Saturday, January 28, 2012

dik...

11 malam.....
sudah lena namun bunyi motor bebudak lepak belakang umah masuk dalam mimpi aku sekali.cisss.bikin kacauuuuu..

belakang umah dah jadik port bebudak tak cukup umur melepak.secare tak langsung jalan 'bapak' aku ni jadi jalan utama diorang la kannn....

dik, bawak moto da la x de lesen,awak ingat jalan bapak akak ni jalan bapak awak???????huh!

haih.aku ni dah la demam nak tido tetibe ade budak jatuh moto plak depan ni.nasib baik ko jatuh gitu2 jek..kalau ko patah riuk?kalau ko terlanggar kereta kakak aku?mau tak kecohhhh...bikin panas jekkkk.haih..

dik, aku kesian tengok korang ni dik..tolong lah kesian kat diri korang, kat mak bapak korang dik oiiii...aku tau korang anak bujang, remaja, tapi, come on la dik...

aku kesian + menyampah plak dengan korang ni..tolonglah dik, sekarang ni da pukul 11 malam, bebudak baya2 ko dik, patotnye duduk kat umah, dengan mak bapak, belajar ke, tengok tv ke, ape2 jela asalkan dengan mak bapak ko...

tolonglah dik umur ko muda lagi, tolonglah balik umah sekarang .tolonglah.belakang umah aku ni umah sewa dik, bukan tempat melepak ko memekak sampai pukul 2 3 pagi tiap hari.harap maklum dik!

~dimana ayah dan ibu mereka?anak2 sekecil itu bukan untuk dibiar bebas begitu....~

Sunday, January 22, 2012

annoying.

annoying lah!

annoying tengok status fb org mlm neh..giler duit sungguh.
paling tak bley blah, ayat

"blaja tinggi2 pon tak guna.takde keje,taktau camne nak carik duit"

come on la..u hidup untuk duit jek ke?paling baran, penah dipujuk dengan orang mlm camni,

" adik join kitorang, adik belajar buat degree nak watpe, nanti keje jadik kuli gak, tengok abang, tak yah kerja, carik orang jek hari2, cukup bulan duit masuk.."

haktuih..abistu yang ko duk meroyan tunjuk duit sana sini tu ape dia?yang duk kejar2 orang suh join ko tu pedia?haktuihhhh.

malas cakap banyak, orang2 cam ko ni, apa pon tak boleh!

Sunday, January 8, 2012

sesungguhnya kecewa

aku sedar diriku tidak sempurna malah punya banyak cacat cela.
aku tidak seperti sahabatmu yang lain yang petah berbicara tentang agama
yang elok budi pekertinya.sopan.lembut.cantik

aku hanya gadis biasa
yang tak punya apa-apa untuk diberikan kepada kamu.
yang mungkin akan memalukan kamu dihadapan sahabat-sahabatmu.
aku bukanlah sesiapa.

aku sedar, hanya aku yang mengganggap kamu sebagai teman.
teman terbaik susah senang.
teman yang aku sayang.teman berkongsi suka duka gelak tawa nangis duka.
aku sedar hanya aku seorang yang merasa.

aku sedar aku punya banyak salah.punya banyak dosa.
tak pernah layak mungkin untuk memiliki teman sehebat kamu.
namun aku selalu mengharap, andai aku salah dimatamu, beritahu padaku.kerna mungkin tanpa kau tahu aku punya alasanku sendiri.

sahabat.
aku tahu banyak salahku padamu
aku tahu malah aku sedar siapa diriku
aku sedar kedatanganku tak diperlukan lagi


sahabat.
kekecewaan ini terlalu dalam bagiku.
dan mungkin takkan pernah terkesan sedikit padamu.
kalau dulu aku mungkin orang pertama yang mengetahui berita terbarumu, namun kini aku tahu kamu lebih selesa jika aku tidak tahu..

hmm........maafkan segala kesilapanku.dan semoga kau bahagia dengan hidup barumu sahabatku.temanku.duniaku.


~datang tak diundang.pergi tak dihalang.pergilah...pergilah dari hati ini.

Tuesday, January 3, 2012

tiada lagi

punya mata
anggap saja tidak nampak

punya hati
anggap saja sudah mati

punya ingatan
anggap saja lupa

punya kamu
anggap saja tiada

Sunday, January 1, 2012

pilihan

i hate choosing between 2 things.

ye,memilih adalah perkara paling sukar dilakukan dan aku sangat la tidak pandai pilih.
kalau nak membeli baju, aku lebih suka kalau malisa , kak dayah , kak ni atau emak yang pilihkan.lagi aku suka kalau aku balik rumah ,dang!ade dah benda yang aku nak tersedia.

serius.my baby lappy ni, aku kol mak, kol kak ni kata nak laptop, pastu aku suruh diorang jek yang pilih.
dah 22 tahun hidup, tahun lepas baru 1st time aku pegi pilih baju aku sendiri.yeah!i hate choosing so much.sebab.aku takut amik risiko.aku takot ape yang aku amik salah.haha.penakut.

seorang kawan aku, selalu tanya, " mai, kau tak menyesal belajar remote sensing?''

serius, sebenarye lepas result matrik keluar, aku tak tahu nak sambung belajar ape...pulaknye mase orang sebok2 memilih , aku sebok keje pagi sampai malam kat kedai baju cina sebelah kfc tu...balik umah da penat, bilenye aku nak mikir kan?

so, the easiest way, aku text bang ijam..

" abang, tolong carikan 1 kos yang bukan sains.sebab atul malas da belajar sains"

n the result, abang kata amik "law"

malam before due date isi borang tu aku pon isi...
setelah abis pikir, aku tau, aku tak leh lari dari amik sains.so i decided to take chemical kat uitm...sebabnye, result chemistry aku paling ok nak banding yang lain, lingkup!kelaut!

kite kan kene pilih 8 pilihan..senior aku selalu cakap, letak kos yang kite nak no 4, jangan letak no 1.sebab no 1 takkan dapat.fuhh..sudahnye, aku tak tau nak letak ape kat no 1 tu......

pikir punye pikir, aku pon letak remote sensing utm.sebab aku teringat ex aku penah cite pasal kak sepupu dia amik remote sensing tu...menatang ape remote sensing tu sumpah aku taktau. pasal law abang aku cakap, memang ke laut....tapi aku isi jugak la...no 8 kot..yelaaa..aku kan x reti memilih..aku main bedal jek pilih upu tu...

tau2, dapat result, aku dapat remote sensing.terkejut giler time tu...yela..menatang tu haram aku tak tau mende...tapi nak buat camno.terima jela...

aku rase dekat sebulan aku belajar kat utm, aku masih tak paham menatang remote sensing tu ape..nak paham camne, aku tanye kawan aku, dorang 2x5 jek ngan aku.

tapi after dah 3 tahun setengah aku belajar mende ni , baru aku nampak the beauty of it.n sekarang kalau orang tanye aku menyesal ke tak.aku akan jawap..." no, its my passion=)"

memilih bagi aku memang 1 masalah besar...tapi ape yang kau pilih, tempuh sehingga akhir.hidup kalau asyik nak senang, susah la bhai....



* percaya tak, aku pernah suruh mak aku pilihkan sama ada nak terima atau tidak seorang mamat.tak guna betul aku ni mende tu pon tak reti pilih...

* bila kamu telah menyintai seseorang tapi datang orang yang kedua dalam hati kamu, pilih orang yang kedua. sebab kalau kamu benar2 menyintai orang yang pertama, takkan wujud lagi orang yang kedua....

* i think now i'm choosing the wrong way....how can i turn back?hmmm.....