Wednesday, July 18, 2012

selamat pagi cikgu!

assalamualaikum..

lama sudah tak menulis....bulan lepas adalah bulan yang betul2 busy menyiapkan psm.alhamdulillah, setelah 4 tahun, akhirnya complete juga degree aku.tak sabar rasa nak konvo bulan 10 ni.detik yang ditunggu2 setelah penat 4 tahun belajar.

alhamdulillah, 3 hari lepas abis belajar aku dah mula bekerja.tapi bukan lah dalam field aku, keje part time jek mengisi masa lapang dan carik duit untuk meneruskan 'misi bulan 10 ni'.semoga dipermudahkan jalan aku untuk misi bulan 10 ni=)

life as orang bekerja, sama jek macam kerja2 yang sebelum ni aku dah buat. cumanya, kalau selalu aku deal dengan customer yang nak beli barang, customer nak beli ubat, patient nak jumpe doktor, bos kat kilang tapi kali ni customer aku adalah insan2 yang inginkan ilmu pengetahuan...


sedari kecil memang cita-cita aku utk jadi cikgu, tak pernah berubah tapi ntah kenapa sejak habis spm, hilang terus cita-cita aku. ntah kenapa, aku sangat2 tak berkenan dengan profesion tu.aku musykil gak sebenarnya n trust me,aku sendiri tak tahu nape aku tanak jadik cikgu.haha...mak aku bukan main lagi suruh jadi cikgu, tapi aku punyalah belit masa isi borang masuk upu n maktab tu..masa hantar borang ke maktab perguruan( ni mak aku yang suh isi) aku siap doa banyak2 janganlah dapat....

bak kata encik saleh, ape yang awak tanak, nanti awak dapat n awak akan suka. hah!tengok, rezeki aku bermula dengan menjadi seorang guru lepas tamat jek degree..nampak tak kat situ. yang kite tanak memang kite akan dapat..haha.tapi takpe, walaupon aku cume akan mengajar 2 bulan, tapi aku tau aku akan happy..syok rupenye jadi cikgu.....troll budak kat depan , pandang belakang sengih sambil gelak.hahah!

ok la.banyak nyamuk plak tetibe mengganggu betul nak update blog.haih...ok la sampai sini jek.kawan2, doakan aku jadi cikgu yang dapat bantu dan beri ilmu kat anak2 murid aku walaupon cuma 2 bulan eh...


~~~punyelah tanak jadik cikgu sampai kalau boleh suami pon tanak cikgu.sebab ape, aku pon taktau. haih teruk benor perangai ko maizatul...eh,tapikan, kat sekolah tu ade cikgu bujang segak weyh.eh eh haha~~