Saturday, May 12, 2012

a.b.c.

kadang2, orang perempuan ni taklah serumit yang orang lelaki fikirkan.
bila seorang perempuan buat suatu keputusan yang mungkin bakal merubah keseluruhan hidup dia, ape yang perlu orang lelaki buat ialah bagi sokongan.

yes.sokongan.wanita adalah insan yang sangat2 perlu sokongan.tak kesah la sokongan kau tu dengan cara ape sekali pon.
ada perempuan yang suka dengar pandangan lelaki.ada juga pesen aku cerita sebab nak kau dengar bukan membebel semula...tak pon, ade jugak pesen mintak sokongan sebab nak simpati.merengek2 sana sini..whatever la kan..masing2 punye care dan diri...main point dia. " sokongan".

so, para lelaki, sekiranya awek anda nak berubah kearah kebaikan, sokonglah.dan hormatilah keputusan dia.jangan risau, kalau dia berubah tak semestinya dia akan tinggalkan kau...orang pompuan ni, kalau dah memang sayang kat lelaki...dia lari jauh mana pon, one day dia akan patah balik kat lelaki tu.percayalah.sebab nye aku kan pompuan.tak gitu?

tapi, banyak jugak kes, pompuan tu lari, tak balik2...dan orang lelaki terus blame "pompuan memang selalu mengecewakan"..walhal, kadang2 kite tak paham..dah tau pompuan tu nak berubah, hang tak respect perubahan dia...hormatlah sikit bro...bagi dia masa.bagi dia sokongan.jangan risau, dia sayang kat hang.macam mana pon dia akan patah balik kat hang kalau ade jodohla kan..kalau takde jodoh, hang redha jela...ade la yang terbaik tuk hang nanti...hang jangan la bagi pompuan rimas kat hang..ni da tau orang tu gitu, pi kacau lagi buat pe..kadang2 hang jangan percaya sangat omputih cakap " pompuan ni suke berkias"...yes.memang pompuan dan berkias bagai kan kuku dengan jari, tapi, kadang2 ade jugak bende yang pompuan bagitau direct jek..haih...lemau la asyik nak berkias jek.ingat kami orang pompuan ni senang sangat ke nak buat ayat kias2...pening pale aih nak berkias.

ape pon bang, sabar.sabar tahu. sabar la..barang baik memang susah sket kau nak dapat...kau jangan la gelojoh sangat...ce respect sket pendirian pompuan tu sket...tahu ngak?ngak tahu juga?kalau ngak tau juga pegi masuk sekolah balik loh mas...



* tanya aku tentang dia .tanya dia tentang aku.kejadah la kennnnnn~~~

1 comment:

azs said...

huhuhu.. betul tu.. always support we all la.. jgn asyik blame n kutuk.. cian kami tau...