Monday, April 30, 2012

win -win.menang-menang

2 pilihan yang perlu dipilih.
kedua-duanya adalah pilihan yang baik dan memberi manfaat.
namun, implementasinya kedua nya amat berbeda sehingga mampu merubah keseluruhan hidup.
serius.ini bukan drama propa.

alhamdulillah.allah berikan jalan yang kurasa benar.
keputusannya, aku meletakkan syarat kepada pilihan yang pertama dan insyaallah, syarat ini akan memberi sedikit ruang untuk pilihan yang kedua.

p/s : doakan ini pilihan yang tepat

Wednesday, April 25, 2012

sambung menyambung

sebenarnya, saya teringin sangat2 nak sambung belajar.nak buat master.tapi, tapi...hmm..xpelah.utamakan yang lebih penting maizatul.belajar, umur 50 tahun masih boleh belajar.ok.senyum.bye.

Tuesday, April 24, 2012

update!

hye...
lama sungguh tak update blog...
bukan bz ape pon.malas jek lebih..huhuhuhu.


alhamdulillah, lagi 2 bulan jek aku akan tamatkan pengajian aku.
tak sabar tapi dalam mase yang same sedih sangat2 nak berpisah dengan kawan2, nak tinggalkan utm tercinta ni.

well, utm banyak ajar aku tentang kehidupan (ayat klise nak abis belajar)haha
tapi memang betul pon, hidup ni kan 1 proses pembelajaran.
sem awal yang penuh dengan kekonfiusan.tengah2 yang penuh dengan suka dan tangisan (gaduh sket2 tu adelah kan)..n pengakhiran yang penuh dengan kegembiraan.thanks kengkawan=)

dekat2 nak abis ni, masing2 da buat perancangan hala tuju masing2.inshaallah, in next two month, aku akan start kerja(tapi x komfem lagi) .kerja sementare menunggu kerja lain yang sesuai dengan degree aku nanti.kawan2 ramai plan nak sambung msc, tapi takpelah, kite hold dulu, keje dulu, kawen baru sambung2.hehe

so far, psm aku in the process..cuak nye nak present progress minggu depan.harap2 psm n subjek2 lain tak sangkut sebab i want to grad on time.tak sabar nak duk umah dengan mak n bapak i ok.hihi.

err...alhamdulillah, sekarang hati makin tenang.tahap emo pon dah berkurang.sikit2 tu adelah, tapi masih terkawal.yang paling best, dah dapat lupakan n maafkan semua orang yang pernah kecewakan hati ni (macam ramai jek kan???)..takpelah.yang lepas biarlah lepas.aku pon bukan sempurna untuk letakkan kesalahan pada orang lain.biarlah orang nak buatpe kat kite.yang penting kite tak buat macam tu.papepon, terima kasih sangat2 kepada orang2 yang kecewakan aku sebab dari situ aku dapat nampak ape yang baik untuk aku.kadang2 kite rase bende tu yang terbaik tuk kite, tapi, mata selalu menipu.jangan pandang luaran.n now, aku susah sket nak berharap pada orang.itu yang terbaik.hehe

ok.pasal cintan cintun lak, bak kata seseorang, selagi belum ade rase nak menikah, jangan pernah berharap .yang penting, mencuba untuk pertahankan saje.so, kadar kecewa akan kurang.betul jugak.sedangkan orang dah kawen pon boleh bercerai berai.inikan pula takde pape ikatan kan.well, i learn a lot too about this from the people that hurt me.oh bagus nye kan orang yang kecewakan saya.sila la kecewakan saya lagi so that i will learn.hahahaha

err.lagi ape nak tulis eh?haa..alhamdulillah, my 1st travel to singapore was success!yihaaa!ko ingat senang mak aku nak lepas g negara orang tanpe ade orang yang lebih tua.susah ok.saya kan anak manja ibu.huhu.jangan jelessss...aku, dilah, sarah, amy farah pegi 1 hari jek.last minute plan...survey sikit2 stesen mrt n tempat2 yang nak pegi, then tanya hairi sket2, lepastu redah saja.agak2 tataw , tanye orang.sangat tourist ok.huhu...singapore ngan malaysia sama jek pon actually.semua same.except duit n harga n tahap kebersihan.bersih tau singapore.n orang sane semua nak cepat n teratur sket la dorang ni..tapi sebab dah ramai sangat orang msia kat sane n ramai sgt orang singapore kat jb ni ha..jadinye aku memang tak dapat bezalah mana pure singaporean kannn...

erm..ok la...rase panjang dah melalut...update sungguh ni.haha..

p/s : abang naim, dah xde emo2 dah pasni kat blog ni..haha
( i know what u ask nocha....haha)

Thursday, April 19, 2012

one step closer

Heart beats fast
Colors and promisses
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall?

But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow
One step closer

I have died every day waiting for you
Darling don't be afraid
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away

What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more





~rindu orang jauh~