.
driver bas pon kadang2 suke tinggi suara kat dorang ni.
apehalnye ntah.aku rase aku tak nampak pon salah dorang ni.

bile aku nampak orang kite duk buat muke ni.
aku jadi geram.
sebab aku taw ape rasenye duduk kat tempat orang walaupon sekejap
mase kat taiwan, naik bas.dalam bas tu memang aku dan kawan2 jek yang pakai tudung.
yang lain semua mamat2 jambu dan awek2 seksi.
dia nye pandang kat kitorang
macam nampak alien turun bumi....
sumpah tak selesa perasaan tu

dah kau orang malaysia ni.
jangan la pandang2 orang seberang tu macam orang tu penjenayah.
dorang tu manusia gak
ntah2 hati dorang lagi baik dari kau.
jangan nak racist sangatlah.


~selalu pesan kat diri sendiri,kalau pandang serong kat orang seberang ni, nanti org sgapore lak pandang serong kat ery.tak gitu?~

Monday, June 20, 2011

sesi memperkenalkan lelaki kesayangan.i love u so much!

bila nampak orang naik moto dengan bapak balik sekolah aku mesti jeles.
rase macam why i da besar?why?why?
mase kecik sangat rapat dengan bapak.
tido mesti kene bawah ketiak bapak.
kalau bapak takde kat umah, kene ade baju bapak nak dipeluk.
dulu mak garang.takot.
bapak lak cool.tu yang suke mengelek kat ketiak bapak

pegi tadika, masuk kul 8 , kul 6 pagi aku da bangun
duduk kat raga moto pegi pasar.
pegi makan brekfes.singgah beli jajan pastu baru g sekolah.
sampai sekolah, nangis.hahahahaha

bapak kene lah tunggu kat sekolah pastu curik2 balik.haha.
cengeng.

sebagai seorang anak bongsu yang comel,
bile adik beradik lain nak pape, aku akan buat muke comel....
ayah, ayah, nak duit.padahal tu utk kakak..heheh

semalam pon same.sebab aku dengan kakak dah miskin tahap kedana.
nak balik bangi, pegi kedai buat muke comel.
"ayah, nak duit..hikhikhik(gelak comel ok)"

hari sabtu lepas, tetibe bapak ajak pegi pasar.
naik moto.
terasa macam jadik dak kecik lagi.
tanpa segan silu malah terlebih bangga aku bonceng moto bapak
sangat best.sumpah itu memang jadi perkara best.
yelah.semenjak badan aku da jadik cam gajah,mane pernah naik moto dengan bapak.
lagipon sebenarnya bapak sikit2 dah diharamkan naik moto dengan kitorang adik beradik.

bapak,
takde ape nak cakap lagi, tapi ape yang dapat disimpulkan ....
i'm so proud of u!
bapak,
thanks utk selama atul hidup ni.tanpa bapak, atul takkan jadik macam sekarang.

I LOVE U SO MUCH BAPAK!

p/s : mak pon aku sayang jugak ok.sayang sesangat.

selamat hari bapak kepada semua bapak2 walaupon da terlambat~


Wednesday, June 15, 2011

jalan.panjang dan pendek

kadang2, kite rase napelah malang betul aku ni.
napelah orang lain2 senang jek masuk u sane, dapat belajar sini.dapat belajar sane.
tapi kite.haprak.susah bebenor nak dapat

same lah macam pakwe.tengok orang lain , putus hari ni, esok dah berkepit ngan orang lain.
kite?kucing da berjanggut 18 kali pon single mingle lagi

kadang2 gak kite tengok.orang duk diam tak wat ape. duit bersepah datang
kite duk sengkang mata meniaga sane sini.keje sane sini.duit takde gak.
haih.geram gak kan?

tapi cube pikir satu bende jek.semat elok2 kat dalam diri.

contohla.
ahmad duduk kat bukit tinggi klang.
ali duduk kebun baru
memasing, sekolah dekat telok panglima garang.
ahmad g sekolah jauh, pepagi buta dah tahan bas
ali plak.dekat jek.naik beskal pon sampai.
tapi, niat same jek dua2 ni..g sekolah nak belajar.
ahmad g sekolah jauh2 tak semestinya tak bley pandai.
n ali umah dekat bukan jaminan dia bley berjaya.ye tak?


ok.sekarang apply pada diri kita
tak semestinya jalan kite susah, jauh, tu penghalang untuk kite berjaya
rezeki tuhan bagi pada orang yang dapat jalan dekat
tapi rezeki kita nanti pasti ada.
cume tak taw bile

so. yang penting bagi aku, jauh mana perjalanan tu, sukar mana nak tempuh.one day, insyaallah dengan usaha, kite boleh berjaya.
doa.tawakal.tuhan tu adil
ape yang kite rase susah tu sebenarnya ujian.
sebab ape.
sebab tuhan nak kite ingat dia.

simple kan sebenarnye life ni?

p/s: this is specially made for u.insyaallah rezeki tu ada dimana2, cume bagaimana kite nak grab, terpulang pada diri kite sendiri...dont worry too much dear.allah always with you.

lepas geram part 1.


hai
kembali ke segmen mari membebel bersama maizatul

ok.perkara pertama yang akan dibebelkan hari ini adalah mengenai medical assistant
medical assistant atau pon name glemer dia MA betul2 buat aku panas

hari tu pegi hospital bawak mak sakit
ditanya nye macam2, aku jawap ler.belum sempat aku jawap, dia dah potong2 ayat aku
pastu tanye lain..ayat sikit punye tak berlembut
pastu nak kate mak aku tu la, inilah.
hello abang tak ensem,mak aku tu sakit.
n fyi.mak aku tu la orang paling berdisiplin kalau tang2 makan ni
kau nak membebel kat aku takpe.jangan nak membebel kat mak aku pada bende yang tak sepatutnya
dah la takde adab.cakap ikut sedap mulut.
ni dah kali kedua aku kene ngan kau tahu
ape malang sangat tiap kali aku g hospital tu mesti kene ngan kau
padahal ramai lagi ma lain.musykil tahu.musykil.geraaaaaaaammmmm
habis*

kite pindah pula kepada geram kedua.
perut aku ni sakit.asal makan membuang.tak makan pon membuang
toilet tu pon da muak tengok muke aku tahu
kepala lak pening.
tekak loya.
dengan orang mengandung pon aku lagi teruk sekarang ni tahu
bila pegi klinik kat telok tu kan,
dia bley kate takde pape.
takde pape ko kate,aku dah seminggu gini.
sudahlahhhhhh!

oke geram yang last
supplier aku ni kan
aku dah penat dah cakap.
hantar parcel.hantar
aku dah inform dari minggu lepas.sampai hari ni ko tak hantar kan.
macam haram.
bengang ni tahu.
alasan berlambak.
cube jadi profesional sket boleh?boleh ke tidak?
alahaiiii.tensi la kalau macam ni.tensi.sakit kepala aku pikir pasal ko.tensi.tensi.tensi.


Wednesday, June 8, 2011

sedih.
aku taw aku banyak sangat2 susahkan orang.
banyak sangat
dari mule cari tempat praktikal sampai sekarang aku banyak sangat susahkan orang

maafkan aku.
aku tak ade jalan lain lagi.
kalau mak bagi memang aku nak duduk sendiri

aku tak taw nak buat ape lagi
aku takde duit nak bagi kesenangan kat orang lain.

aku memang tak gune
hidup tak sudah2 susahkan orang.
aku tak mampu berdiri atas kaki aku sendiri
i'm useless.
aku tak bagi faedah kat orang lain.
hmmmmmmmmmmmm..
cry*

Tuesday, June 7, 2011

praktikal


hai.
lagi 10 minit nak abis kerja baru rase nak update blog.
gedik kannn.kannn

rini i keje tgk youtube jek..memang lecturer i anta pi praktikal sebab nak suh i online 24 jam
(tangan didada mata keatas)
haih..takpelah..yang penting merasa gak kerja kan..pengalaman ler tu.jumpe orang baru lagi
kawan2 tempat praktikal ni pon best...
ida, bob, dayah, miji...dorang bessssttttt~hihi....

ha..meh2 tgk gambar i dengan dorang jap eh...










huwarghh..baru masuk minggu keempat.tak sabarnye minggu ke sepuloh!
tak sabar nak abis li .tak sabar nak kawen.eh bukan .tak sabar nak balik umah duduk umah puas2..hihhihi


ok la..i nak kemas2 balik dulu..bebye korang..

p/s : lari topik jap : kadang2 i tak paham dengan orang yang tak paham condition org lain.tolonglah faham, rambut sama hitam, tapi hati lain2..isk



Saturday, June 4, 2011

hikmah.pengajaran.abg ijam

hai.
semalam hari sangat down pada aku
customer kek dah bising sangat2 sampai aku pon taktaw nak jawap ape lagi
semua mintak tracking no.
bukan aku tanak bagi tapi supplier aku tu
80 kali aku kol tak angkat phone sape tak bengang kannnn
aku tahan2kan.
last2 dah tak tahan,
aku kata jek.kalau awak tipu saya, saya report polis
dah baru nak hantar track no.
kalau hantar awal2 kan senang
bukan aku mintak duit.
mintak track no kotttt
ish geram


last2 sebab dah geram dan banyak sangat masalah ditambah dengan nasihat cik sarah, aku pon decide nak berhenti amik kek dari dia
sedih giler kot.
aku explain satu persatu kat customer aku
nasib la diorang paham condition aku
order kali ni pon aku refund semula duit tu

sedih.kecewa.
baru ingat nak cari duit lebih sket,.
yela..
aku ni dah la suke berjalan
suke makan
duit ptptn dahla sikit
kalau boleh aku nak stop ler mintak duit kat mak ngan bapak
sebab aku taw, selagi aku x stop mintak duit, selagi tu la mak meniaga
hmmmmmm

semalam otw balik umah dari putrajaya, aku memang down
aku rasa macam hangat2 taik ayam jek bisnes aku ni
yelaaa
baru sebulan kot dah kene tutup
tapi..takpelah
bak kata sarah n kak dayah
aku bukan hangat2 taik ayam, tapi aku ada masalah ngan supplier
hurmmmmm..

nak carik supplier baru pon takde mood
i admit, memang supplier aku tu senang nak berurusan
but the problem is dia selalu ambil lewa hal2 yang penting
yang kene marah dengan customer nye aku,bukan dia.haihhhh.

tadi bang ijam panggil aku.dia tanya pasal supplier baru yang dia carikan
aku ngadu la kat dia pasal supplier aku
abg ijam bagi best solution kat aku
dia dah dapat cari supplier dengan harga yang lagi murah.orang tu ex staff dia.hehe
best2
tenkiu abang for the solution n advices.
aku pon satu hal
susah2 mak anta abang g belajar jauh2 jadi marketing manager, aku berlagak sombong taknak tanye ...kan daahhhhh..

papepon, ade hikmah n banyak pengajaran yang aku terima selama sebulan ni
doakan aku dapat cari duit poket lebih eh kengkawan
kalau aku kaya, korang gak dapat tempias sikit2..
well, aku kan baik hatiiiiiii.*plis muntoh sekarang.hehe

byeeeeee

Friday, June 3, 2011

salah aku sebab percaya senang2.
hmm..money blind my eyes.
huwaa

tensennye aku ngan supplier aku ni
aku mintak tracking no kot....apesal yang susah sangat nak bagi nehhhhhh
arghhhh.tension.tension.

pasni malas dah aku nak jual under dia.
tensen sungguhlah weyh.
geram giler ni

p/s : kalau ko tipu aku, aku akan pastikan hidup ko tak tenang.takot tak?takot tak?hahhaa

xdelah..kalau dia tipu aku, xdelah aku nak bomohkan dia ke ape..
aku report polis la n make sure dia tak terlepas n takde orang lain jadi mangsa dia

huuuuuu~

Thursday, June 2, 2011

gera.m

hai.
saya bengang dengan supplier saya
saya layan customer saya elok2 tapi dia boleh buat keje macam ni pulak kannnn...grrrr.
geram.geram sangat2 lah tau tak

haih.
nak carik supplier lain lah macam ni
buat aku pening.buat aku tension jek
fedup.fedup.

Wednesday, June 1, 2011

b.o.s.a.n

bosan.
1 words untuk 3 minggu ni.
bosan giler kot
datang kerja tapi takde kerja
melangut online.
bosan tahu
fb da bosan tengok aku asyik tengok dia je.
nak blogging dah malas.

haih.
balik umah pon bosan
tengok tv jek.
takde buat ape
bosan kot
bosan la.hadoiiih.

tengok tepon lagi bosan takde orang kol takde org msg
haih.balik2 bila kol

"nombor yang anda dail diluar kawasan perkhidmatan.''

bosan tahu dengar bunyi tu
bosannnnn

haih.si tam...cepat lah balikkkkkkk!