Thursday, July 28, 2011

anti.

hai!

kembali ke segmen membebel di blog saya!

hari ni saya nak membebel pasal budak tanak pegi sekolah


ok.straight to the point~

kepada jiran depan umah.kenapa la awak bingai sangat takmo sekolah.aku ni sakit mata tahu tengok ko lepak depan umah aku time2 camni.

oi jiran depan umah.ko taw tak pentingnya ko g sekolah.aku taw zaman da maju tapi aku tak rase cikgu ko webcam dengan ko live dari kelas kan?

haih.geram lah.kecik2 tanak sekolah.kalau ko hidup zaman mak bapak aku dulu takpela kalau x nak sekolah.ni zaman da maju gini ko masih mundur kebelakang kan

kesian la mak bapak ko keje pagi petang siang malam kat kilang tu pastu ko buat gini kat mak bapak ko kannn


haih nasib baik ko cuma jiran depan umah aku jek.kalau ko ni anak ke, adik ke, dah lama aku piat2 telinga ko.dah lama aku belasah ko ngan tali pinggang!





takde kaitan
dup dap dup dap.kenapa bila chat dengan awak saya dupdapdupdap.hahahhahahahha~

ok bye!

Tuesday, July 26, 2011

adik cing !

hye!

update tengah malam sebelum tidur dari bilik baru!

pagi tadi si budak danish , betty n ayiq duk main laptop kat bilik baru aku ni haaa..
geram betul aku budak2 zaman sekarang ni, cebuk sendiri pon tak reti sibuk nak main laptop..donia.donia...haih!

tengah duk main, aku lepak ler atas katil..usha dari jauh,,,tetibe si budak danish tu duk bising ade air kat bilik baru aku ni....

sudah....celah mana datang airnya...aku tanya dia mana datang air?sedap dia jawap...tu kat atas tu siling bocor....beriye dia duk tunjuk siling ko taw...

pulak...setau aku dah berapa hari tak ujan + mana ade siling aku bocor kan...
dah bebudak danish n betty bising la carik punca air..ayiq diam jek...konon malas masuk campur...


aku pon turun ler katil kan nak wat investigation punca air..fuhhh!susah nak dikenalpasti mane punca.sekali tibe2....aku dengar 1 ayat menyirap darah mak nakkkk...

" adik cing!"

2 perkataan keramat .maksud dia adik kencing!
fuhhhh..panas2.......tak pakai pampers diam aje..geram...nasib baik ko comel dik..kalau ko x comel,aku piat telinga ko cing kat bilik baru aku..huwaaa...

Sunday, July 24, 2011

update dari rumah bapak ku

hye!

update dari rumah bapak den dengan kelajuan internet siput babi pon bley menang lagi kalau lumba lari~haihhhh

finally, i'm home!yippaa!yeeeahhh!

tamatlah sudah sesi praktikal .last day kene hentam.haha.malas nak cite sebab buat sakit hati den sajo.yang penting last day terserempak lagi abang ensem.kehkehkeh

so, update pertama dari rumah....hari2 aku adelah sangat bz ok.bz tidur .tidur.tidur..
takdelah tidur sangat, aku kemas bilik baru aku ni taw.sumpah penat bilik ni bersepah giler..haih.haihhhh

pastu duk melayan anak2 buah aku..aritu danish ngan betty tertangkap mase diorang bersihkan baju sebab duk main lumpur..haih geram betul.terpaksa la berlakon jadik makcik yang garang kejap ..haihhh..

cuti ni, aku ade bende da aku aim..

1. kemas rumah bagi bersih gila2...siapa sepahkan umah aku siaplah!tadi abang da kene marah sebab suke suki dia jek kotorkan bilik baru aku.haih!

2. mahu belajar masak dari chef mak.!dengan harapan abis cuti sem, tererlah aku masak segala jenis masakan kampung.....kalau tak, balik2 sambal udang, sambal udang, dan sambal udang.boring betul.

3. kuih raya!yes!kuih raya sila nantikan kemunculan saya!

4. baju sepasang dijahit menggunakan tangan yang mulus ini!

actually ade lagi, tapi duk bz layan fb shop terus blur nak tulis ape lagi...nanti2lah sambung

bye!

Tuesday, July 19, 2011

sendiri tak betul mahu ajar org lain.

straight to the point...


wajarkah sorang penceramah kata lepas stpm better isi spa takyah sambung belajar
gaji rm1500 , keje 5 tahun gaji rm 3000...


logik ke tak logik
logik memang la logik tapi tak patotla.
sekolah bayar kau bagi ceramah supaya budak2 tu makin bersemangat belajar.makin tau pentingnya utk score periksa.
tapi, kau pulak bagi ajaran macam ni

kau ingat senang ke nak dapat spa tu?kalau takat stpm, berapa jek tangga gaji kau.
kan molek kalau kau bagi semangat tuk bebudak tu sambung belajar sampai ijazah, sarjana mahupon phd.apelah salahnye?


haih.geram ngan penceramah macam ni.memesongkan cita2 anak orang.


~actually bende ni anak buah aku cite...sebabnye tetibe dia suruh isikan borang spa... sudahnye penat aku terang balik kat dia which one is better.kene terang balik macam mana spa tu...isk...



sekarang ko bayangkan, kalaulah kawan2 anak buah aku yang pandai ni tapi environment dia takde org macam aku yang boleh bagi explaination which one better, camne budak2 ni?kelauuuuttttlllaaaaaaahhhh jawapnye~



p/s : saya tak suka dengan 'say no to sambung belajar'.sebab ilmu tu ada kat mana2.terpulang pada kita untuk grab dia.kalau awok kurang cerdik nak belajar engineering, pi la belajar memasak ke,menjahit ke....nampak senang tapi kalau ko bersungguh, chef wan dengan hatta dolmat pon ko boleh kalahkan tahu!

Friday, July 15, 2011

pinjamkan aku sedikit waktu

masa...

untuk sesuatu yang terjadi perlukan masa.
masa dapat melupakan ape yang pernah terjadi
masa akan mematangkan seseorang
kalau dulu hati caca merba..
bertambahnya masa insyaallah hati terbuka sedikit demi sedikit..

masa.
aku mahu masa.
beri aku masa.
kerana rasa ini tidak lama....

Saturday, July 9, 2011

bukan bukan bukan

ahaha...nampaknye ade org dah salah paham dengan entry kat bawah ni...
entry kat bawah ni bukanlah pasal '6 tahun' actually..

'6 tahun' cuma 1 sejarah.
ok ok...'6 tahun' is my 1st love..
ade org kate, perempuan x kan lupakan 1st love sampai bila2.
itu tipu.buktinya ialah saya dah lupa.alhamdulillah.

cumanya entry '6 tahun' tu tertulis sebab perasaan geram yang datang balik
geram sebab bende yang same berulang.berulang dan berulang.
benda yang berulang tu biarlah jadi rahsia...

ok ok.dah.lupa kan pasal ' 6 tahun ' ok..



p/s : di saat aku mencintaimu tu lirik lagu dadali lahhh...huhuhu....

Friday, July 8, 2011

di saat aku mencintaimu


Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta



Thursday, July 7, 2011

merah.kuning dan emosi

kuning ke
merah ke

dua2 saya taknak
saya cuma nak malaysia aman

p/s : ikut hati mati.ikut rasa binasa.

sekian.

Wednesday, July 6, 2011

setan duk bergendang kat hati.



semalam ustaz kata,
org yang suka marah2 ni adalah org yang selalu merasakan dirinya betul sahaja.
ustaz kata
org suka marah jarang nampak salah sendiri sebesar gajah
tapi salah org lain sehalus kuman.tak yah pakai mikroskop pon boleh nampak clear
marah sana.marah sini
tak betul sana.tak betul sini
marah kain org tertetas jahitan.tak sedar kain sendiri rabak lebar.

mana ada manusia yang tak pernah marah
tipu.sikit2 mestilah penah.
dah kalau org mengganggu gugat ketenteraman, takkan nak biar saja?

tapi semalam ustaz kata.
antara banyak2 situasi marah
yang PALING BAIK adalah.
orang yang lambat marah, dan reda amarahnya dengan cepat

jadi sekarang saya taknak marah.
sebab hati sendiri sakit
maaf diri sendiri sebab asyik2 marah2
biarlah.redhakan jela ape dia nak wat
banyak2 sabar sebab ganjaran orang yang bersabar sangat2 besar~

p/s : '6 tahun' sori saya marah2.
p/s lagi : 1 jari tuding orang, 4 jari paling diri sendiri
p/s lagi2 : kalau tak suka dengan orang lain kat fb, ape susah.delete jela org tu.abis cerita.tak gitu.simpan lama2 dalam frenlist pon buat apa.buat tambah dosa.




Tuesday, July 5, 2011

boooraaahh! (bosan + marah)



bosan.
bila mana yang 6 tahun itu masih berlegar.
bosan.
sampai bila mahu makan perasaan sendiri.

bosan.
kerana perkara yang sama tetap berulang.
bosan.

mungkin 6 tahun lepas adalah priority
tapi setelah 6 tahun makan hati
mungkin sekarang di bawah sekali

bosan~~~~~


~aku harap mereka kahwin.sebab kalau tak kahwin, aku rasa dia ada potensi untuk gila meroyan.plisssslah!get a life!~


Friday, July 1, 2011

terms n conditions tuk jadik bapak kepada baby i yang comel2 ni




ramai pulak kan buat entry pasal MAMAT IDAMAN SAYA! CIRI2 MINAH YANG BAKAL JADI BINI GUA! SYARAT2 MENJADI MARKA I! TERM N CONDITION SEBELUM SALAM TOK KADI.memacam!

i nak cite jugak la macam ni...huhu

sebab i minah, i nak la cite pasal ciri2 mamat yang bakal jadik bapak anak i.
mamat tu mestilah.....

1. ensem macam brad pitt.semakin tua semakin mantop!

2. mempunyai badan berketul2 macam fahrin ahmad baru sedap nak peluk.

3. mempunyai kereta besor 7 bijik so setiap hari adalah kereta yang lain.

4. mempunyai harta berkepuk2 sampai tak abis dimakan 7 keturunan.

5.mempunyai sifat romantik melebihi seth tan~

6.suara sedap macam suara abang nuar zain

7. pernah masuk imam muda kalau menang lagi bagus

8.belakang leher tak berkerak sebab saya geli.errkkkkk~

9.penyabar macam seth tan bini melenting tak tentu pasal masih boleh senyum cakap " awak nampak cantik masa marah"

10. bujang tang trang tang no no laki orang k!



~angan2 setinggi langit, tapi muke cantik pon tidak neh..haih.camne?
~neway, aku main2 jek dengan list kat atas ni.gila ko nak dapat mane laki perfect gitu?mimpi pon x tentu dapat taw!


p/s : tak perlu list bagai.ape yang allah bagi itulah yang terbaik untuk kita insyaallah...nak demand2 sangat pon tengok diri kita balik.cukup sempurna kah kita untuk mencari yang sesempurna itu..


--------abistu kalau dapat laki yang bukan2 cenggane plak?--------
~ko percaya pada jodoh?ko percaya qada' dan qadar?perempuan yang baik utk lelaki yang baik dan begitulah sebaliknya tapi kalau da dapat gak yang tak sama macam ko, adelah something yang allah dah aturkan.mungkin kau ade lah orang yang allah dah tetapkan boleh ajak laki ko kearah kebaikan.tak gitu cik senah???

--------i dapat laki sebijik macam dalam list u ni taw----------
~baguslah gitu.dah rezeki kau.banyak2 la bersyukur tahu~